Edet FK 1 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
 
       
       
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 6. Granit Berisha
11. Anton Henriksson
1-1
12. Christoffer Söderlund
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 23. David Olsson
Ut: 29. Martin Kallin
In: 20. Felix Kristoffersson
5. Ulrik Karnström
Ut: 6. Granit Berisha
In: 16. John Ekström


Edet-Grebbestad 1-1

Edet-Grebbestad 1-1

Edet-Grebbestad 1-1

Edet-Grebbestad 1-1
20 bilder till i galleriet
1-1 borta mot Edet FK för Grebbestad - update

Grebbestad fick med sig en poäng hem efter 1-1 borta mot Edet. I paus ledde Grebbestad efter mål av Jonas Henriksson. Båda lagen hade chanser för ett avgörande men oavgjort var nog ganska rättvist.

(Notera att nu kan ni hitta bilder från matchen under fliken galleri utan att jag lägger en länk dit!)

Grebbestad var det bättre laget under de första 45 minuterna och ledningen i paus var rättvis då man hade de flesta chanserna och man var bättre än hemmalaget spelmässigt.

Under matchens första 20 minuter hade Grebbestad några bra skott som dock tog på Edetförsvarare och då inte hittade fram till målet.

Först ut var Felix Norén med riktigt bra tryck i skottet men alltså på en försvarare och till en hörna, detta efter bara tre minuters spel.

Edet lyfte mycket långa bollar på sina forwards Marcus Olsson och Andreas Ramm och efter 10 minuter skapade man ett bra läge av detta då Andreas Ramm kunde spela fram till Marcus Olsson men skottet gick i burgaveln.

Grebbestad hade ytterligare ett antal skottförsök som inte hittade målet. I stället kom hemmalaget med en chans efter att Marcus Olsson vunnit till sig bollen och slog ett fint inlägg som Andreas Ramm nickade utanför på i bra läge.

Grebbestad vände sedan på spelet och Jonas Henriksson tog sig runt på kanten och spelade snett inåt till Granit Berisha som fick på ett bra skott som var på väg utanför men tog på en försvarare och smet då precis utanför på andra sidan målet i stället.

Fem minuter senare lyfte Edet in en frispark som Aras Ali nådde högst på men han fick dåligt med fart på bollen och Martin Hansson kunde rädda enkelt.

Efter en halvtimmes spel var det nära ledningsmål för Grebbestad. Man hade ett inkast ute på vänsterkanten och rullade sedan in i planen till Granit Berisha som fick på ett härligt skott från ca 25 meter i ribbans överkant.

Efter 35 minuter hade Edet ett bra läge för en frispark och Marcus Olsson gick direkt på skott. Fick bra tryck på bollen men den steg sakta hela vägen och Martin Hansson hade bra kontroll på det hela när bollen passerade ca 70-80 cm över ribban.

Grebbestad hade provat med ett antal djupledsbollar på Jonas Henriksson men så här långt in i matchen var dom antingen för långa eller så kunde Edets backlinje nicka undan.

Men efter 39 minuter fick vi se en perfekt boll på djupet från Granit Berisha mot Jonas Henriksson som kunde hålla undan sin försvare och trycka in 0-1 vid första stolpen. Jonas tredje mål på lika många matcher för Grebbestad.

I 43:e minuten var sedan Grebbestad nära att kunna öka på då Felix Norén stötte fram och gick på skott. Skottet täcktes ännu en gång av försvarare men hamnade hos Anton Henriksson i bra läge men Edets målvakt Tom Christiansen gjorde sin första viktiga räddning i matchen.

I den andra halvleken så blev det mera Edet inledningsvis och Grebbestad fick mest försvara sig.

Edet fortsatte mata långa bollar på sina forwards men framför allt Marcus Olsson var även duktig i det defensiva jobbet där han ofta kunde vinna bollar för sitt lag.

Efter 51 minuter hade vi ett sådant läge då han vann bollen och kunde avancera fram och skjuta men nu var det Grebbestads försvar som kunde blockera skottet.

Efter 58 minuter var Edet mycket nära en kvittering när en krossboll hittade fram till frie Marcus Olsson som kunde ta med sig bollen. Men Martin Hansson kom ut snabbt och gjorde sig stor och fick skottet på sig och Edet fick nöja sig med en hörna.

Två minuter senare var i stället Grebbestad nära att kanske punktera matchen om dom satt 0-2. Naweed Ashairi blev fri efter Jonas Henrikssons fina framspelning men nu var det Edets målvakt Tom Christensens tur att svara för en bra räddning. Hans andra mycket viktiga räddning i matchen.

Och i stället för 0-2 kom kvitteringen efter 62 minuter när Erik Andersson kunde nicka in ett inlägg allt för ostörd vid den bakre stolpen.

Edet fortsatte att spela bra och Marcus Olsson kunde vinna boll ännu en gång och spela in till Andreas Ramm som dock inte fick någon fart på skottet som då Martin Hansson klarade enkelt.

Samma sak igen några minuter senare. Den här gången fick Andreas Ramm bättre fart på skottet men Martin Hansson var bra med och klarade.

Med knappa kvarten kvar av ordinarie tid gjorde Grebbestad sina två första byten i matchen och efter detta lyckades Grebbestad komma in bättre i matchen igen och man hade ett antal fina lägen för att få med sig tre goa poäng.

Första läget kom efter 80 minuter då Anton Henriksson släppte på djupet mot Granit Berisha som han före målvakten men lyftningen gick även över ribban.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen. Granit Berisha bröt på mitten och slog en boll på högerkanten till Jonas Henriksson vars inspel hittade Anton Henriksson som sköt bra men över.

Minuten senare slog Granit Berisha ett bra inlägg som Felix Kristoffersson nickade ner till David Olsson som kunde skjuta i bra position men även han sköt över.

Och med minuten kvar hade Grebbestad ett bra inspel mot två framstormande spelare men Tom Christiansen hann först ut på bollen.

På tilläggstid fick sedan Andreas Ramm ett gratisläge sedan Grebbestad tappat bollen när man skulle ställa om. Andreas fick på bra tyck i skottet som ändå gick ganska rakt på Martin Hansson som kunde tippa till en hörna.

Och i slutminuten fick Marcus Olsson sista läget för ett avgörande när han tog sig till ett bra skottläge men hans vänsterbössa smet över målet.

Efter matchen fick vi en pratstund med tränaren Peter Levin: 1-1 och en match med två olika halvlekar?
– Ja men jag tycker nog att det är ett litet plus till oss ändå då vi hade sista kvarten av andra halvlek. Men annars är det som du sa, vi har första halvlek och dom var bra första 30 i andra.

Vi hade några fina chanser på slutet att kunna avgöra?
– Vi har tyvärr en oförmåga att trycka dit den. Och när vi inte kan sätta lägena då blir det bara en poäng. Chanser har vi och vi spelar bra stundtals. Sedan får vi inte glömma att vi har haft en dålig vecka med skador och sjukdomar så killarna gör en riktigt bra insats med tanke på detta, sa Peter Levin.

Bäst i hemmalaget Edet var Marcus Olsson. I Grebbestad var mittbacksparet Tobias Carlsson och Ulrik Karnström bäst tillsammans med Granit Berisha.

Edet FK-GIF 1-1 Edet FK Edet hemma i morgon, på SPARvallen

Edet hemma i morgon, på SPARvallen

Det börjar dra ihop sig. Något av lagen Grebbestad, Stenungsund, Stångenäs eller Skoftebyn ska bli seriesegrare.

Ja, något av dessa lag lär det bli. Övriga lag är för långt bakom tror jag. En liten kort summering av återstående program ser ut som följer:

1. Grebbestad 37 +24
2. Stenungsund 35 +14
3. Stångenäs 32 +29
4. Skoftebyn 32 +17

Matcher kvar att spela:
Grebbestad
Edet (h)
Älvsborg (b)
Ahlafors (h)
Skoftebyn (b)

Stenungsund
Mellerud (h)
Edet (b)
Älvsborg (h)
Ahlafors (b)

Stångenäs
Älvsborg (h)
Ahlafors (b)
Skoftebyn (h)
Kärra (b)

Skoftebyn
Kärra (b)
Vänersborg (h)
Stångenäs (b)
Grebbestad (h)

Det var återstående matcher. I morgon väntar Edet för Grebbestad och matchen spelas i Tanum på SPARvallen.

Grebbestads trupp:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
8. Daniel Andersson
10. Olle Kristoffersson
11. Anton Henriksson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
19. Gustav Henriksson
21. Jonas Henriksson
23. David Olsson
31. Jörgen Andersson
32. Sebastian Jaconelli

Edet FK-GIF 1-1 Edet FK 1-1 borta mot Edet FK för Grebbestad - update

Starkt jobbat, skulle det vara.

Div II Norra Götaland
Igår 19:00

VÅRGÅRDA IK
1-0

Tånga Hed, Vårgårda
Div II Norra Götaland
2020-08-14 19:00
VÄNERSBORGS IF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF-GIF 2 div 7
Stångenäs AIS lag 2 (b)
2020-08-11 19:00
Brastad Arena

HIF-GIF div. 6
Munkedals IF lag 2 (b)
2020-08-12 19:00
Munkedal IP

P04/05
Åsebro IF (b)
Imorgon 12:00
Rudevi

P04/05
Melleruds IF (h)
2020-08-12 19:00
Sundvallen

P06
Stenungsunds IF (b)
2020-08-13 19:15
Stenungsund