Grebbestads IF 3 - 3 IF Väster

12. Daniel Landén
16. Mats Amandusson

Äntligen poäng!

Efter sex raka förluster tog Grebbestad äntligen poäng. Det skedde i hemmamöten mot Väster sedan Grebbestad kvitterat till 3-3 med en min kvar att spela.

I paus stod det 2-2. Inledningen av matchen var tam i den rådannde värmen men efter matchens första målchans efter 22 min tog matchen fart. Ofta när gästerna skapade något var Olle Johnels inblandad och Tomas Hansson fick rädda vid stolproten efter 24 min efter ett skott av denne.

Efter 28 min tog Väster ledningen. Peter Ihre kom igenom men sköt ett misslyckat skott som i stället blev en perfekt passning till Kristian Jacobsson som kunde slå in 0-1 från nära håll. Sex min senare kom 0-2. Grebbestad missade att ställa offside och Olle Johnels kom fri med Tomas Hansson och efter en fin kroppsfint kunde han rulla in bollen i tomt mål.

Gästerna spelade nu piggt och man var lite rädd för att det skulle bli ett nytt ras för Grebbestad men idag visade man god kampvilja och man kom igen bara två min senare då Mats Amandusson höll undan bra och spelade fram Alexander Hedemyr till 1-2. Väster stack emellan med ett ribbskott av Olof Ahlert innan Grebbestad helt plötslig kvitterade. Henrik Olofssons långa inlägg letade sig fram till Mats Amandusson som med ett skott i nättaket fixade 2-2, tre min innan paus.

I den andra halvleken sjönk spelkvalitén från båda lagen, inte så konstigt i värmen kanske? Väster kunde ändå efter 59 min ta ledningen igen då Greger Eriksson sköt ett överraskande långskott som kanske Tomas Hansson borde tagit?

Olle Johnels var nära att utöka ledningen men hans nickskarv gick tätt över. Det var inte mycket som tydde på att Grebbestad skulle få med sig någon poäng för man hade fasligt svårt att skapa något i den andra halvleken. Endast en halvchans innan kvitteringen kom med en min kvar av matchen.

Mats Amandusson blev nergjord precis utanför straffområdet och Martin Kallin slog frisparken direkt i mål bakom en felplacerad målvakt i Väster. Bäst i Grebbestad var Mikael Mattsson (lilla bilden) och Mats Amandusson.
– Det var ett fall framåt men det kunde ha slutat hur som helst. Vi hade en bra period i slutet av första men i andra halvleken var det dåligt från båda håll, sa Bengt Mattsson.

I Väster var de båda anfallarna Kristian Jacobsson och Olle Johnels duktiga. Närmast är det match mot Velibit på lördag hemma på Siljevi. Dags för första vinsten?

GIF-IF Väster 3-3 Pinne hemma mot väster

Pinne hemma mot väster

I dagensmatch tog GIF sin fjärde poäng för säsongen. Matchen hemma mot Väster slutade 3-3. GIFs första seriematch med mer än 1 mål framåt sedan Floda hemma, 22/9 2001.

Målen sköts av Flo, Amandusson och det sista av Kallin (lilla bilden).

Mer om matchen kommer...

/Johan

GIF-IF Väster 3-3 Äntligen poäng!

Ni missar väl inte att anmäla er till GIFs årsfest 23 november på MaCri !
Senaste anmälningsdag 15 november till info@grebbestadsif.se !

Kval till division I
2019-10-26 15:00