IK Kongahälla 4 - 1 Grebbestads IF

Ut: 18. Andreas Karlsson
In: 16. Robin Persson

Tappert Grebbestad föll

Med målvakten Henrik Olausson utvisad tidigt i andra halvlek höll inte Grebbestad hela vägen utan föll med 4-1 (1-1). In i mål kom Håkan Hansson då Jan Svensson är skadad.

Men Grebbestad kämpade väl och var förtjänta av en poäng och Kongahällas ledningsmål 2-1 kom först i 89:e minuten.

Kongahälla öppnade piggast och Cazim Cirkovic fick ett bra läge redan efter fem minuter men i stället för avslut valde han att dribbla och chansen rann ut i sanden.

Efter en kvart Andrew Lock Scott framme och nickade efter en frispark men nicken gick rakt på Henrik Olausson och Grebbestad vände snabbt spelet Julian Herrera spelade in till Markus Svensson som dock inte fick på något bra skott.

Grebbestad kom bättre in i matchen efterhand och Julian Herrera fick en djupledsboll men kunde inte springa ifrån sin försvarare utan valde att avsluta från håll och skottet blev ett lätt byte för Mattias Pettersson i Kongahällas mål.

Nästa chans gick till Kongahälla och Fredrik Karlsson prickade ribban med ett inlägg och andrabollen snappades upp av Kongahälla som inte kunde komma till avslut då Grebbestad täckte upp bra.

Efter 29 minuter tog Grebbestad ledningen. En hörna boxades undan av Mattias Pettersson. Bollen hamnade hos Julian Herrera som sköt och Martin Kallin höll sig framme och slog in returen.

Kongahälla kom snabbt tillbaka i matchen och hade först en farlig hörna där man nickar utanför.

Efter 34 min kom kvitteringen när både Martin Kallin och Mikael Mattsson stötte fram på samma boll och Johan Svensson blev frispelad och kunde enkelt rulla in 1-1.

Grebbestad öppnade sedan andra halvlek bäst och Arber Plava sköt utanför. Jonathan Palm fick ett bra läge efter hörna men hans volleyskott kunde räddas av en försvarare.

I 54 min kontrade Kongahälla snabbt och Henrik Olausson rusade ut och skulle rensa bort bollen men träffade i stället Kongahällas forward och Henrik blev helt riktigt frilägesutvisad.

Då Jan Svensson är skadad fick Håkan Hansson hoppa in mellan stolparna och bara fyra minuter senare fick Kongahälla ett jätteläge men Cazim Cirkovis skott gick rakt på Håkan Hansson.

Trots utvisning och hård motvind kunde Grebbestad hålla spelet väl uppe och de chanser som skapades var Grebbestads.

Bla annat ville Grebbestad ha en straff efter 70 minuter men domaren friade. Två minuter senare nickade Stratos Kenstanlis bra efter en hörna men Mattias Pettersson räddade fint.

Sista kvarten började Kongahälla trycka på för ett segermål men Grebbestad hade ändå bra kontroll på det hela och Kongahälla skapade inga riktigt bra lägen.

Men i den 89:e minuten lyftes andrabollen in efter en hörna. Håkan Hansson skulle tippa bollen över ribban men fick inte ordentlig träff och bollen hamnade i eget mål.

Grebbestad satsade omedelbart allt framåt men efter en ny hörna kunde Cazim Cirkovic sätta 3-1 från nära håll (91 min). Och i 95 minuten kom 4-1 när John Svensson kunde runda Håkan Hansson.

– Jag tycker vi var värda en poäng. Fram till 2-1 har vi bra kontroll på det hela och har några bra lägen. Att det sedan blir ytterligare mål bakåt beror ju helt på att vi satsar allt framåt, sa Grebbestad tränare Björn Berntsson.

Martin Kallin fick pris som bäste Grebbestadsspelare.

IK Kongahälla-GIF 4-1 Kallins 1-0 mål

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

Igår 16:00

LIDKÖPINGS FK