-Grebbestad-Hambur...

Grebbestad-Hamburg...

Grebbestad-Hamburg...

Grebbestad-Hamburg...
22 bilder till i galleriet
Storseger mot Hamburgsund

Grebbestad tog en klar seger i den andra DM-matchen när man på Sparvallen tog emot Hamburgsund. Hela 9-0 (3-0) blev det tillslut. Fyra mål av Olle Kristoffersson och tre av Erik Andreasson.

Första halvlek
Som ni förstår på resultatet så handlade det mest om spel mot ett mål. Hamburgsund skal dock ha en stor eloge för att man hela matchen försökte spela fotboll och man kämpade matchen igenom. Något som personifierades av Emil Hagneqvist som tvingades till ett byte med 25 minuter kvar. Sedan hoppade han in i slutminuterna och kämpade på trots att han knapp tog sig in på planen igen.

Grebbestad fick större ytor att spela på än senast mot Lysekil. När man sedan hade klart bättre tempo och bättre passningsspel så blev det en helt annan fart i anfallsspelet.

Debuterande Emeka Uche fick första chansen i matchen men sköt utanför. Och bara någon minut senare var det Olle Kristofferssons tur med bra läge via en nick men bollen smet strax utanför, tid sju minuter.

Efter nio minuter spelade Mathias Hegeland fint i djupet på Erik Andreasson som fick rundat utrusande Hamburgsundsmålvakten Marcus Bäckevik men Erik kom långt när mot kortlinjen men höll så när på att få in bollen i mål ändå.

Efter elva minuter fick Grebbestad en straff sedan Tobias Carlsson rivits ner. Tobias tog själv hand om straffen som gick ribba över och det var fortsatt 0-0.

Efter en kvart kom nästa målchans när Mathias Hegeland tog sig fram och satte en bra boll till Erik Andreasson som sköt direkt men över.

Tre minuter senare fick Grebbestad en frispark i fint läge. Från ca 20 meter provade Tobias Carlsson skott direkt men fick samma resultat som vid straffen, ribba över.

Efter 19 minuter så kom tillslut ledningsmålet. Återigen var Mathias Hegeland inblandad med sitt inlägg mot Erik Andreasson som fick bollen till Olle Kristoffersson som satte 1-0 från nära håll.

Fyra minuter senare small det igen. Victor Edvardsson gjorde det ra ute på vänsterkanten och fick in bollen till Emeka Uche som sköt. Returen gick rakt ut till Erik Andreasson som kan sätta 2-0.

Efter 26 min slarvade Hamburgsund rejält i försvaret och Emeka Uche hittade fram till Olle Kristoffersson som dock inte fick någon fart på skottet.

Efter 29 minuter min kom 3-0. Victor Edvardsson gjorde det återigen fint på sin kan och spelade in till Olle Kristoffersson som kallt höll i länge innan han sköt 3-0.

Minuten senare slarvade Hamburgsund igen och Emeka Uche kunde bryta och löpa mot mål men skottet gick precis utanför och i burgaveln.

Olle Kristoffersson och Emeka Uche kombinerade sedan fint efter 36 minuter och Emeka fick ett bra skottläge men osjälviskt passade han till baka till Olle som fick se sitt skott räddas av en försvarare.

Andra halvlek
Fyra minuter in på andra halvlek fick vi se straff nr två för Grebbestad. Denna gång var det Olle Kristoffersson som lade beslag på bollen och via stolpe in hade 4-0 för Grebbestad.

Grebbestad radade sedan upp chanser i andra halvlek men vi får ta och nämna ett antal av dom.

Och nästa chans den resulterade in nytt mål. Mathias Hegeland slog ett perfekt inlägg till en fri Olle Kristoffersson som nickade in 5-0 vid den bortre stolpen.

Efter 63 minuter kombinerade Grebbestad fint med flera snabba passningar och tillslut hittade man fram till Emeka Uche som direktpassade till Erik Andreasson som kom fri och som avslutade snabbt och säkert till 6-0.

Efter 74 minuter var det dags igen Markus Svensson spelade upp på Erik Andreasson som tog emot, vände runt och snyggt sköt 7-0 med ett distinkt skott vid vänsterstolpen.

Minuten senare var det nära att även Erik Andreasson fått gjort fyra mål men Marcus Bäckevik i Hamburgsunds mål sprattlade till och klarade till en hörna.

Efter 31 minuter fick vi se ett härligt snabbt Grebbestadsanfall då A-lagsdebuterande Qusai Alswaid kom farandes som en ilsken bålgeting på högerkanten och hans inlägg var perfekt. Lika perfekt var Olle Kristofferssons volley mot mål och vi noterade 8-0. Men vi backar bandet lite. Marcus Bäckevik i Hamburgsundsmål var ju med också och han svarade för en fantastisk räddning och ställningen fortsatt 7-0.

Efter en Grebbestadshörna kontrade Hamburgsund och fick till sin enda målchans i matchen när Watthana Andersson kom fri mot Anders Tjernberg som klarade.

Efter 80 minuter kom så 8-0. Olle Kristoffersson lyfte fram bollen mot djupledslöpande Tobias Carlsson som via en touch på försvarare kunde ta med sig bollen på bröstet och volleyskjuta bollen i mål.

Två minuter senare fick Grebbestad sin tredje straff i matchen men Olle Kristoffersson som senast hade stolpe in fick nu i stället stolpe ut.

Matchens sista mål kom med fem minuter kvar att spela. Markus Svensson fick ett första avslut som täcktes och bollen hamnade hos Hugo Stenelind som sköt i ribban men returen gick tillbaka till Hugo som nu kunde trycka in 9-0 i nättaket.


Efter matchen fick vi en pratstund med Matti Demegård

Det blev stora siffror i dagens match Matti
- Ja det blev det, nio mål och vi hade ju bud på ett antal till, bla två straffmissar. Nio gjorda mål är positivt. Jag har varit med om matcher i Svenska Cupen där man mött motstånd från lägre divisioner och det förväntas att man skall göra många mål. Men det är inte så lätt att göra det på beställning så nio mål är jag nöjd med.
- Vi har även några fina kombinationer till mål som vi tränat på och det såg vi vid fler tillfällen i denna match än mot Lysekil.

Ett par riktigt fina insatser av ungdomarna Oliver Uttgren och Victor Edvardsson
- Det var roligt att se. Roligt att se att Oliver och Victor, unga spelare, visa upp sig och dom gör det bra, jätteskoj och positivt.

GIF-Hamburgsunds IF 9-0 Hamburgsunds IF

26 bilder från Grebbestad-Hamburgsund nu inne i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan.

Se bilder från Grebbestad-Hamburgsund från Grebbestads hemsida

GIF-Hamburgsunds IF 9-0 Hamburgsunds IF 26 bilder från Grebbestad-Hamburgsund nu inne i Galleriet 26 bilder från Grebbestad-Hamburgsund nu inne i Galleriet

”Totte” gjorde sin senaste match i slutet på mars.
Han har varit utanför truppen de senaste matcherna. Tyvärr

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Träningsmatch
2020-08-01 12:00
LIDKÖPINGS FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.