IFK Skövde FK 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
1-07. Leonard Pllana
Assist: 10. Olle Kristoffersson
3. Tobias Carlsson
2-07. Leonard Pllana
Assist: 10. Olle Kristoffersson
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 9. Mattias Svensson
Ut: 23. David Olsson
In: 6. Granit Berisha
3-07. Leonard Pllana
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 5. Ulrik Karnström
3-1


IFK Skövde Grebbet...

IFK Skövde-Grebbes...

IFK Skövde-Grebbes...

IFK Skövde-Grebbes...
25 bilder till i galleriet
Grebbestad fortsatt obesegrade efter 3-1-vinst i Skövde

Matchen borde varit avgjord efter de första 45 minuterna då Grebbestad radade upp målchanser mot en storspelande målvakt i IFK Skövde. Men sedan efter en darrig start på andra halvlek kunde Grebbestad springa ifrån och segern med två mål var i klar underkant.

Grebbestad drog upp ett bra tempo direkt och första målchansen kom efter bara 1 minut och 40 sekunder när David Olsson tog sig förbi sin back och hittade Daniel Andersson som sköt men en försvarare fick sträcka fram huvudet och nicka undan till en hörna.

Nästa läge för Grebbestad som var klart bästa laget första 45 minuterna kom efter 13 minuter. Det var Leonard Pllana som trots uppvaktning av två försvarare kunde komma till ett skottläge som Tom Cengic klarade. Minuten senare var Leonard Pllana nära igen när Felix Norén lyfte in bollen. Skövde fick inte bort bollen som hamnade hos Leonard Pllana som kom till ett snabbt avslut som Tom Cengic.

Denne Tom Cengic var lysande första 45 minuterna där han höll Skövde kvar i matchen. Det kunde nämligen lätt varit 3 eller 4-0 för Grebbestad.

En gång fick Tom Cengic kapitulera under första halvlek och det var efter 17 minuter. Grebbestad lyfte upp bollen på Olle Kristoffersson som tog ner bollen och hittade fram till Leonard Pllana som kunde sätta 0-1 i matchen.

Grebbestad fortsatte att spela bra och David Olsson och Christoffer Söderlund kom båda fint runt på sina kanter. Framför allt hade David Olsson ett stort övertag på sin försvarar som fick lämna planen efter 45 min, skadad eller utbytt.

Efter 29 minuter var vi beredda för 0-2 i matchen. Markus Svensson lyfte upp bollen till Leonard Pllana som nickade fram till Olle Kristoffersson som mötte perfekt på volley. Men Tom Cengic stod på rätt plats och kunde boxa ut bollen.

Efter 35 minuter var det lika när nytt mål för Grebbestad. Christoffer Söderlund kom runt på högerkanten och lyfte in till Leonard Pllana som sköt i stolpen. David Olsson fick ett jätteläge på returen men kunde inte hålla nere skottet som gick över.

Fint Grebbestadsanfall i 40:e minuten resulterade i att David Olsson tog sig in från vänster och hittade Daniel Andersson som fick bra skottläge från 16 meter men skottet smet strax utanför.

Efter 43 minuter var Grebbestad nära igen. David Olsson snodde bollen nere vid kortlinje och hittade fint in till Olle Kristoffersson som släppte vidare till Christoffer Söderlund som avslutade bra men Tom Cengic svarade för en kanonräddning. Returen fint ut till Leonard Pllana men Tom Cengic svarade för en ny fin räddning.

Efter alla fina chanser fick Grebbestad nöja sig med en ledning med ett mål. Skövde hade väl egentligen bara ett bra anfall där man kom ner till kortlinjen och slog ett bra inspel som dock rann rakt igenom utan att hitta någon medspelare.

Halvtid

Efter att ha varit helt överlägsna i första halvlek startade Grebbestad segt i andra där Skövde hade sin klart bästa period i matchen. Dock varade den egentligen bara i ca fem minuter.

Skövde fick ett bra läge när man anföll på sin högerkant där Amer Ibrahimovic lyfte in bollen. Första man som var Joseph Muweke nådde inte bollen utan den hamnade i stället hos Arian Domi som fick ett bra skottläge men sköt över.

Men efter detta klev Grebbestad fram bättre igen och efter 54 minuter kom 0-2. Detta efter fint jobb av Olle Kristoffersson ner mot kortlinje och inspel som hittade fram till Leonard Pllana som sate bollen i nät.

Leonard Pllana var het och någon minut senare spelade Markus Svensson upp på en fri Leonard som kunde vända upp och sköt bra men precis över från 20 meter.

Efter 67 minuters spel satte Leonard Pllana snyggt sitt tredje mål för dagen. Skövde slog ett felpass från mitten av planen ner mot eget försvar men där fanns bara Leonard Pllana som tackade och tog emot bollen. Vände runt och klippte snyggt in 0-3 från 25 meter.

Efter 74 minuter var Grebbestad nära ännu en gång när Christoffer Söderlund spelade in till Daniel Andersson som tog sig in i planen men sköt precis utanför.

I stället för fler Grebbestadsmål skulle det bli en kvittering när Hanna Abraham föll i straffområde och Skövde fick en straff som Arian Domi satte till 1-3.

Skövde hade säkert förhoppningar om fler mål men det var Grebbestad som skapade lägena. Leonard Pllana hade en bra nick som Tom Cengiz tippade till hörna. Mattias Svensson ett skott som Tom Cengiz räddade till ännu en hörna.

Dessutam hade Mattias Svensson ett högt skott från långt håll som Tom Cengiz lät studsa och då fick han stora problem att klara men lyckades i sista stund styra bollen över till en hörna.


Ett stort grattis till en säker seger Mattias Pettersson-Pohl
- Tack skall du ha

En summering av matchen
- Vi spelade en bra fotboll i första halvlek och har ledning 1-0 och vi har väl sju stycken 100 %-iga målchanser.

Det blev liksom en kamp mot deras målvakt första 45 minuterna?
- Ja det kändes lite så plus att vi hade någon träträff.

I andra halvlek fick ni bättre utdelning på chanserna?
- Ja så var det men första fem minuterna var inte bra. Det var lite svajigt och vi var inte riktigt med men sedan kom vi igång och fick utdelning.

En härlig matchvinnare i Leonard Pllana
- Hahaha (skrattar PP nöjd). Det är bra, det är bra. Tre mål är inte dåligt.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Kollektivet är alltid viktigast och dom var bra idag. Sedan så har man gjort tre mål så är man väldigt het så Leonard Pllana.

IFK Skövde FK-GIF 1-3 IFK Skövde FK Truppen och lite info inför IFK Skövde Leonard Pllana sänkte IFK Skövde

Leonard Pllana sänkte IFK Skövde

Grebbestad vann kvällens bortamatch mot IFK Skövde. Stor matchvinnare blev Leonard Pllana som gjorde Grebbestads samtliga mål.

Mer om matchen senare i kväll..

IFK Skövde FK-GIF 1-3 IFK Skövde FK Grebbestad fortsatt obesegrade efter 3-1-vinst i Skövde Nästa match: IFK Skövde hemma på Siljevi

Nästa match: IFK Skövde hemma på Siljevi

Nu är det tätt mellan matcherna. Och redan på lördag tar våra mannar emot IFK Skövde på Siljevi

Grebbestad vann borta med 3-1 och vi hoppas naturligtvis på en upprepning.

Skal försöka hinna med lite mer om matchen under morgondagen men kan inte lova att jag hinner. Truppen kommer i alla fall att komma i morgon.

IFK Skövde FK-GIF 1-3 IFK Skövde FK Leonard Pllana sänkte IFK Skövde

Truppen och lite info inför IFK Skövde

Åter dags för en seriematch. Och nu upp till bevis – att spela lika bra om senast i DM mot Oddevold. Tränarna har nu en viktig uppgift att mobilisera rätt gnista till killarna så dom står med båda benen kvar på jorden efter fantastiskt fina 4-0 mot div 1-laget Oddevold.IFK Skövde: Säsongen har nog varit ganska långt ifrån vad dom önskar och man är för tillfället klart sist i tabellen med endast sex inspelade poäng. Detta efter bara en seger på 18 matcher och tre oavgjorda. Men varning! Deras seger kom i senaste omgången då dom besegrade Vänersborg hemma med klara 5-2.

Grebbestad: Formen ser allt bättre ut för Grebbestad efter den tunga perioden. Nu har man tre raka vinster varav två i serien och så då 4-0 på Oddevold i onsdags. Jonas Henriksson blir allt piggare och målen börjar trilla in för honom. Men tyvärr missar han matchen mot Skövde då han drog på sig sin tredje varning mot Karlslund. Missar gör även semestrande Granit Berisha.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 43p
2. Karlstad 36p
3. Uddevalla 35p
7. Grebbestad 30p
14. IFK Skövde 6p


Vi tar en liten titt på tidigare möten med IFK Skövde

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Skövde har mötts 1 ggr.
• Totalt matcher: 1 st, Grebbestad 1 vinster, Oavgjort 0 st, Skövde 0 vinster
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 1 st, Grebbestad 1 vinster, Oavgjort 0 st, Skövde 0 vinster
• Fem senaste (endast möten): Skövde-GIF 1-3 (2015)
• Målrikaste match: Skövde-GIF 1-3 (2015)
• Antal 0-0 matcher: Ingen
• Största vinsten: Skövde-GIF 1-3 (2015)
• Största förlusten: Ingen
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 3 st, Skövde-GIF 1-3 (2015)
• Flest insläppta för Grebbestad: 1 st, Skövde-GIF 1-3 (2015)

Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-IFK Skövde genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• Karlslund-GIF 2-3, GIF-Nordvärmland 4-0, Karlstad-GIF 3-2, Lidköping-Grebbestad 3-2, GIF-Rynninge 3-1
Fem senaste matcherna för Skövde
• IFK-Vänersborg 5-2, Trollhättan-IFK 6-2, IFK-Tibro 1-4, Karlslund-IFK 3-0, Stenungsund-IFK 6-0

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 14 st
2. Sargon Abraham, Skövde AIK 13 st
3. Josef Daud, Trolhättan, 12 st

Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 14 st
2. Jonas Henriksson 5 st
3. Olle Kristoffersson 3 st
3. Felix Kristoffersson

Bästa målskyttar IFK Skövde
1. Amer Ibrahimovic 4 st
2. Arian Domi 3 st
3. Fyra olika på 2 st


Grebbestads trupp:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
19. Edon Qeriqi
20. Felix Kristoffersson
23. David Olsson
31. Jonatan Hårenberg

IFK Skövde FK-GIF 1-3 IFK Skövde FK Grebbestad fortsatt obesegrade efter 3-1-vinst i Skövde

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.