Nordvärmlands FF 0 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
 
       
       
12. Christoffer Söderlund
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 20. Felix Kristoffersson
Ut: 23. David Olsson
In: 17. Naweed Amin Ashairi
10. Olle Kristoffersson
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 19. Gustav Henriksson


Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...
37 bilder till i galleriet
Första krysset, 0-0 borta mot Nordvärmland

Bland annat hade Grebbestad 2 bollar i virket och Nordvärmland 1. I slutändan var det ändå tämligen rättvist med oavgjort resultat.

Nordvärmland var det lag som öppnade bäst och efter bara två minuter sköt Gazmend Bahtiri ett bra skott som gick rakt i famnen på Martin Hansson som klarade.

Ännu närmare var Nordvärmland efter fem minuter. Virvelvinden Archie Harvey var duktig i första halvlek och fick in bollen som skarvades fint vidare till Ivan Radulovic (tror jag det var) som med ett härligt skott prickade ribban.

Några minuter senare var det Grebbestads tur att träffa ribban. Grebbestad som så långt inte haft mycket av spelet fick ett uppspel mot Olle Kristoffersson som släppte tillbaka bollen mot Daniel Andersson som från långt håll fick på ett praktskott som då prickade ribban. Nordvärmlands målvakt Marko Nikitovic försökte inte ens ta bollen men kunde sedan rädda på returen som studsade ut till Anton Henriksson som nickade.

Efter många timmar i buss till matchen så fick Christoffer Söderlund en tråkig match. Först varning efter bara sju minuter och sedan utbytt skadad efter bara 13 minuter. Läk snabbt Christoffer.

Men före Christoffer Söderlunds skada hann Nordvärmland med ett nytt bra läge efter ett snabbt rappt anfall som ställde George Kojadinovic fri med Martin Hansson som alert räddade med en fotparad till hörna.

18 minuter in på halvleken fick Nordvärmland en frispark i fint läge. Fredrik Johannesson sköt men Grebbestad kunde nicka undan till en hörna.

Den följande hörnan blev farlig då Nordvärmland vann tillbaka bollen och fick in den till George Kojadinovic som fick bollen från ca 20 meter utanför mål. Han fick iväg ett bra skott tätt utanför.

Efter 20 minuter noterade Grebbestad sin andra ramträff i matchen. Martin Hansson slog en lång utspark som nicktouchades av Anton Henriksson vidare till Olle Kristoffersson. Olle tittade upp och hittade brorsan Felix Kristoffersson som direktpassade till Daniel Andersson som med en bredsida placerade bollen men i stolpen.

Spelet hade nu jämnat ut sig och det hände inte mycket mer i anfallsväg. Inte förrän vi hamnat på tilläggstid + 2 minuter. Då hittade Felix Norén in med en bra boll till Felix Kristoffersson som var på väg att bli helt fri. Dock gjorde Fredrik Jonsson ett kanonhemjobb och kunde bryta i sista stund.

Andra halvlek öppnades med en snabb spelvändning av Grebbestad där Olle Kristoffersson som släppte ut bollen till Anton Henriksson som sköt från hörnet av 16-metaren men skottet gick rakt på Marko Nikitovic.

Strax efter fick Grebbestad dåligt bort ett anfall för Nordvärmland som kunde få fram bollen till Ivan Radulovic som sköt via en Grebbestadsspelare och bollen gick mot första stolpen men Martin Hansson var med fint och räddade säkert.

I den andra halvleken var det inte riktigt lika bra tempo i matchen och det fina vädret och då värmen tröttade spelarna. Darko Trajchev var nästa man som provade på att göra mål då han drev in från högerkanten och fick på et skott med bra tryck i men skottet rakt i famnen på Martin Hansson.

Nordvärmland var tunga att möta fysiskt och efter 56 minuter fick man en frispark som Goran Nimcevic slog mycket bra. Högst upp kom Fredrik Johannesson och nickade men Martin Hansson var omutlig idag och fick ut en hand och stoppade bollen från att gå i mål.

För Grebbestads del så kontrade man utmärkt efter 66 minuter. Markus Svensson drev upp bollen och spelade ut till Anton Henriksson som slog ett inspel. Markus Svensson hoppade över bollen som då hittade n till Felix Kristoffersson som fick ett kanonläge men sköt 40 cm över ribban.

Efter 79 minuter fick Grebbestad en frispark där läget var liknade det som Nordvärmland hade i första halvlek. Daniel Andersson fick på ett bra skott som dock en försvarare kunde nicka undan till hörna.

I slutminuterna hade Grebbestad sedan en bra omställning. Bollen ut till Olle Kristoffersson som sköt bra men en mycket säker räddning av Marko Nikitovic


Peter Levin, idag hade ni årets längsta bortamatch, skönt med en poäng med sig hem? – Absolut. Vi visste redan före matchen att det var en av årets tuffaste bortamatcher.

Det blev en tuff match. Dom var starka fysiskt?
– Ja, men det visste vi om det med. Dom var först på bollen vilket gjorde att dom fick lite mer anfallsspel. Men jag tycker killarna gjorde det bra.

Dom öppnade piggt med ett ribbskott och var då nära ledningen?
– Jajemen, men vi svarade ganska snabbt med Daniel Anderssons ribbskott. Vi hade en till i stolpen men dom hade ett friläge så det var ganska lika med chanserna.

Tempot sjönk i andra halvlek. Värmen var tuff på spelarna?
– Ja det kändes så och det var sämre spel i andra halvlek från båda håll. Men killarna krigade på och det är det viktigaste och att vi står upp så bra i en sådan match.

Oavgjort ganska rättvist sett över hela matchern?
– Ja det tycker jag. Jag har väl inte jättekoll så här direkt efter på fördelning av målchanser men Martin Hansson gjorde ett par fina räddningar.

Martin Hansson blev utsedd till bästa spelare i Grebbestad. Någon mer du vill lyfta fram idag?
– Jag tycker backlinjen med Tobias Carlsson i spetsen gör det riktigt bra idag

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 Nordvärmlands FF Bilder från Nordvärmland-Grebbestad Nästa match: Grebbestad-Nordvärmland. Årets sista hemmamatch Truppen mot Nordvärmland Nordvärmland på fredag, tuff bortamatch

Bilder från Nordvärmland-Grebbestad

Nu finns bilder från Nordvärmland-Grebbestad inne i Galleriet. Gå via Galleriet eller länk nedan:

Se bilder från Nordvärmland-Grebbestad

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 Nordvärmlands FF Första krysset, 0-0 borta mot Nordvärmland

Nästa match: Grebbestad-Nordvärmland. Årets sista hemmamatch

I våras spelade lagen 0-0 i Ambjörby. En hård jämn tuff batalj som ändå rättvist gav delad poäng. Nordvärmland ligger på tredje plats medan Grebbestad parkerar på en fjärde plats.

För egen del måste jag passa på att tacka för mottagandet i Ambjörby som var mycket bra. Mycket trevligt folk som på alla sätt hälsade oss välkomna. Folk till och med ville tala om att vi kört fel, när vi i själva verket medvetet åkte åt fel håll för att stanna till och ta en liten bensträckare. Där hamnade vi mitt i en bymarknad där vi även där blev mycket fint mottagna.

Så till matchen. Matchen gäller kanske främst vilket lag som skall kunna knipa tredje platsen. För inte när väl Nordvärmland ifatt Gauthiod som ligger tvåa fem poäng framför? Mellan Nordvärmland och Grebbestad skiljer det tre poäng samt nio mål till Nordvärmlands fördel. Så skall Grebbestad kunna knipa tredjeplatsen finns inget annat än en seger att spela för.

Grebbestads form har ju i senaste veckorna varit så där egentligen även om man vann senast mot Åmål. Åmål spelade bra och borde kanske avgjort i början av andra halvlek innan Jonas Henriksson med två sänkte Åmål. Matcherna före denna gav noll inspelade poäng efter 1-3 borta mot Karlstad och 1-2 hemma mot Tibro.

Hur ser det ut med Nordvärmland då? Senast spelade man 2-2 hemma mot Ölme. Före det Slog man Carlstad med 3-0 på hemmaplan, ett mycket starkt resultat. Innan den segern föll man borta mot Lerum med 2-1.

På hemmaplan har Grebbestad 7 segrar, 1 oavgjord och 4 förluster på 12 matcher. Nordvärmlands bortafacit är 3 vinster, 5 oavgjorda och 4 förluster.

Lagets bäste målskytt är Fredrik Johannesson med 10 mål (5 straffmål) 9:e plats i skytteligan. På 13:e plats hittar vi Damir Vukanac med 8 mål (ingen straff).

Vår egen Jonas Henriksson toppar skytteligan med sina 16 mål (ingen straff). Anton Henriksson (numera ÖIS) ligger på 24:e plats med sina 6 baljor. På 42:a plats hittar vi Granit Berisha med 4 mål (2 straffar).

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 Nordvärmlands FF Truppen mot Nordvärmland Första krysset, 0-0 borta mot Nordvärmland

Truppen mot Nordvärmland

Grebbestad kommer med samma trupp som senast med tillägget att Granit Berisha åter är spelklar.

1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
8. Daniel Andersson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
13. Patrik Adamczyk
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
18. Tobias Berntsson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
22. Henrik Palmersjö
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 Nordvärmlands FF Första krysset, 0-0 borta mot Nordvärmland Nästa match: Grebbestad-Nordvärmland. Årets sista hemmamatch

Nordvärmland på fredag, tuff bortamatch

Två tuffa matcher i fjol med en oavgjord borta och en snöplig förlust hemma. På fredag är det åter match mellan Nordvärmland och Grebbestad. Fjolårets trea resp fyra i tabellen.

Nordvärmland var en ny bekantskap för Grebbestad under förra säsongen och lagen slogs länge om en topplacering bakom seriesuveränen Carlstad United. Vårmötet mellan lagen slutade med 0-0 i Ambjörnsby i en match som inte saknade chanser. Bla hade Nordvärmland en boll i virket och Grebbestad. Höstmötet hemma fick spelas i Tanum på konstgräs och segraren hade stora chanser till en bra andraplats i tabellen.

Grebbestad gjorde en bra match. I 86 minuter. Fram till dess hade man skaffat sig fina 3-1 med bud på mer och det var hur rättvist som helst. Men i 87:e minuten reducerade Nordvärmland till 3-2 och vad som sedan hände är svårt att förstå. Men helt klart så slutade matchen på något märkligt vis med seger för Nordvärmland efter ett segermål i 95:e minuten. Vilken kalldusch.

Så här långt in i serien är favoriten Trollhättan seriens utropstecken med full pott. Gauthiod ligger på en fin andraplats med sju av nio möjliga poäng. Uddavalla har sex och Grebbestad ligger som fjolårets slutplacering på en fjärde plats. Nordvärmland som ändå var bra i fjol då man till sist blev trea har överraskat lite negativt på mig och har ännu inte vunnit. Vi får väl hoppas på att den sviten står sig. En annan svit är ju att dom ännu inte förlorat mot Grebbestad och den sviten får gärna brytas.


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Nordvärmland

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Nordvärmland har mötts 2 ggr.

• Totalt matcher: 2 st, Grebbestad 0 vinst, oavgjorda 0 st, Nordvärmland 1 vinster
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 2 st. Grebbestad 0 vinst, oavgjorda 0 st, Nordvärmland 1 vinst
• Fem senaste (endast två möten): GIF-Nordvärmland 3-4, Nordvärmland-GIF 0-0
• Senaste möten: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Målrikaste match: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Antal 0-0 matcher: 1 st
• Största vinsten: Ingen vinst
• Största förlusten: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Flest insläppta för Grebbestad: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4

Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• GIF-Karlstad 0-0, Rynninge-GIF 2-6, GIF-Lidköping 1-1
• Tibro-Nordvärmland 2-2, Nordvärmland-Trollhättan 1-3, Lidköping-Nordvärmland 2-2

Truppen kommer så snart jag har tillgång till den, tidigast sent på torsdag.

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 GIF-Nordvärmlands FF 3-4 Nordvärmlands FF Truppen mot Nordvärmland Första krysset, 0-0 borta mot Nordvärmland Osannolik vändning gav Nordvärmland segern mot Grebbestad

Viktor Adebahr klar för LSK, blir lagkompis med Anton Henriksson igen.

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
2021-01-30 13:00
YTTERBY IS (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.