Grebbestads IF 1 - 1 Västra Frölunda IF
         
 
     
   
         
       
1-011. Anton Henriksson
Assist: 2. Felix Norén
10. Olle Kristoffersson
17. Naweed Amin Ashairi
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 17. Naweed Amin Ashairi
1-1
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 23. David Olsson
Ut: 15. Markus Svensson
In: 19. Gustav Henriksson


Grebbestad-V. Fr&#...

Grebbestad-V. Fr&#...

Grebbestad-V. Fr&#...

Grebbestad-V. Fr&#...
39 bilder till i galleriet
Oavgjort igen för Grebbestad på Siljevi, 1-1 mot V. Frölunda.

Grebbestad hade ledningen men Frölundas kvitterade. Sedan var Frölunda även det lag som var närmast ett segermål med ett par riktigt bra lägen.

Västra Frölunda var det lag som började bäst och Grebbestad såg aningens sega ut och kanske satt det hårda matchande i benen, tre matcher på en vecka.

Första läget i matchen kom efter misstag av Grebbestad och Frölundas Markus Karstrand kan få iväg ett skott som Martin Hansson klarar säkert.

Lite trögt inledningsvis för Grebbestad men efter 15 minuter fick man äntligen till sin första målchans när Sebastian Jaconelli fick in ett inlägg till Olle Kristoffersson. Nicken blev dock tam och Frölundas målvakt Hussein Chith kunde enkelt plocka ner bollen vid krysset.

Efter dryga 20 minuter kom Grebbestad allt mer in i matchen och hade en bra period men det var tunt med chanser.

I stället hade Frölunda ett farligt inspel som Granit Berisha fick bort fint.

Efter 28 minuter fick Frölunda en frispark precis utanför straffområdet. Frölundas Mattias Pedersen fick på ett bra hårt pressat skott som smet tätt utanför stolpen.

Och efter 34 minuter slarvade Grebbestad igen och Markus Karstarnd kunde ta sig i skottläge och skruvade bollen mot bortre hörnet och Grebbestad räddades av ribbans överkant.

Här hade Frölunda en fin period men då slog Grebbestad till med ett utmärkt läge. Christoffer Söderlund slog ett inlägg mot bakre stolpen där Olle Kristoffersson mötte direkt på volley men Hussein Chith svarade för en kanonräddning till hörna.

Den följande hörnan lyftes in till Felix Norén som kunde nicka fram till Anton Henriksson som tryckte in 1-0 via Hussein Chith. Tiden var i alla fall 38 minuter.

Tre minuter senare jagade Frölunda kvittering när man lyfte in en boll på djupet. Martin Hansson kom inte först på bollen utan en Frölundaspelare (såg ej vem) kunde nicktoucha bollen som dock gick över.

I öppningen av andra halvlek fick Grebbestad tidigt en chans när Anton Henriksson nickade vidare till Olle Kristoffersson som mot 16-metarn. Han sköt bra men Hussein Chiths räddning till hörna var lika bra.

Och nästan direkt efter var det nära igen för Grebbestad. Christoffer Söderlund slog ett bra inlägg som Olle Kristoffersson hårfint missade men då var det i stället nära att en Frölundaförsvarare stött in bollen i eget mål men Grebbestad fick nöja sig med en hörna.

Frölunda började sedan ta sig in i matchen när Grebbestad gjorde sitt första byte i matchen efter 62 minuter. Naweed Ashairi som skulle in var lite för het med att komma in och sprang in före klartecken från domarteamet vilket renderade i en varning, hans tredje vilket gör att han missar seriefinalen mot Stenungsund nästa helg.

Men som sagt, Frölunda blev allt hetare och efter 66 minuter hittade man Gustav Bye som kunde vända bort en Grebbestadsspelare och ta sig in i fint skottläge och skjuta men Martin Hansson klarade säkert.

Men tre minuter senare kom kvitteringen. Gustav Bye slog ett inlägg som Markus Karstrand kund nicktocha in i mål när Martin Hansson kom på mellis, 1-1 i matchen.

Några minuter senare var det mycket nära ledningsmål för Frölunda. Man lyfte in en frispark och Markus Karstrand hann före Martin Hansson men nickade bollen i stolpens insida och returen gick rakt ut till Robert Lundström som i stort sett fick öppet mål men en riktig snedträff och bollen gick utanför.

Efter 76 minuter skapade äntligen Grebbestad något framåt. Sebastian Jaconelli spelade fint längs kanten till Felix Norén som fick till ett bra inlägg mot bakre stolpe där Naweed Ashairi kom fint men skottet gick på täckande försvarare till en hörna.

Och tre minuter senare kom ett liknade Grebbestadsanfall. Nu med inlägg mot Sebastian Jaconelli på bakre stolpen men även nu blockerades skottet av en täckande försvarare.

Matchens sista chans för ett avgörande fick sedan Frölunda och den var riktigt bra. En frispark lyftes in mot Gustav Bye som nickade in mot Markus Karstrand som fick på en härlig cykelspark men bollen smet tätt utanför.

Efter två tilläggsminuter fick Granit Berisha en smäll och fick bäras av planen. Grebbestad hade då redan gjort sina tre byten och man fick avsluta matchen med tio man.

Efter ytterligare ett antal minuter så kom slutsignalen som förkunnade att matchen slutat 1-1.

– Vi var inte så aggressiva i försvarsspelet idag som vi kan vara och kanske beror det på tre matcher på en vecka? I grund och botten så är det aggressiva försvarsspelet som gör att vi kan anfalla snabbt med. Jag tycker väl att vi har ett ganska bra spelövertag första timmen men vi hade väldigt svårt att skapa målchanser. Frölunda hade dessutom två bra mittbackar så det blev svårt.

– Vi hade svårt att komma in i boxen framför deras målvakt så det blir riktigt farligt. På slutet böljade det lite fram och tillbaka och båda lagen hade chanser. Backlinjen var stabil liksom Martin Hansson i mål, avslutade Peter Levin.

Grebbestad kvar i serietopp med två poäng tillgodo på Stenungsund som även dom spelade 1-1, mot Stångenäs borta.

GIF-Västra Frölunda IF 1-1 Västra Frölunda IF

50/50-lotteriet gav 2.020 kr till en vinnare som anmält sig via internet. Pengarna utlämnade.
TACK alla som köpt lotter under säsongen !!

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.