Grebbestads IF 3 - 4 Ytterby IS
         
 
         
 
         
     
0-1
6. Granit Berisha
0-2
1-211. Anton Henriksson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
2-211. Anton Henriksson
Assist: 15. Markus Svensson
3-26. Granit Berisha
Assist: 12. Christoffer Söderlund
Ut: 6. Granit Berisha
In: 19. Gustav Henriksson
Ut: 23. David Olsson
In: 17. Naweed Amin Ashairi
3-3
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 20. Felix Kristoffersson
3-4


Grebbestad-Ytterby...

Grebbestad-Ytterby...

Grebbestad-Ytterby...

Grebbestad-Ytterby...
16 bilder till i galleriet
Sent vinstmål när Ytterby avgjorde - Update

Grebbestad hade ledning i paus med 3-2 efter en mardrömsstart och underläge 0-2 efter bara 8 minuter. Men efter vändning blev det en ny vändning i den andra halvleken när Ytterby kunde göra två mål, segermålet i 89:e minuten.

(Bilden, strax hamnar bollen i nät och vi har 0-1 i matchen)

Läs mer om matchen på Ytterbys hemsida

Det hela slutade med en tung förlust och visst kändes det onödigt men så är det ibland. Men trots att man var det bättre laget under första halvlek fungerade inte försvarsspelet denna dag och det kom att straffa sig, och det hårt under de inledande minuterna.

Grebbestad öppnade riktigt piggt i matchen men så kom Ytterby upp i ett anfall efter fyra minuter och bollen for hit och dit, dit och hit och hamnade sedan i Grebbestads mål. Vem som var målskytt har jag ingen aning om och jag ser att inte ens Ytterbys hemsida kan presentera en målskytt där, eller var det kanske ett Grebbestadsben sist på bollen?

Grebbestad han knappt hämta sig från denna chock innan nästa kom. David Olsson missade ett uppspel och Ytterby hittade snabbt Robin Eriksson som blev fri. Martin Hansson kom ut bra och räddade med fötterna men returen kom snabbt på Patrik Adamczyk som inte hade chansen att reagera och bollen studsade in i eget mål, 0-2 efter bara åtta minuter. Vilken kalldusch.

Men bara minuten senare hade Grebbestad skruvat på varmvattnet igen för Christoffer Söderlund slog ett bra inlägg som Anton Henriksson snyggt språngskallade in till 1-2 och Grebbestad var med i matchen igen.

Grebbestad fick till ett fint anfallsspel i första halvlek där man utnyttjade Ytterbys något tröga backlinje och man varierade med bra passningsspel, instick och inlägg på ett bra sätt.

Efter 20 minuter hittade David Olsson Granit Berisha med ett inlägg vid bakre stolpen men Ytterbys målvakt Thomas Magnusson klarade. Grebbestad hann med ett par fina anfall till innan man tog ledningen. Markus Svensson slog ett inlägg som Anton Henriksson med härlig vilja tog sig fram på via en perfekt nick tryckte han in 2-2. Två snygga nickmål av Anton som var riktigt bra idag.

Ytterby hade inte så mycket framåt i första halvlek spelmässigt men efter en frispark som gick rakt i muren hamnade bollen hos Fredrik Strand som fick på ett välplacerat skott som Martin Hansson klarade vid sin vänstra stolpe.

Efter 35 minuter var Grebbestad i ledningen. Målet blev mycket vackert när Christoffer Söderlunds perfekta inlägg möttes ännu bättre av Granit Berisha som fick på en kalasträff till 3-2. Ett riktigt drömmål!

Men trots ledning och att man så här långt var det bättre laget var Ytterbys ensamme anfallare Robin Eriksson ett ständigt hot och i slutet av halvleken hade han två bra skott som dock inte resulterade i mål. Grebbestad kunde därmed gå till halvtidsvila med ledning 3-2.

Men sedan hände något med laget när man kom ut efter pausen. Passivt spel och man såg inte riktigt ut att vara med i matchen av någon anledning.

Första målchansen i andra halvlek kom efter 55 minuter. En frispark lyftes in av Ytterby och Hampus Engevik blev väldigt fri men kunde inte hålla ner nicken som gick över.

Minuten senare var i stället Grebbestad nära att öka på. En hörna hittade Ulrik Karnström och Ulrik fick på ett härligt volleyskott men Thomas Magnusson klarade med en fin parad.

Minuten senare var Grebbestad nära igen när man fick en bra spelomvändning. Anton Henriksson kom i ett bra läge och hade med sig Olle Kristoffersson. Anton valde att själv gå på skott och skottet smet strax utanför i burgaveln. Vilket läge att kanske punktera matchen.

Strax efter var det Ytterbys tur att vara nära med ett skott av Dennis Jonsson som smet strax utanför. Men Ytterby var bättre än Grebbestad i den andra halvleken och Cornelis Leckborn fick ett bra läge med nick men fick inte fart på nicken som Martin Hansson klarade enkelt.

I den 70:e minuten hade Grebbestad frispark offensivt och mycket folk uppe och man tappade tillslut bollen varpå Ytterby hittade upp med bollen till Robin Eriksson som var ensam mot två försvarare. Men Robin utmanande och lyckades med ett bra skott, stolpe in sätta 3-3. Lite överraskande då Ytterby inte skapade jättebra lägen även om dom var bättre i den andra halvleken.

Grebbestad fick sedan inte riktigt till det framåt och bästa läget för ett segermål kom efter en kontring med Naweed Ashairi men skottet smet utanför och nog kändes det som kanske Thomas Magnusson hade kontroll på bollen.

Och efter 83 minuter fick Grebbestad en frispark sedan Naweed Ashairi stoppas när han var på väg igenom. Men Thomas Magnusson räddade fint Daniel Anderssons frispark.

I stället kom avgörandet i matchens 89:e minut. Cornelis Leckborn fick bollen på vänsterkanten. Det såg väl aldrig riktigt farligt ut men Cornelis fick ingen direkt som stötte poå honom och han kom långt in och drog på ett skott som smet in vid stolproten, 3-4 och game over.


Ja Mikael Mattsson, en svidande förlust idag?
– Ja det kan man lugnt säga. Vi gör väl ingen bra match totalt sett. Första halvlek var ganska bra men andra halvlek var inte bra överhuvudtaget. Försvarsspelet var under all kritik idag och vi ska inte släppa in fyra mål på hemmaplan.

Ni började bra första minuterna, men PANG! 0-2 – Precis. Vi började bra men bjöd på första som kändes väldigt billigt. Även andra där vi tappade bollen och sedan har vi otur med målvaktsretur som går på egen spelar i mål. Men sedan tog vi tag i det rejält och var det klart bättre laget och går upp till 3-2.

Vad hände i den andra havleken? – Vi tappade där, vi var inte med alls i den andra halvleken. Vi säg tröttare ut, var passiva, vet inte riktigt vad det var med dom? Vi slutade spela helt enkelt och det passar inte oss så bra. Men det kändes ändå inte som dom skulle kunna kvittera och avgöra.

GIF-Ytterby IS 3-4 Ytterby IS

Nästa match: Ytterby-Grebbestad

I morgon smäller det igen för Grebbestad. Match borta mot Ytterby och det är Grebbestad som jagar revansch. För resande till matchen - observera matchstart 18:30.

Efter två raka förluster för Grebbestad får vi hoppas att laget kan komma tillbaka och då gärna med en vinst. Grebbestad ligger för närvarande på en femte plats med fina 32 poäng som nykomling. På åttonde plats hittar vi Ytterby med 24 poäng.

I våras var det Ytterby som gick segrande ur drabbningen på Siljevi. En märklig match där Ytterby fixade 0-2 efter bara åtta minuters spel. Men när klockan tickat fram ytterligare 27 minuter hade Grebbestad vänt till ledning med 3-2.

Men sedan var det roliga slut för Grebbestad och via 3-3 efter 70 minuter så slog Ytterby till med ett segermål, 3-4, i 89:e minuten.

Grebbestad har alltså två raka förluster efter 2-3 hemma senast moty Ölmeoch dessförinnan var det torsk borta mot Stenungsund med matchens enda mål.

Ytterby då?
Jo senast vann dom hemma mot Nordvärmland med 2-1 vilket kanske tyder på att man börjar komma igång igen? Innan dess hade man nämligen tre raka matcher utan seger efter 0-4 borta mot Lärje/Angered, 2-2 hemma mot Lerum och 1-5 borta mot Carlstad.

Vi hoppas på en spännande match och mycket folk.

Truppen:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
5. Ulrik Karnström
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
14. Joshua Öster
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairih
18. Tobias Berntsson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
22. Henrik Palmersjö
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

GIF-Ytterby IS 3-4 Ytterby IS

”Totte” gjorde sin senaste match i slutet på mars.
Han har varit utanför truppen de senaste matcherna. Tyvärr

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Träningsmatch
2020-08-01 12:00
LIDKÖPINGS FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.