Grebbestads IF 1 - 4 Rosseröds IK

2. Henrik Olofsson
Assist: 15. Otto Bojahnder (Bock)
16. Mats Amandusson
11. Robin Olsson
Ut: 2. Henrik Olofsson
In: 20. Jonas Olausson
Ut: 14. Alexander Hedemyr
In: 16. Mats Amandusson
Ut: 6. Johan Hedström
In: 8. Johan Palm

Rossevinst mot Grebbetorsk

Nej det vill sig inte för Grebbestad. Inte heller i den 19:e omgången kom första vinsten utan det var gästande Rosseröd som kunde åka hem med tre viktiga poäng efter 1-4 (1-1).

Seger med tre mål låter som klara siffror men faktum är att Grebbestad spelade ut Rosseröd totalt under de första 30 min av matchen. Man kom i våg efter våg oftast på högerkanten där Henrik Olofsson huserade.

Redan efter ett par min var det nära 1-0 för Grebbestad då Alexander Hedemyr (lilla bilden) sköt utanför från sju meter men för Grebbestad var det bara början. Grebbestad anföll friskt och Rosseröds tröga backlinje hängde inte med. Henrik Olofsson, Alexander Hedemyr och Otto Bock hade varsina lägen innan 1-0 mycket rättvist kom efter 24 min då Otto Bocks fina inlägg nådde en helt omarkerad Henrik Olofsson som lätt nickade in ledningsmålet.

Efter en halvtimme hade vi ett nytt fint Grebbestadsanfall med många fina passningar inom laget innan Martin Kallin skött halvmetern över. Rosseröd slog sedan en snabb inspark och Grebbestad hann inte med utan helt plötslig Ronny Eriksson ensam med Tomas Hansson och sköt mellan benen på denne. 1-1 målet förändrade matchbilden totalt.

Grebbestad kom av sig helt och Rosseröd kom inte heller igång så resten av halvleken var mycket dålig. Andra halvleks inledning var helt jämn men så mycket mer än några halvchanser för de båda lagen såg vi inte till. Alexander Hedmyr hade ett bra långskott efter 69 min som målvakten med möda tippade till hörna.

Men matchen började nu glida över till gästerna och efter 72 min kom 1-2 genom inhopparen Patrik Scott. Grebbestad ville ha offside men domaren menade att den spelaren inte inverkade på spelet. Hur som helst så rasade nu Grebbestads spel ihop och Henrik Dahl kunde med två snabba mål under de sista 6-7 minuterna spika siffrorna till 1-4. Däremellan hann Grebbestads Mats Amandusson med att bli utvisad.

– Det är nästan pinsamt att förlora en sådan här match med 1-4. Vi spelar ju ut dom totalt under de först 25 min och vi borde gjort 2-3 mål på chanserna. Sedan är ju sista kvarten bedrövlig, suckar Bengt Mattsson.

Pris till bäste spelare i vardera lag gick till David Carlsson i Rosseröd och Fredrik Joling i Grebbestad.

GIF-Rosseröds IK 1-4

Och vinst även för F04-06 med 7-2 mot IFK Strömstad. 9-poängshelg igen alltså !
Dessutom förlust för Örebro Syrianska 1-2 mot Vänersborgs FK, mål i minut 97 ...

Igår 14:00

SÄVEDALENS IF