Strömstad-Grebbest...

Strömstad-Grebbest...

Strömstad-Grebbest...

Strömstad-Grebbest...
38 bilder till i galleriet
Olle tremålskytt när Grebbestad slog Strömstad med 6-1

Grebbestad vann som väntat ganska klart mot div 5-laget Strömstad i en träningsmatch på måndagskvällen. Olle Kristoffersson svarade för tre mål men matchens snyggaste gjordes av Strömstads Colins Omondi.

Första halvlek
Strömstad öppnade matchen optimistiskt och första sju åtta minuterna var tämligen jämna spelmässigt. Men sedan höjde Grebbestad tempot något även om man kunde höjt något ytterligare kanske.

Men trots att Grebbestad tog över allt mer så försvarade sig Grebbestad bra, ofta med åtta nio utespelare framför egen målvakt vilket gjorde det svårt för Grebbestad att tränga igenom.

Och för Strömstads del blev det inte lättare när man efter bara 13 minuter tvingats till två st byten på grund av skador (även om jag tror den ena killen kom in senare i matchen igen).

Första riktigt heta målchansen kom först efter 37 minuter. Grebbestad spelade en kort hörna till Daniel Andersson som vände ner mot kortlinje och tog sig förbi sin försvarare och slog ett bra inspel som Strömstads målvakt Milan Amin slängde sig fram och stötte ut. Rakt ut till Mattias Svensson som fick ett kalasläge men Milan Amin svarade för en kanonräddning till hörna.

Efter 40 minuter kom så Grebbestads ledningsmål. Det kom efter ett långt anfall där man tillslut hittade Mattias Svensson på vänsterkanten och Mattias hittade i sin tur in med bollen perfekt till Granit Berisha som satte 0-1.

Två minuter senare fick Grebbestad en frispark från ca 25 minuter. Tobias Carlsson sköt bra men bollen skruvade sig strax utanför medans Milan Amin bara stod kvar i målet och tittade efter bollen.

Minuten senare fick Daniel Andersson ett utmärkt skottläge men han fick dålig fart på bollen som då enkelt räddades av Milan Amin.

Grebbestad radade nu upp chanser och direkt efter hittade Granit Berisha fram till Mattias Svensson som blev fri men Milan Amin kom ut bra och räddade fint.

Efter alla chanser skulle även 0-2 komma före pausvilan. Granit Berisha hittade åter igen med en fin passning på djupet. Denna gång till Olle Kristoffersson egentligen kom i en ganska svag vinkel och skottet borde nog Milan Amin ha tagit.

Andra halvlek
Tre minuter in på andra halvlek kom matchens vackraste mål. Grebbestad tryckte på framåt och Strömstad kunde slå om med en kontring med boll upp på Achmet Beka som kunde avancera framåt. När Grebbestads försvar hann upp passade han bollen in mot mitten där Colins Omondi fick på en kalasträff och Jonatan Hårenberg kunde inte göra mycket trots att han låg som ett streck i luften. Bollen borrade sig perfekt in i krysset till 1-2.

Om nu Strömstad fick förhoppningar om att kunna komma in i matchen och kanske kvittera så grusades dessa förhoppningar ganska snabbt. För efter 54 minuter slarvade Strömstad i backlinjen och15-årige Oskar Lindberg vann fram bollen till Leonard Pllana som i sin tur passade till Markus Svensson som snabbt släppte vidare till Olle Kristoffersson som avslutade snabbt och säkert, 1-3.

Och bara två minuter senare kom även 1-4. Leonard Pllana anföll och blev egentligen av med bollen men lyckades få tillbaka den och satte bollen i nät med ett skott strax utanför 16-metaren.

15-årige Oskar Lindberg som gjorde sina första minuter i a-laget gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek och lite flyt hade han kunna gjort ett hattrick.

Först fick ett jätteläge, efter 71 minuter, efter ett inlägg men skottet från nära håll gick rakt på målvakten. I samma minut tog han sig på egen hand förbi Strömstadsförsvaret men återigen fastnade skottet på målvakten Milan Amin.

Efter 75 minuter var Oskar Lindberg framme igen. Nu efter ett bra inspel från Eric Johansson. Oskar mötte direkt i bra position men fick inte tillräckligt med fart på bollen och Milan Amin kunde rädda igen.

I den 82 minuten rasslade det igen i nät maskorna. Rasslade och rasslade...
Leonard Pllana hittade Olle Kristoffersson som fick på ett bra skott men Milan Amin var egentligen med mycket fint. Båda händerna bra på bollen men på något olyckligt vis tappade han in bollen i mål, 1-5.

Matchens sista mål kom efter 88 minuter och Leonard Pllana släppte bollen fint i djupled till Granit Berisha som fint chippade in 1-6 över den utrusande målvakten.

Direkt efter fick Strömstad på ett bra anfall med boll i djupet på Achmet Beka men Jonatan Hårenberg kom ut fint och räddade. Returen visserligen tillbaka till Achmet men skottet klart utanför.

Småtrevlig match i strålande solsken där Grebbestad killar från Strömstad fick chansen att visa upp sig på ”hemmaplan”. Undantag för skadade David Olsson som fick agera åskådare. Martin Hansson som skulle stått i mål fick dessvärre lämna återbud på grund av en krånglande mage.

Ismail Hussein skulle varit med och provspelat för Grebbestad men valde i sista stund att tacka nej till matchen då han för tillfället är lite otränad. Kanske kommer han i stället att träna med Grebbestad under veckan?

Olle Kristoffersson och Granit Berisha var för dagen två starka kort i Grebbestad. Sedan även kul att se pigga inhopp av unga spelare som Eric Johansson och Oskar Lindberg. Ytterligare ung spelare som fick chansen var Aleksander Törnqvist som mittback. Men då Grebbestad låg på mestadels fick han inte komma med så mycket i spelet.

I Strömstad tycker jag målskytten Colins Omondi och Filip Arnoldsson svarade för det bästa.

IFK Strömstad-GIF 1-6 IFK Strömstad Bilder från Strömstad-Grebbestad

Bilder från Strömstad-Grebbestad

Nu finns det 42 bilder i Galleriet. Gå via menyrad eller länk nedan:

Bilder från Strömstad-Grebbestad

IFK Strömstad-GIF 1-6 IFK Strömstad Olle tremålskytt när Grebbestad slog Strömstad med 6-1

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.