2:a segern i DM för Grebbestad

Grebbestad vann som väntat borta mot Svenshögen i DM. 6-2 (3-2) blev det på Nösnäsvallens grusplan i Stenungsund.

Bilder i gamla galleriet

Grusplan och grusplan? Planen såg mer ut som en sandlåda och var svårspelad och blev på sina håll väldigt uppsprungen. Eller som Mattias Svensson skrev på FB: ”- Då har man även på provat på att spela beachfotboll…”.

Nu var ju planen lika dålig för hemmalaget Svenshögen så nog ordat om det.

Svenshögen öppnade annars matchen piggt och första 45 minuterna hängde dom med hyfsat i spelet ute på planen. Men på något vis var det ändå som att när Grebbestad ville så ökade dom upp tempot något och satte ett par fina passningar och så var det mål.

Felix Kristoffersson var nära 0-1 efter fem minuter då han drog målvakten men sedan tog det lite för lugnt och då han försvarare in i målet för att täcka och då sköt Felix i stället utanför.

Nu lät inte ledningsmålet vänta på sig för minuten senare kom Joshua Öster fint på sin vänsterkant ner mot kortlinjen och slog ett fint inlägg längs marken som hittade Felix Norén som slog in 0-1.

Fem minuter senare hittade Felix Kristoffersson Daniel Andersson som fick öppet läge och han gjorde inget misstag utan satte säkert 0-2.

Svenshögen stack upp för första gången i matchen efter 20 minuter. Man kom fint på högerkanten och hittade Axel Holmstedt med ett inlägg men skottet gick utanför.

Men minuten senare slarvade Christian Mattsson med ett uppspel som hamnade hos Axel Holmqvist som fick på ett härligt lobbskott i mål över en chanslös Martin Hansson.

Grebbestad svarade snabbt upp med 1-3 då Felix Norén släppte fram bollen på Mattias Svensson som fri enkelt satte bollen i nät.

Men bara några minuter senare schabblade Christian Mattsson rejält och blev av med bollen som siste man och Niclas Vallin kom fri och reducerade till 2-3 med en säker lobb.

Detta blev halvtidsresultat efter en sådär halvlek från Grebbestads sida. Däremot skulle jag tro att Svenshögen var mycket nöjda med vad dom presterat under de första 45 minuterna.

Men efter paus blev det lite bättre fart på Grebbestad och då hade Svenshögen svårare att hänga med.

Bla hade Grebbestad fyra avslut under andra halvleks inledande minuter men varken Felix Kristoffersson, Daniel Andersson (2 ggr) och Emil Hagneqvist träffade målet. Daniel Andersson var här närmast med ett skott tätt utanför.

Men efter 52 minuter ökade Grebbestad logiskt på till 2-4 då Felix Norén väggade sig igenom med Daniel Andersson och Felix kom fri och satte bollen i mål.

Efter målet jämnade spelet ut sig lite för en kort stund innan Grebbestad ökade tempot igen. En frispark efter 19 minuter blev farlig då Daniel Andersson passade till Markus Svensson vars inlägg hittade fram till Naweed Ashairi som träffade ribban med ett volleyskott.

En ny frispark efter 73 min blev även den farlig då Markus Svensson lyft in mot mål nådde Anton Henriksson som kom perfekt men han hittade inte målet utan nickade utanför.

Minuten senare kom nästa Grebbestadsmål. Daniel Andersson hittade Felix Norén vars skott blev en perfekt passning till Naweed Ashairi som efter två försök fick in 2-5. Naweeds första mål för Grebbestad!

Strax efter kom Felix Norén fri men sköt rakt på målvaktens ben till en hörna.

Grebbestads målvakt Martin Hansson stod stora delar av matchen sysslolös men fick vara alert efter 78 minuter då Marcus Olsson var på väg igenom. Martin knep bollen med en säker utrusning.

Med åtta minuter kvar att spela kom även 2-6. Felix Norén hittade Felix Kristoffersson som även han behövde två chanser innan bollen hittade in i mål.

I samband med målet skadade sig Svenshögens målvakt Alexander Niklasson och fick utgå.

I slutminuten ställde Grebbestadsförsvaret till det igen då Simon Fröjds hemåtspel blev för kort men Martin Hansson var vaken och via två resoluta motlägg kunde han freda sitt mål.

– Det var hyfsat bra men vi släpper in två enkla mål. Men det var väldigt svårspelat på gruset, sa Martin Hansson.

Din egen insats då Martin, du för stå sysslolös långa perioder? – Jo, det är klart. Det är väl i och för sig gott men det är klart att det vore kul att ha lite att göra på träningsmatcherna. Men det var skönt att vinna de två motläggen i slutet av matchen, sa Martin Hansson.

– Vi spelar stundtals okey med det var en väldigt svårspelad plan. Det var mer en sandlåda än en fotbollsplan. Vi gör det helt ok och Felix Norén går från klarhet till klarhet på sin höger yttermittfältsposition. Sedan var Daniel Andersson väldigt bra idag, sa assisterande tränare Peter Karlsson.

Svenshögens SK-GIF 2-6

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

2019-09-14 16:00

LIDKÖPINGS FK