I backspegeln - 1 april genom åren

Gunnar (på tappen) Karlsson föddes
Katarina Henriksson föddes
Torslanda IK (b) 1-2
Grebbestad spelade borta mot Torslanda IK och torskade med 1-2. GIFs mål gjordes av Christoffer Söderlund.

IL Borgar, Norge (h) 2-4
GIF hade hemmamatch mot IL Borgar, Norge och förlorade med 2-4. GIFs mål gjordes av Jonas Söderlund och Jonathan Palm.


Breaking news: GIF kan få förstärkningar inför seriestarten
Efter en helt unik 5-partsöverenskommelse kan GIF idag presentera 3 tänkbara och sensationella förstärkningar av spelartruppen inför säsongsstarten på lördag. Vi har ju goda kontakter med Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och han har givit klartecken till detta så sent som igår kväll, han blev ju omvald till ordförande i lördags. Överenskommelsen innebär att de tre fd GIF-spelarna Gustav Henriksson i Elfsborg, David Edvardsson i Malmö FF och Tobias Carlsson i Varbergs BoIS ställs till GIFs förfogande helt utanför de normala övergångsrutinerna och oavsett om transferfönstret är öppet eller ej. De tre spelarna kommer på resp. SEF-klubbs bekostnad att kunna expresstransporteras av DHL till GIFs matcharenor i div. 2 med början på lördag i Grästorp.

5 dagar kvar – Grebbestads seriepremiärer
Seriepremiären närmar sig – nu bara fem dagar bort. Vi blickar lite tillbaka på premiärer sedan hemsidan skapades till år 2000. 18 premiärer sedan dess...

Update 2 april: Tyvärr går det ju inte så snabbt .... Tropisk värme över Grebbestad från påskaftonskvällen ...
Efter nattens kraftfulla väderomslag har vi fått helt nya förutsättningar inför seriepremiären i div. 1 Södra 2018. Orsaken till den enorma värmen är de kraftiga och stekheta ökenvindarna i norra Afrika som lyfter över det av lågtryck lamslagna syd- och mellaneuropa. Sedan pressas värmen åter ner i marknivå, från norra Skåne och Småland upp mot norra Västkusten, av de kalla vindarna från Norra Ishavet och Spetsbergen. Direkt efter midnatt kom det ett antal GIF-veteraner till Siljevi så vi i strålkastarbelysning från ca 10 bilar kunde börja fixa till gräsytan med krattning och luftning, värmen kom så plötsligt och blev så kraftig att vi inte ens behövde lägga ut markduken för att gräset formligen skulle explodera i växt. Första gräsklippning genomfördes vid gryningen och sedan kunde vaktmästare Maritha rulla ut med linjeringsmaskinen. Resultatet av nattens arbete kan ni se på bilden ovan. [[fet]]Räkna alltså med seriepremiär på Siljevi nästa lördag ! [[/fet]]

Henriksson missar premiären (update - april april...)
Jonas Henriksson missar Grebbestads seriepremiär. Beskedet om Jonas Henrikssons benbrott nådde Grebbestad sent i går ikväll. (På begäran: Jonas har inte brutit benet. Det var bara ett lyckat aprilskämt)

Förlust 2-1 i genrepet mot Torslanda
En listig hörnvariant gav hemmalaget 1-0. Sedan pressade Grebbestad på hårt i andra men det var Torslanda som kunde pricka 2-0 i stället. Reduceringen kom med bara några minuter kvar att spela.

Konstgräs på Siljevi redan 2014 !
Efter kontakter med konstgrässpecialister från Brasilien och Tyskland inleddes idag arbetet med att anlägga en ny konstgräsplan på Siljevis huvudarena. Det tar ca 3 veckor innan det nya konstgräsmedlet växer till sig och blir till en helt ny gräsyta som är minst lika tålig som de hittills nyanlagda konstgräsplaner som finns i Sverige. Dessutom är ju metoden kolossalt mycket billigare än allt jobb som en normal konstgräsplan innebär. Efter dialog med Svenska Fotbollförbundet har GIF fått dispens för att spela första hemmamatchen på den för dagen nyklippta Knattevallen. Dispensen innebär att GIF och Carlstad United spelar matchen på långfredagen med 9-mannalag. Titta här på [[link]]http://www.grebbestadsif.se/galleri.asp?album=39[[nytt]]bilder från specialsådden på Siljevi idag[[/link]]

Grebbestads lag mot Herrestad
Här kommer truppen för morgondagens match

Magnus "Ölme" Johansson till GIF
I elfte timmen kan Grebbestad presentera ett nyförvärv modell större: Magnus "Ölme" Johansson, 37, kommer att spela för Grebbestad.

Tanum slog Överby i träningsmatch
Tanum slog Överby på Hedevallen med klara 5-0 men det var länge jämnt målmässigt i matchen. I paus ledde Tanum med 1-0.

Arber Plava klar för Tanum
Arber Plava är nu klar för Tanum efter att ha spelat för Strömstad under fjolårets säsong.

Henke Larsson till Siljevi !
FC Barcelona och Helsingborgs IF möts 29 juli.

Aprilskämt: Flo tillbaka i truppen
Efter att i höstas ha meddelat att axeln inte håller för mer fotboll, lämnar idag Alexander "Flo" Hedemyr nya besked: - Jag är spelklar till midsommar!

Mål-Otto macthvinnare
Det blev Otto Jens-Erik Jansson Bock som blev gårdagens macthhjälte när han skallar in segermålet i början av andra halvlek.

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.