Gunnilse IS 4 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
1-122. Anders Stenström
Assist: 5. Ulrik Karnström
5. Ulrik Karnström
1-2
Ut: 9. Mattias Svensson
In: 12. Christoffer Söderlund
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 8. Daniel (Strömstad) Andersson
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 28. Pontus Johannesson
1-3
Ut: 6. Granit Berisha
In: 10. Olle Kristoffersson
1-4


Gunnilse-Grebbesta...

Gunnilse-Grebbesta...

Gunnilse-Grebbesta...

Gunnilse-Grebbesta...
17 bilder till i galleriet
Viljelöst Grebbestad föll stort mot Gunnilse

Grebbestad åkte på andra raka förlusten när man föll mot div 3 laget Gunnilse med 4-1 (1-1). Segern var helt rättvist med ett för dagen mycket tamt Grebbestad.

Se 21 bilder från Gunnilse-Grebbestad


Nej, detta var sannerligen ingen bra match av Grebbestad och det skall till betydligt bättre insatser framöver för att det skall kunna blir segrar eller poäng i matcherna. Frågan är om inte detta var den klenaste insatsen jag sett med Grebbestad under de år jag skrivit på hemsidan.

Men heder åt Gunnilse som gjorde en bra match och hittade blottor i Grebbestad och kunde vinna helt rättvist.

Första minuterna av matchen var ganska jämn men efter ca sex minuter fick Gunnilse en frispark i fint läge som man dock sköt svagt på. Men efter detta var det Gunnilse som började ta tag i matchen. Gunnilses nästa läge kom då man ställde om snabbt efter ett Grebbestadsanfall och man kom på högerkanten och fick på att fint inlägg till Chamseddine Jebali som dock inte fick till nicken som gick utanför i fint läge.

Men två minuter senare, efter 14 minuter, tog Gunnilse ledningen. Vid en långboll mot Chamseddine Jebali snubblade Tobias Carlsson och då kunde Chamseddine Jebali ta ner bollen och sedan fint placera in 1-0 för Gunnilse.

Grebbestad fick aldrig igång sitt snabba rappa passningsspel utan det gick i stället allt för långsamt och utan större idéer för att hitta på något riktigt kreativt framåt och Gunnilse hade därmed inte speciellt svårt i backlinjen.

Men efter 24 minuter kom ändå en mycket överraskande kvittering för Grebbestad. Ulrik Karnström slog en boll in i straffområdet från kanten som Anders Stenström kunde nicka in till 1-1. Men målet får nog Gunnilses målvakt ta på sig. Klart längre än Anders Stenström längdmässigt kunde ändå Anders vinna duellen vilket får betecknas som starkt av Anders.

Efter detta hade väl Grebbestad sin bästa period i matchen resterande av halvleken. Jonas Henriksson provade med ett långskott då målvakten stod långt ute och på den studsande bollen fick han problem och tvingades släppa en retur som han dock kunde fånga precis innan Anders Stenström hann fram.

Lite senare efter 36 minuter fick Grebbestad ett bra frisparksläge. Ungefär som Gunnilses tidigare i matchen. Resultatet var även det ungefär detsamma då Jonas Henriksson inte alls fick till träffen.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade hyfsat i andra halvlek men efter 52 minuter var det Gunnilse som på nytt tog ledningen. Återigen var det en boll på djupet där nr 6 sköt bra i stolpen och Chamseddine Jebali höll sig framme och satte returen i tomt mål, 2-1.

Efter målet tappade Grebbestad helt i spelet och Gunnilse var det bättre laget med bättre, snabbare och efter ett rakare spel som gav resultat. Gunnilses anfallspar Chamseddine Jebali och nr 6 var duktiga och skapade fler fina chanser och Martin Hansson fick göra några räddningar på.

Gunnilse hade sedan en ny bra djupledsbåll på nr 6 kunde komma till ett avslut som dock gick rakt på Martin Hansson som klarade.

Två minuter efter detta, efter 74 minuter, kom nästa djupledsboll på nr 6 som kunde titta upp och spela in till Christoffer L Bäck som pangade upp bollen i nättaket till 3-1.

Sista 10 minuterna blev det mera anfall fram och tillbaka och anfallen avlöste varandra med bra chanser åt båda hållen. Bästa lägena för Grebbestad fick Pontus Johannesson och Christoffer Söderlund men ingen av dom lyckades överlista Gunnilses målvakt.

I stället var det Gunnilse som avslutat målfabrikationen i 93:e minuten. Ny snabb omställning med boll ut på högerkanten och nr 6 som fick in bollen till frie Nikola Jevric som såg ut att få ett par tre chanser innan han fick in bollen i mål till 4-1.


Hej ”PP”: En kort summering av matchen?
– Ingen bra match alls av oss. Vi var inte alls på tårna egentligen under hela 90 minuterna. Vi hade väl en period på en kvart i första halvlek som var okey. Nej, idag finns det en del att jobba på.

Det såg väldigt inspirationslöst ut? Det såg ut att saknas vilja i laget, upplevde du det samma?
– Ja det gjorde jag. Det är som du säger, det saknades vilja, att göra det lilla extra, att jobba för kompisen.

Vi hade stora svårigheter med deras djupledsspel?
– Det stämmer, avslutar PP kort


Efter denna match får man nog ta och ge hela laget underkänt. Vi får i stället hoppas på nya friskare tag på måndag då det blir DM-match mot Skärhamn. Efter Grebbestad seger med 3-0 på wo mot Hogstorp krävs det nu seger mot Skärhamn då Skärhamn slagit Hogstorp med 6-1.

Gunnilse IS-GIF 4-1 Gunnilse IS Gunnilse i morgon, Lillen, Mackan och Leo

Gunnilse i morgon, Lillen, Mackan och Leo

10-årsjubelum i morgon för Peter Joelsson. 10 år på raken har förre Grebbestadsspelaren Peter Joelsson gästat Grebbestad med det lag han tränat.

Peter "Lillen" Svensson, Leonard Pllana och Markus Svensson.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Gunnilse IS

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Gunnilse IS mötts 4 ggr. Första gången så sent som 2013 och senast i fjol, 2014. Grebbestads siffror står alltid först.

• Totalt 5 matcher: Grebbestad 3 vinster. 0 oavgjorda. Gunnilse 2 vinster. 12-11 i målskillnad
• Träningsmatcher: 3 st. Grebbestad 2 vinster, 0 oavgjord, Gunnilse 1 vinster, 9-8 i målskillnad.
• Tävlingsmatcher, serie: 2 st. Grebbestad 1 vinster, 0 oavgjord, Gunnilse 1vinst. 3-3 i målskillnad
• Fem senaste (endast 5 möten): GIS-GIF 4-1 (2015), GIS-GIF 2-5 (2014), GIF-GIS 2-3 (2013), GIF-GIS 3-2 (2013), GIS-GIF 0-1 (2013).
• Senaste möten: 2015-03-14 Gunnilse-Grebbestad 4-1
• Målrikaste match: 2014-03-15 Gunnilse-Grebbestad 2-5
• Antal 0-0 matcher: Inga
• Största vinsten: 2014-03-15: Gunnilse-Grebbestad 2-5
• Största förlusten: 2015-03-14 Gunnilse-Grebbestad 4-1
• Flest gjorda mål: 2014-03-15: 5 st
• Flest insläppta: 2015-03-14: 4 st
• Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Gunnilse IS
9

Vi kollar läget med Peter ”Lillen” Svensson:

Laget är nu igång med träningar sedan i måndags inför höststarten. Hur tycker du det ser ut så här långt?
- Jodå, det ser allt bra ut. Men sedan vet jag av erfarenhet att killarna har ett par jobbiga veckor framför sig. Det är sommar, det är varmt och det är hårt på Siljevi och det är tuffa träningar i början. Men det ser bra t och det är samma goa gäng så det känns behagligt.

Vi har några spelare som fått uppmärksamhet från andra lag, Markus Svensson har tränat och spelat med Ljungskile och Leonard Pllana har varit nere i Helsingborg och spelat match med Helsingsborgs IF´s U21-lag.
- Det är något jag tror vi får lära oss att leva med nu när vi ligger i div 2. Och kanske gäller det även på div 3-nivå? Andra lag har mer koll på spelarna än vad som kanske sker när vi spelar i distriktsserier. Jag får nog säga att jag tycker det är kul att vi haft några killar som varit iväg och provspelat och det är ett kvitto på at vi gör något som är ganska bra här i Grebbestad.

Markus Svensson blev dessutom erbjuden ett kontraktsförslag men valde att tacka nej. Skönt att ha honom kvar i laget?
- Jo det känns naturligtvis bra. Han är en viktig spelare för oss. Lagkapten och central på många sätt i laget. Men samtidigt som pappa för honom hade det varit kul att se vad han klarat av på den nivån men tajmingen var riktigt taskig då han precis fått ett nytt jobb som han skulle börja på den dagen han åkte med Ljungskile på lägret. Så där föll inte riktigt pusselbitarna på plats helt enkelt.

- Sedan har vi ju Leonard Pllana som tydligen har varit kollad lite under våren av Helsingborg av en scout, bla när vi mötte Lidköping där Leonard svarade för två mål även om det ena kanske var lite turligt direkt på hörna. Helsingborg kommer att följa Leonard under hösten och titta mer på honom för att kanske vilja ha honom till nästa år.

Säg nu att både Markus och Leonard valt att gå – har ni själva varit ute och sonderat terrängen?
- Nej, det kan jag väl inte säga att vi varit. Vi har ju fortsatt en ganska bred trupp. Sen är det klart att hade båda försvunnit hade vi blivit tunna och då är det klart att vi fått ligga i för att hitta någon ersättare. Sedan är det inte omöjligt att hitta spelare som är missnöjda på någon nivå och kanske någon som vill uppåt så hade vi jobbat på det tror jag vi hade kunnat lyckats. Vi får bla mail varje vecka från spelare som vill komma och visa upp sig, det är så det fungerar idag.

Till något annat, match i morgon mot Gunnilse. Vi mötte dom även i våras och gjorde då en riktigt svag match. Läge för revansch?
- Det får vi definitivt hoppas på. Gunnilse tränas ju dessutom av en Grebbestadslegend – Peter Joelsson. Det är dessuto aldrig roligt att förlora mot honom och det lag han tränar, vilket vi gjort allt för ofta. Nu hade det varit skönt att visa att vi är ett div 2 lag och dom ett div 3 lag.

Hur många gånger har ni egentligen mött Peter Joelsson och hans lag på somrarna? Om du får gissa, hur många matcher är det med först Dalen och nu Gunnilse?
- Det här blir nog ingen gissning tror jag egentligen för jag hörde av Gunnilses materialare, som ringde mig för ett par veckor sedan, att det är 10-års jubileum för Joel med sitt lag här på sommaren. Jag kan inte statistiken men av de nio hittills spelade matcher har säkert Joels lag vunnit sex matcher.

Något annat som du skulle vilja tillägga?
- Absolut. Det är nu klart att Pontus Johannesson lämnar oss i sommar av personliga själ. Så han kommer till att gå till Ed och vi släpper honom med omedelbar verkan. Vi har en förhoppning om att Pontus kanske i framtiden skulle vilja komma tillbaka igen, man vet aldrig.

- I övrig så är truppen intakt. Felix Kristoffersson fortsätter sina studier i Göteborg i slutet av augusti och får då svarare att kunna träna med laget och därmed minskar möjligheter till spel. I övrigt är det samma killar, minus Pontus Johannesson, så det är ett bra lag och jag tycker vi haft lite otur under våren. Vi har gjort ett par riktigt bra matcher som mot Trollhättan borta. Vi var kanske inte värda segern men minst oavgjort i alla fall. Men vi har även gjort några sämre matcher. Hade vi haft normal nivå hela våren, vi ligger sjua nu, så hade vi nog varit topp tre. Och jag är rätt säker på att vi kommer att vara topp tre när serien är slut.Så till en pratstund med Leonard Pllana

Du har varit iväg på ett äventyr i Helsingborg och spelat match med Helsingborgs U-21 lag, berätta
- Ja det stämmer. Det var en bra match och vi spelade mot Häcken. Vi förlorade med 1-3 men jag fick en kanonstart på matchen och gjorde 1-0 för Helsingborg efter fyra minuter. Första halvlek var riktigt bra och jag kombinerade fint med Mikael Dahlberg som hjälpte mig mycket. Även Mattias Lindström var till stor hjälp och dom spelar även en del med Helsingborgs a-lag.

Du fick j en kanonstart med mål efter bara fyra minuter. Hur gick det i övrigt?
- Jo, det gick ganska bra, men jag missade även ett friläge med Häckens målvakt. Jag är nöjd med hur det gick i matchen och så får vi se vad som händer framöver.

Dom kommer att fortsätta att följa dig?
- Ja, dom kommer att se mig spela fler matcher. Eventuellt kommer Henrik Larsson eller någon av dom andra hit för att se match.

Pratade du något med Henrik Larsson efter matchen?
- Nej det gjorde jag inte, bara före matchen. Han kramade om mig och hälsade mig välkommen. Jag fick beröm av assisterande tränare efter matchen vilkenSå en pratstund med kaptenen Markus Svensson

I sommar s har Ljungskile varit och ryckt lite i dig och du har varit på läger och även spelat match med dom. Berätta:
- Det är väl ungefär två veckor sedan jag var iväg med dom. Så dom ringde veckan före och kollade om jag var intresserad att åka med. Det lät ganska kul å det tackade jag ja till.

Vad jag har förstått på det man läst i tidningen så gick det ganska bra?
- Det var väl inte jättebra så sett. Vi mötte Århus som var väldigt bra så vi fick jaga boll ganska mycket. Men visst, vi gjorde det ganska bra.

Hur länge var du iväg med dom?
- Det var tre dagar. Ett miniläger så vi spelade match på måndag, tränade på tisdag och åkte hem på onsdag.

Du fick sedan ett kontraktsförslag men valde att tacka nej
- Nja, vi kom väl aldrig riktigt så långt egentligen. Men vi hade en dialog där jag fick börja med att kolla läget med Grebbestad då jag står under kontrakt. Jag erbjöds ett halvtidskontrakt, erbjöds och erbjöds.. Men det var ungefär så det ligger till och jag hade varit tvungen till att jobba under tiden för att få det att gå ihop. Så var det även dålig tajming då jag skulle börja nytt jobb (samma dag som jag åkte på lägret med Ljungskile). Så jag hade varit tvungen att säga upp mig direkt, sedan hade jag fått pendla sex dagar i veckan då jag inte vill flytta dit. Det och halvtidskontrakt hade gjort det svårt ekonomiskt så jag hade varit vången att även jobba någonstans.

Framöver då, kommer dom att fortsätta följa dig? Kanske kan bli någon mer chans?
- Så kan det kanske bli. Sista gången jag pratade med Tor-Arne Fredheim sa han att vi får se senare.

Avslutningsvis, Gunnilse imorgon. Bättre match än i våras nu eller?
- Ja, det är väl läge för det kanske? Det är första matchen efter lite semester så det skall bli skönt at komma igång igen. Bra plan och bra väder, så det blir gott.


Truppen mot Gunnilse
Jonatan Hårenberg
Felix Norén
Tobias Carlsson
Marcus Broberg
Granit Berisha
Leonard pllana
Daniel Andersson
Mattias Svensson
Olle Kristoffersson
Christoffer Söderlund
Markus Svensson
Jimmie Larsson
Tobias Berntsson
Felix Kristoffersson
Jonas Henriksson
David Olsson

Gunnilse IS-GIF 4-1 Markus Svensson Leonard Pllana Peter Joelsson Gunnilse IS Viljelöst Grebbestad föll stort mot Gunnilse

Är truppen mer eller mindre klar för GIF nu?

Träningsmatch
2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF
2-4

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Träningsmatch
2019-03-30 13:00
KVIK HALDEN FK, NORGE (b)


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.