Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...
26 bilder till i galleriet
Mållöst mellan Grebbestad och Karlstad

Sett över hela matchen tror jag nog båda lagen är nöjda med 1 poäng och det var egentligen få målchanser sett över 90 minuter. Karlstad hade ett par bra mitt i andra och Grebbestad tre fina lägen på tillägg.

Efter en riktigt fina bortamatch senast med många gjorda mål var det med lite blandade känslor man kom till match idag. Är vi riktigt på gång eller blir det platt fall i matchen mot Karlstad? Platt fall blev det definitivt inte men kanske kunde kanske önskat lite mer framåt. Men det var två bra organiserade defensivt bra lag som möttes vilket gjorde att det egentligen inte var speciellt händelserikt framför de båda målen.

Första minuterna av matchen så kände lagen lite på varandra men sedan blev det mer Karlstad som spelade med tre centrala mittfältare som gärna rullade boll ihop.

Matchens första avslut kom efter sex minuter och var väl inte frukt av bra kombinationsspel men väl ett påpassligt skott av Karlstads Gazmend Bahtiri när Jonatan Hårenberg stod en bit ut men Jonatan hann ändå lätt upp bollen.

Minuten senare hade Karlstad en hörna och strax före första stolpen skarvade Joel Gustavsson bollen mot mål men Granit Berisha stod bra vid första stolpen och tog bort bollen.

Efter Karlstads fina inledning började Grebbestad komma mer in i matchen runt tio minuter och efter tolv spelade minuter kom första målchansen då Leonard Pllana hittade in till Olle Kristoffersson vars skott var bra men strax utanför.

Efter en Karlstadshörna när vi närmade oss halvtimmen så van Karlstad tillbaka andrabollen och hittade in till en nära inpå liggandes Gazmend Bahtiri som fick på ett bra skott som Jonatan Hårenberg klarade.

Det var väl ungefär det som hände i första halvlek i målchansväg och jag skulle nog vilja säga att ingen av chanserna var riktigt het och nära att resultera.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades även den jämt och första läget fick Grebbestad efter en hörna. Andrabollen hittade in till Olle Kristoffersson som fick på en bra volleyträff från ganska långt håll men bollen smet en liten bit över och Karlstads målvakt Kristofer Hedlund stod bra till och hade nog klarat om den gått under ribban.

Två minuter senare ställde Grebbestad om bra och Leonard Pllana slog ett bra inspel mot Christoffer Söderlund som Karlstad kunde bryta men inte bättre än att bollen hamnade hos Jonas Henriksson som fick ett bra skottläge men skottet smet över.

Efter detta blev det mer Karlstad och efter 61 minuter fick man ett utmärkt läge när Joel Gustavsson var snabbare än Marcus Broberg och lyfte sedan in l mot en utrusande Jonatan Hårenberg som dock var med fint och räddade.

Nästa fina läge gick även det till Karlstad, efter 69 minuters spel och då handlade det hela om Gzim Istrefi som på egen hand tog sig till läge och avslutade mycket fint men Jonatan Hårenberg svarade för en mycket bra räddning. Returen hamnade hos Oskar Alvers men bollen kom snabbt och med studs så trots öppet mål från sidan kunde han inte hålla nere avslutet som gick högt över.

Mer än så här blev det inte för Karlstad i bra målchanser, två st under hela matchen. Men så här långt hade ju Grebbestad inte haft en enda, men det skulle komma.

Efter en bra period av Karlstad blev det ändå mer Grebbestad ju längre matchen led och efter 76 minuter fick Daniel Andersson bollen efter ett inkasts och avslutade bra men vinkeln var svår och gick i burgaveln nära krysset.

Tre minuter senare var Grebbestad hyfsat nära igen efter ett bra anfall men snabba passningar och upp till Jonas Henriksson vars inspel bröts av Karlstads försvar men bollen hamnade strax utanför 16-metaren hos Markus Svensson som klippte till men bollen drog sig hela tiden från mål och därmed utanför.

Men dom riktigt heta Grebbestadslägena kom inte förrän klockan passerat 90 minuter.

Det var på en hörna i 91:a minuten från Olle Kristoffersson som bollen hamnade hos Tobias Carlsson som via en försvarare sköt i stolpens utsida till en ny hörna.

Fortsatt i samma minuten på nästkommande hörna så hamnade bollen hos Jonas Henriksson som klippte till fint men Kristofer Hedlund lyckades sprattla till och klara skottet. Returen fint ut till Anders Stenström som sköt bra även han men återigen kunde Kristofer Hedlund vara i vägen igen andra fina räddningen inom några sekunder.


Efter fint försvarsspel av Marcus Broberg fick vi oss en liten pratstund med honom minuterna efter slutsignalen.

Hej Marcus, 0-0 mot Karlstad. En kort summering av matchen som du uppfattade den
- Det var väl ganska jämt. Dom hade väl ett övertag i början på andra halvlek men vi skapade ändå en del chanser på slutet så det hade inte varit orättvist om vi vunnit. Men 0-0 får duga.

Ganska chansfattigt sett över hela matchen? Det var et par för dom och oss men inte så mycket mer?
- Ja, det var kompakt och bra försvarsspel från båda håll så både vi och dom skall vara nöjda.

Vi är fortsatt obesegrade efter tre omgångar
- Jo och det visar att försvarsspelet fungerar och det är viktigt. Lite mer kreativitet framåt så sk vi nog kunna vinna en del matcher framöver.

Tack så mycket Marcus Broberg.


Efter detta tog vi oss en pratstund med Mattias Pettersson-Pohl

0-0 hemma mot Karlstad, en snabb kommentar om matchen
- En jämn match, en tuff match. Där vi ändå inte hade marginalerna med oss det sista.

Karlstad hade mycket boll första tio men sedan kom vi bättre in i matchen även om vi skapade få chanser?
- Ja, jag håller med dig. Dom hade väl mycket boll hela halvleken tycker jag men utan att skapa chanser då vi låg bra i vårt positionsspel.

På något konstigt vis kändes inte Karlstad farliga framåt. Dom verkade mer intresserade av att hålla bollen inom laget än att skapa något sista biten in mot mål?
- Precis. Jag tror att ett mål hade kunnat öppna upp matchen, så det var synd vi inte fick ín en boll på slutet.

Dom hade någon fin chans där Jonatan Hårenberg räddade bra?[/fet]]
- Ja absolut men jag tror ändå att våra chanser på slutet var bättre.

Som helhet då, var oavgjort rättvist?
- Det är jämt och små marginaler så hade vi haft lite flyt så hade vi tagit alla tre poängen. Vi vaskade fram fina chanser på slutet, tillräckligt för att vinna tycker jag.

Någon spelare at lyfta fram idag?
- Mittbackarna Marcus Broberg och Tobias Carlsson var bra

GIF-Karlstad BK 0-0 Karlstad BK Bilder Grebbestad-Karlstad Höststart för Grebbestad mot Karlstad BK borta Truppen mot Karlstad

Bilder Grebbestad-Karlstad

Nu finns 30 bilder från matchen och runt om att beskåda. Gå via Galleri eller länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Karlstad

GIF-Karlstad BK 0-0 Karlstad BK Mållöst mellan Grebbestad och Karlstad

Höststart för Grebbestad mot Karlstad BK borta

Grebbestad möter i omstarten a serien ett lag med en makalös form. Eller vad sägs om åtta raka vinster. Karlstads senaste förlust var - mot Lidköping maj!

Så här långt har det varit ganska jämna matcher mellan lagen. Undantaget är väl bortamatchen i fjol som Grebbestad föll med 3-1 efter en relativt svag insats. Övriga tre spelade matcher är målsnåla och med maximalt ett mål för i matchen.

Karlstad BK: Ifjol var det Carlstad United som tog hem seriesegern. Skall Karlstad BK göra det i år? Karlstad öppnade ganska beskedligt i serien me vad som sedan hänt är för mig oklart. Men helt plötsligt började man vinna matcher, stort dessutom. Åtta raka vinster talar sitt tydliga språk och senast slog man serieledande Trollhättan och nu skuggar man Trollhättan på sin tredje plats tre poäng bakom.

Grebbestad: Karlstad öppnade seriespelet i höst redan förra helgen medan Grebbestad gjorde en extra match på våren så detta blir höststart för Grebbestad. Sista matchen på våren slutade med en onödig förlust mot Lidköping med 3-2 efter ledning med 0-2. Men på något vis kändes det som Lidköping var starkare på slutet men visst skulle GIF haft med sig poäng hem. Under serieppehället har Grebbestad spelat en match och det blev en fin 3-1 seger mot Gunnilse som toppar sin div 3 serie med fyra poängs ledning. Jonas Henriksson såg het ut och svarade för två fina mål.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 34p
2. Uddevalla 32p
3. Karlstad 29p
7. Grebbestad 24p


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Karlstads BK

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Karlstad har mötts 4 ggr.
• Totalt matcher: 4 st, Grebbestad 1 vinst, Oavgjort 1 st, Karlstad 2 vinster
• Träningsmatcher: 1 st. Seger Karlstad
• Tävlingsmatcher, serie: 3 st. Grebbestad 1 vinst, oavgjorda 1 st, Karlstad 1 vinst
• Fem senaste (endast fyra möten): GIF-KBK 0-0, KBK-GIF 3-1, GIF-KBK 1-0, GIF-KBK 0-1
• Målrikaste match: 14-09-20: Karlstad-Grebbestad 3-1
• Antal 0-0 matcher: 1 st
• Största vinsten: 14-05-28 Grebbestad-Karlstad 1-0
• Största förlusten: 14-09-20: Karlstad-Grebbestad 3-1
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 1 st, 14-09-20: Karlstad-Grebbestad 3-1, 14-05-28 Grebbestad-Karlstad 1-0
• Flest insläppta för Grebbestad: 3 st, 14-09-20: Karlstad-Grebbestad 3-1

Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Karlstad BK genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• Lidköping-Grebbestad 3-2, GIF-Rynninge 3-1, Skövde AIK-GIF 5-2, GIF-Uddevalla 0-1, Gauthiod-GIF 1-0
Fem senaste matcherna för Karlstads BK:
• KBK-Trollhättan 3-2, Vänersborg-KBK 2-4, KBK-Tibro 2-0, IFK Skövde-KBK 1-3, KBK-Karlslund 4-1

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 14 st
2. Robert Bagger, Trollhättan 9 st
2. Pelle Ödlund, Gauthiod 9 st
2. Emil Svensson, Gautiod 9 st
2. Fredrik Johannesson, Nordvärmland 9 st
2. Sargon Abraham, Skövde AIK 9 st


Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 14 st
2. Olle Kristoffersson 3 st
2. Jonas Henriksson 3 st


Bästa målskyttar Karlstad BK
1. Desmond Richards 8 st
1. Gazmend Bahttiri 8 st
3. Gzim Istrefri 4 st
3. Joel Gustavsson 4 st

GIF-Karlstad BK 0-0 Karlstad BK Truppen mot Karlstad Mållöst mellan Grebbestad och Karlstad

Truppen mot Karlstad

I morgon bär det av till Karlstad för Grebbestad för match mot Karlstad BK som har åtta raka vinster. 14 man har tränarteamet plockat ut till matchen.

Truppen:
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
18. Tobias Berntsson
20. Felix Kristoffersson
23. David Olsson
31. Jonatan Hårenberg

GIF-Karlstad BK 0-0 Karlstad BK Höststart för Grebbestad mot Karlstad BK borta Mållöst mellan Grebbestad och Karlstad

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.