Grebbestads IF 3 - 2 Stenungsunds IF
         
 
       
 
         
       
Ut: 21. Jonas Henriksson
In: 7. Leonard Pllana
1-023. David Olsson
Assist: 16. Jimmie Larsson
7. Leonard Pllana
1-1
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 9. Mattias Svensson
2-17. Leonard Pllana
Assist: 15. Markus Svensson
20. Felix Kristoffersson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 10. Olle Kristoffersson
2-2
15. Markus Svensson
3-27. Leonard Pllana


Grebbetad-Stenungs...

Grebbetad-Stenungs...

Grebbetad-Stenungs...

Grebbestad-Stenung...
46 bilder till i galleriet
Segersviten intakt efter målvaktstavla när Grebbestad besegrade Stenungsund

Grebbestads spel nådde egentligen inga större höjder denna dag. Spelmässigt kändes segern helt rättvist men visst hade Stenungsund chanser. Som ribbskott vid 2-2 i 90:e minuten. Men segern blev Grebbestads via en frispark från Leonard Pllana som Stenungsunds målvakt olyckligt stötte in i eget mål i 94:e minuten.

Grebbestad har nu en fantastiskt fin segersvit i och med dagens vinst. 8 raka vinster varav 6 st i serien samt två i DM. 8 raka segrar, 4 matcher kvar att spela.

Första halvlek
Matchinledningen var lite annorlunda tycker jag. Sällan har jag sett ett så passivt lag som bara backade hem som Stenungsund gjorde. Detta gjorde att under matchens 13-14 första minuter så var Stenungsund knappt när bollen när Grebbestad kunde rulla runt. Men det blev inte å mycket mer än just rulla runt bollen inom laget.

Efterhand kom så Stenungsund bättre in i matchen och efter 20 minuter ställde man om bra och Rasmus Kindemo slog ett bra farligt inspel som dock inte nådde någon medspelare.

Minuten efter lyfte Stenungsund in en frispark som Erik Johannesson nickskarvade ner till Rasmus Kindemo som tog emot och sköt ett bra skott som Jonatan Hårenberg räddade utmärkt.

Efter detta började äntligen Grebbestad få till något i anfallsväg och första läget kom efter en hörna i 23:e minuten som slogs av Christoffer Söderlund. Felix Kristoffersson mötte bra och fick på en fin nick men i ribban.

Strax efter spelade Christoffer Söderlund in till Jonas Henriksson som försökte skruva in bollen men han fick lite mycket fot under bollen som gick över.

Felix Kristoffersson fick efter 31 minuter fint skottläge utifrån och han fick på en bra träff men bollen gick rakt på Stenungsunds målvakt Peter Cavar som klarade.

Efter 37 minuter tog Grebbestad ledningen. Jimmie Larsson slog ett långt inlägg och det såg väl kanske inte jättefarligt ut men helt plötsligt dyker David Olsson upp och kastar sig fram och kan nicka in 1-0. Snyggt och välplacerat.

Minuterna efter ledningsmålet så snurrade Markus Svensson upp Joel ”Andy Carroll” Pettersson rejält två gånger innan han fint satte bollen i djupet på Christoffer Söderlund men Peter Cavar kom ut fint och räddade och klarade även returen.

I 41:a minuter var vi beredda att notera 2-0 för Grebbestad då Felix Kristoffersson kom runt på högerkanten och slog ett perfekt till en fri Christoffer Söderlund som nickade från nära håll men Peter Cavar stod perfekt placerad och kunde rädda nicken.

I slutminuten var det David Olssons tur att prova på skott då han vek in från sin vänsterkant men hans skott smet strax utanför.

Andra halvlek
Andra halvlek var inte mer än 55 sekunder gångna när Stenungsund fick ett bra läge för kvittering då nyss inkomne Simon Johansson fick ett inlägg där han tämligen omarkerad kunde nicka men Jonatan Hårenberg var med och klarade nicken.

Vi hoppar fram några minuter till i matchen, till minut 51, då Tobias Carlsson fick avancera fram och skjuta. Han fick på ett bra skott som Peter Cavar bara stötte rakt ut till en farlig retur för Leonard Pllana men Peter hann upp och ut och kunde klara till en hörna.

Efter 66 minuter kastade Stenungsund ett långt inkast som märkligt tog sig förbi alla till Simon Johansson som fick på ett bra skott som Jonatan Hårenberg gjorde en fantastisk räddning på.

Men när Grebbestad sedan lyfte försvaret direkt efter som kom en djupledsboll och återigen var det Simon Johansson som fick läget och den här gången lyfte han snyggt bollen över Jonatan Hårenberg till till 1-1.

Grebbestads spel var nu trögt och det gick lite för långsamt. Man hade fortsatt mer boll än Stenungsund och mer på deras planhalva men det hände inte mycket framåt.

Men efter 22 minuter gick Leonard Pllana själv och utmanade fint men revs ner och hela Grebbestad ville ha en straff men domaren valde att fria.

Men Grebbestad ville vinna matchen vilket tränare Mattias Pettersson-Pohl visade genom att efter 74 minuter plocka ut mittbacken Marcus Broberg och sätta in offensiva Mattias Svensson.

Och detta var nära att resulterade snabbt då Mattias Svensson tog sig in i straffområdet efter 78 minuter och efter diverse hopslag hamnade bollen hos David Olsson som klippte till direkt. Bra skot nere vid stolproten men en fin räddning av Peter Cavar.

Efter 82 minuter tog Grebbestad åter ledningen. Markus Svensson slog en hög boll mot Leonard Pllana som hade Stenungsunds båda mittbackar emot sig. En till synes omöjlig uppgift men Leonard vann duellen mot förste försvararen och fick med sig bollen. Tog sig förbi näste i sidled och pricksköt 2-1 för Grebbestad.

Nu kändes segern klar och åtminstone jag trodde inte Stenungsund skulle kunna repa sig efter detta. Spelmässigt gjorde Grebbestad som tidigare sagt ingen jättematch men man var ändå bättre än Stenungsund. Men Stenungsund hade ett vapen och det var att man kunde skapa farliga målchanser.

Matchen såg ut att gå mot 90 minuter och det var fortsatt 2-1 för Grebbestad när Stenungsund efter 88 minuter lyfte in en boll. Och där revs en spelare ner och Stenungsund fick en straff som säkert sattes av Erik Johannesson.

Och nu var det kamp igen och nära ett segermål för Stenungsund. För efter 90 minuter fick man en frisparks som lyftes in och andrabollen hamnade hos Philip Andersson som sköt i ribban! Oj vad nära!

Så gick vi in på tilläggstid och klockan tickade upp mot 94 minuter när Grebbestad fick en frispark långt ute på högerkanten. Vänsterfotade Leonard Pllana lade upp bollen och dom flesta förväntar sig ett inlägg. Men är man skytteligaledare så beror det på att man är en målskytt. Därför gick Leonard Pllana på skott mot första stolpen där Stenungsunds olycklige målvakt Peter Cavar sttte in bollen i eget mål.

Stenungsund gjorde sedan avspark och domaren blåste direkt av matchen, slut.

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Segersviten fortsätter PP
- Ja, härligt

Vad tyckte du om första halvlek?
- Förstahalvlek var bra, många fina prestationer och förutom målet av vi väl tre riktigt bra lägen till varav en med nick i ribban av Felix Kristoffersson. En bra första halvlek, tycker jag.

Andra halvlek då. Ändes som vi tappade i spelet
- Ja, lite så var det. Stenungsund fick ett tidigt mål. Dom gjorde vissa förändringar i spelet och deras form har varit bra på slutet och det är inget dåligt lag vi möter. Men så fick vi 2-1..

2-1 ja, då kändes det väl som det skulle bli en seger? Men det kom en kvittering...
- Precis, stämmer. Svårt från min position att se om det var en straff eller inte. Men vi visar bra karaktär och är hungriga efter seger och lyckas trycka in 3-2.

Leonard Pllana skjuter i ett läge som egentligen inte är jättebra?
- Visst men det är lite så som Leonard Pllana gör och den här gången gick det vägen. Jätteroligt.

Vänersborg borta nästa match. Skal segersviten fortsätta?
- Så klart! (brett leende)

Någon du vill lyfta fram idag?
- Jimmie Larsson, Leonard Pllana, Granit Berisha och Jonatan Hårenberg.

GIF-Stenungsunds IF 3-2 Stenungsunds IF 50 bilder från Grebbestad-Stenungsund

50 bilder från Grebbestad-Stenungsund

Nu finns det 50 bilder att titta på i Galleriet. Bland annat en grym bildserie på 8 bilder på Jonatan Hårenbergs monsterräddning.
Gå via menyrad och Galleri eller länk nedan:

Bilder från Grebbestad-FC Stenungsund

GIF-Stenungsunds IF 3-2 Stenungsunds IF Segersviten intakt efter målvaktstavla när Grebbestad besegrade Stenungsund

Gurra lirar iaf just nu för Elfsborg borta mot Kalmar.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Träningsmatch
2020-08-01 12:00
LIDKÖPINGS FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.