Skoftebyns IF 2 - 3 Grebbestads IF
         
 
     
     
       
       
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 11. Anton Henriksson
1-1
2-1
21. Jonas Henriksson
2-221. Jonas Henriksson
3. Tobias Carlsson
Ut: 6. Granit Berisha
In: 23. David Olsson
32. Sebastian Jaconelli
3-221. Jonas Henriksson
Ut: 32. Sebastian Jaconelli
In: 10. Olle Kristoffersson
15. Markus Svensson
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 19. Gustav Henriksson


Seriesegrare 2013

Bussjubel

GIF-läktaren

"Jonas han &#...
90 bilder till i galleriet
Skoftebyn-Grebbestad 2-3! Grebbestad säkrade seriesegern av egen kraft

En poäng borta mot hemmastarka Skoftebyn skulle ge Grebbestad seriesegern. Men efter en hård och intensiv match kunde Grebbestad vinna med 2-3 sedan Jonas Henriksson blivit den stora hjälten med samtliga tre Grebbestadsmål.

Samtidigt i Ahlafors spelade Ahlafors mot Stenungsund. Stenungsund var piskade att vinna samtidigt som Grebbestad förlorade om vi skulle tappa serieledningen i sista omgången.
Så här såg dramatiken ut tidsmässigt:
1. Kl. 14:00 Avspark Ahlafors-Stenungsund. Skoftebyn-Grebbestad
2. 4 min Skoftebyn-Grebbestad 0-1
3. 10 min Skoftebyn-Grebbestad 1-1
4. 42 min Skoftebyn-Grebbestad 2-1
5. 49 min Skoftebyn-Grebbestad 2-2
6. 69 min Ahlafors-Stenungsund 0-1
7. 83 min Skoftebyn-Grebbestad 2-3
8. 89 min Ahlafors-Stenungsund 1-1
9. 3-4 min före Grebbestads match är slut nås man av att matchen i Ahlafors är slut 1-1. Grebbestad klart för div 2.
10. Grebbestads match slut och ett jättejubel hörs över hela Nysätra IP.

Så till matchen:
En match som gällde väldigt mycket för Grebbestad med Skoftebyn på tredje plats varken kunde klättra eller sjunka i tabellen. Men direkt i matchinledningen stod det klart att Skoftebyn skulle göra allt för att kunna sätta käppar i hjulet för Grebbestad.

Redan i första minuten fick Skoftebyn en hörna och på den nådde Paul Khajo högst men nicken smet en halvmeter över.

Skoftebyn låg sedan på högt och var bäst de första minuterna och därför kom Grebbestads 0-1 överraskande. Man vann bollen och Anton Henriksson kunde servera Jonas Henriksson en perfekt stickare och fri var Jonas hur säker som helst och satte Grebbestads ledningsmål med en hård och välplacerad bredsida.

Skoftebyn är starka på fasta situationer och det var det man skapade det mesta i anfallsväg på och kvitteringen till 1-1 kom på en frispark som Paul Khajo kom högst på och nickade in kvitteringen.

Efter kvitteringen kom Grebbestad bättre in i matchen och under de första 45 minuterna var Grebbestad det bättre laget spelmässigt och man hade även fler målchanser.

Efter 21 minuter kunde Daniel A ndersson bryta och avancera framåt och efter väggspel fick Daniel ett bra skottläge men han fick aldrig någon större fart på bollen och Skoftebyns målvakt Emil Kecevic räddade utan problem.

Två minuter senare var Grebbestad mycket nära ledningen. Jonas Henriksson serverade fint Christoffer Söderlund och fri lyfte Christoffer bollen över målvakt men utanför. Eller var målvakten på bollen? Christoffer villa ha hörna men domaren dömde inspark.

Några minuter senare hade Anton Henriksson ett bra skottläge men i sista stund hann en Skoftebynförsvare fram och kunde täcka skottet till en hörna. Efter 38 minuter såg vi närapå en repris på Grebbestads 0-1. Enda skillnaden var nu att Jonas Henriksson inte blev lika fri på Antons framspelning men han fick iväg ett snabbt bra skott som smet strax utanför.

Men efter en bra period i matchen för Grebbestad slog plötsligt Skoftebyn till. I matchens 42:a minuten fick Bilgin Aliosman till ett perfekt inlägg som Jonathan Gustafsson kom högst på och nickade in 2-1 för hemmalaget.

I detta läge skulle det nu räcka med ett ledningsmål för Stenungsund och dom skulle vara förbi Grebbestad i tabellen.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Daniel Andersson var på väg igenom och revs ner. Vilt palaver för en stund mellan flera spelare och en liggandes Daniel Andersson som efter ett tag fick behandling. Två minuter efter straffblåsningen var det äntligen dags för Jonas Henriksson att slå straffen. Och det verkade inte som Jo

nas stördes av detta utan han sätter straffen hur säkert som helst till 2-2. Några minuter efter kvitteringen fick Grebbestad Sebastian Jaconelli ett fint läge framspelade av Daniel Andersson men Sebastian fick inte till avslutet som gick utanför.

Efter 61 minuter var Jonas Henriksson nära ett tredje mål då han kunde runda målvakten och slå bollen mot tomt mål men då dök en räddande Skoftebynförsvarare upp och kunde rädda på mållinjen.

När klockan tickat upp mot 70 minuter ropade matchens speaker ut att Stenungsund tagit ledningen.

Om detta gjorde att Grebbestad säkrade upp hemåt eller om det helt plötsligt var Skoftebyn som blev allt bättre låter jag vara osagt. Men Skoftebyn såg för en period mycket starkare ut och skapade mängder med hörnor vilket hela tiden blev farligt då dom är bra på detta.

Men Grebbestad lyckades genom utespelare eller Martin Hansson i målet plocka bort de flesta och det blev väl aldrig riktigt farligt.

I stället fick Bilgin Aliosman ett bra skottläge utifrån men Martin Hansson klarade utan större besvär.

Men efter Skoftebyns fina period kunde i stället Grebbestad avgöra matchen och serien. Anton Henriksson fick bollen ute på högerkanten och spelade in till Daniel Andersson gick på skott. Skottet blockerades men studsade fram till Jonas Henriksson som i ett tilltrasslat läge ände fick iväg ett bra placerat skott till 2-3.

Jonas Henriksson var på hugget och några minuter senare var han nära ytterligare ett mål men Emil Kecevic lyckades rädda till en hörna.

Och med 3-4 minuter kvar att spela utbröt det jubel på Grebbestads bänk då man nåddes av slutresultatet 1-1 mellan Ahlafors och Stenungsund. Och när dessa 3-4 minuter var spelade utbröt ett ännu större jubel då hela laget och hela den jättelika Grebbestadsklacken fick jubla tillsamman.

Efter matchen fick jag tack på den stora matchvinnaren Jonas Henriksson. Jonas som inte skulle kunna vara med i den sista matchen då han befann sig i Kroatien på arbetsresa. Men Grebbestad lyckades få till ett hemflyg lite tidigare för Jonas som landade i Sverige halv ett på natten matchdagen.

Stort Grattis Jonas, serieseger och du var en starkt bidragande orsak med tre mål i sista matchen, känns det bra?
– Ja det är klart att det känns bra att vi kan gå upp i tvåan. Det är ett ungt talangfullt lag och man märker intresset från hela norra Bohuslän. Det är ett jätte engagemang med supportrar runt och laget är ungt. Och så klart är det kul att gå upp en serie.

Vad hade du för förväntningar när säsongen startade. Du hade ju knappt träffat lagkompisarna. Ja, du visste väl egentligen inget om laget? Och så var ni nykomlingar i div 3.
– Jag hade inga förväntningar alls. Jag visste inte om jag skulle vare hyfsat frisk (missade i princip hela förra säsongen skadad) så jag skulle kunna spela. Men jag såg tidigt, redan i första matchen, att det var ett jäkligt bra ungt lag som skulle kunna vara med att slåss om att kunna gå upp. Och det märkte vi snabbt att vi skulle ha chansen till.

Samtliga Grebbestadsmål idag, alla tre, det måste kännas grymt?
– Ja det är klart att det är. Men det är klart att det blir lite press på mig med och man ville gå upp och därför var man lite het idag (inte bara framför motståndarmålet) på allt och alla. Men man laddar till lite extra.

Du är precis hemkommen från en sponsorresa med ditt jobb för IFK Göteborg. Var det mycket pusslande för att få ihop allt så du kunde komma hem?
– Absolut var det. Grebbestad gjorde ett fantastiskt jobb för att kunna få hem mig i tid. Men man är lite sliten nu och det har varit några hektiska dygn.

Peter Levin tränare:
Jaha Peter, det har nu gått ca 40-45 minuter sedan matchen var slut. Har du hunnit att smälta in seriesegern?
– Öh, ja då, det har jag. Men det känns tomt, att det nu är slut. Det gör det faktiskt.

Matchen då, ni får en smakstart, men hamnar sedan i underläge. Hur kändes det då?
– Det är klart att det är aldrig roligt att ligga under givetvis. Men vi är så pass stark och det var så tidigt i matchen och vi vet att vi kan vända på det. Det är så man måste tänka där. Det är inget att gräva ner sig för, att ligga under med ett mål.

Ni hade bra koll på vad som hände i Ahlafors?
– Ja det hade vi men vi får sköta vår egen match. Serien håller på i 22 omgångar och det gäller att vara bra i 22 omgångar och det har våra killar svarat upp bra på.
– Slutet blev ju magnifikt med seger 3-2 och Jonas Henriksson som då från början inte skulle kunna vara med, svarade för samtliga tre mål. Har du något att säga om Jonas?
– Han är ju jättenyttig för oss det kommer vi inte ifrån. Men det är även andra killar i laget som är riktigt bra idag men självklart är det gott att ha en kille som Jonas på topp. Jonas var bra idag men en sådan här dag måste vi lyfta fram hela laget, avslutar Peter.

Skoftebyns IF-GIF 2-3 Skoftebyns IF

Ser att det är full aktivitet på Siljevigräset - klippt, luftat, ytstädat, linjerat och bevattnat.
Det pratas om träningspremiär på naturgräs för A-truppen på måndag - lika kul som kosläpp, äntligen :)

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.