Grebbestads IF 1 - 1 Karlstad BK
         
 
       
     
         
   
2. Felix Norén
6. Granit Berisha
0-1
Ut: 20. Erik Andreasson
In: 14. Oskar Lindberg
15. Markus Svensson
Ut: 7. Mergim Berisha
In: 17. Emeka Uche
1-117. Emeka Uche
Assist: 3. Tobias Carlsson


Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...
51 bilder till i galleriet
Emeka Uche poängräddare, 1-1 mot Karlstad

Granit Berisha utvisad. 0-1 på straff i 50 min. Men Grebbestad lyckades resa sig och i 80:e minuten kvitterade inhopparen Emeka Uche efter Tobias Carlssons fina frispark som halvräddades av Karlstads målvakt.

Se 30 bilder från Emeka Uches 1-1 mål via Grebbestads facebooksida

Första halvlek
Matchen som spelades i Tanum på Sparvallens konstgräs hade en fin inramning vädermässigt. Soligt men visserligen anings kall vind men bra yttre förhållande för att spela fotboll.

Karlstad höll på att få en smakstart på matchen då Daniel Carr slumpartat fick med sig bollen till ett friläge efter bara tre minuters spel men Grebbestads för dagen mycket duktige burväktare Jonatan Hårenberg kom ut fint och klarade avslutet.

Matchinledning präglades av en hel del boll för Karlstad men Grebbestad ställde om fint vid flera tillfällen och båda lagen hade inledningsvis ett par riktigt fina lägen.

Efter 10 minuter ställde Grebbestad om fint med långboll Erik Johansson som slog ett bra inlägg som dock blev anings hög för Christoffer Söderlund. Grebbestad vann dock bollen och lyfte på nytt in, nu mot Anton Henriksson som fint nickade ner till Granit Berisha som blev fri och lyfte bollen över utrusande målvakt som fick fingrarna på bollen som gick ribba ut till hörna för Grebbestad.

Fem minuter senare var Karlstad framme och hotade bra. Detta efter ett inspel från högerkanten där Haytham Chebil släppte bollen till Agon Beqiri som fick ett jätteläge från straffpunkten men Jonatan Hårenberg klarade skottet som gick lågt och nästan rakt på.

Två minuter senare var det Grebbestads tur att vara nära. Erik Andreasson vann boll fint inne i Karlstads straffområde och spelade in till Granit Berisha som som sköt från nära håll men rakt på täckande försvarare.

Efter denna intensiva inledning med ett par bra lägen åt vardera hållet som var Karlstad fortsatt det mer bollförande laget men Grebbestad lyckades fint stänga av ytor för Karlstad centralt och emellanåt var det lite frustrerat från Karlstads sida som slog en del felpassningar och visade med utslagna armar att spelet ände inte fungerade perfekt.

Karlstad fick ändå till några chanser och först var det Marcus Nilsson som slog ett inlägg som en tämligen fri Daniel Carr nickade men inte klarade av att hålla ner nicken som smet en bit över.

Sedan hade Agon Beqiri ett skott som blev lurigt då den tog på en täckande Grebbestadsförsvarare och Jonatan Hårenberg kunde lättat ändå konstatera att bollen smet någon meter utanför.

Andra halvlek
Karlstad öppnade sedan med en bra chans sedan Jimmie Larsson missat att få på bollen och Edin Sinanovic kunde bryta och storma fram mot mål men Jonatan Hårenberg klarade skottet med en ny bra parad. Detta efter 47 minuter.

Sedan han klockan bara ticka fram två minuter till innan nästa läge kom. Återigen var Edin Sinanovic inblandad när han spelade fram Daniel Carr som sköt och Jonatan Hårenberg dök ner och klarade till en hörna.

Hörnan i samma minut blev farlig då en Karlstadspelare kom upp fint och nickade förbi Jonatan Hårenberg. Men dör dök Granit Berisha upp och räddade med händerna Domaren hade inget val utan plockade upp det röda kortet för Granit och Karlstad fick dessutom straff.

Straffen, i minut 50, slogs av Oskar Alvers. Jonatan Hårenberg gick år rätt håll men var aldrig nära att klara den mycket bra slagna straffen.

Tungt, tung för Grebbestad. En man mindre och underläge. Men jag måste säga att Grebbestad trots detta besvärliga läge varken drabbades av panik eller uppgivenhet. Man fortsatte att spela lugnt och metodiskt enligt Matti Demegårds plan och man visade stort tålamod.

Karlstad å sin sida hade om väntat fortsatt mycket boll men fick ändå ut förvånansvärt lite av bollövertaget.

Karlstad fick visserligen efter 54 minuter ett bra avslut av Agon Beqiri som Jonatan Hårenberg klarade med en enhandsparad.

Grebbestad satsade av förståeliga själ ganska hårt på fasta situation, något som man sista tjugo minuterna fick ganska många av. Bland annat en hörna efter 73 minuter som Anton Henriksson fick på en hyfsad nick på där Kristofer Hedlund stod och tittade långt efter men bollen smet en bit över.

Grebbestad gjorde ett par byte och in kom Oskar Lindberg och Emeka Uche och båda svarade för pigga inhopp.

Efter 80 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge och Tobias Carlsson stegade fram. Tobias fick på en bra frispark som Kristofer Hedlund klarade via stolpen men returen studsade rakt in i mitten längs mållinjen medans Kristofer Hedlund själv hamnade lång inne i mål. Och snabbast att uppfatta läget var Emeke Uche (efter tre minuter på planen) som i hård kamp(?) med Christoffer Söderlund störtade fram och kunde nicka in kvitteringen.

Karlstad ville sedan få till ett segermål men kom först i 94:e minuten till ett bra läge då man fick en frispark strax utanför Grebbetads straffområde. Edin Sinanovic sköt mycket fin och Jonatan Hårenberg var först på väg åt fel håll men fick till en fantastisk vändning och svarade för en superräddning.

Och direkt efter blåste domaren av, slut 1-1. En mycket värdefull poäng för Grebbestad och mycket starkt med tanke på en man mindre efter 50 minuter och dessutom underläge.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Grattis till 1 poäng i en tuff hemmamatch där vi fick en man utvisad
- Så här direkt efteråt så känns det som en seger med tanke på att vi spelade i stort sett hela andra halvlek med en man mindre. Vi ligger under men ser ändå till att plocka med oss en poäng mot ett bra lag. Då kliver man av banan med känslan av seger.

En fartfylld inledning med några bra chanser åt vardera hållet
- ja. Jag tycker att vi håller formen i vårt försvarsspel och skapar möjligheter med omställningar där ett par av dom renderade bra målchanser. Visst, vi släpper även till några, det gör vi.

det blev mycket att försvara i den andra halvleken med en man mindre?
- Ja det blev det. Jag måste ge en eloge till killarna som håller organisationen i försvarsspelet riktigt bra. Det är lätt att tappa tålamodet när man ligger under.

Tålamod som du säger var väl nyckeln och det syntes tydligt att vi inte förivrade oss trots läget i matchen
- Vi pratade om att ha tålamod, inte förändra för mycket och satsa för mycket offensivt till en början med utan istället se hur matchbilden blev

Jag antar att du som helhet är mycket nöjd med poängen som helhet?
- Ja, det måste jag säga.

Någon spelare du vill lyfta fram extra idag?
- Idag vill jag lyfta fram alla spelarna utifrån hur matchen blev. En stor eloge till samtliga!

Jag fick även en lite pratstund med Karlstads tränare Paul Olausson efter matchen

1-1 i er bortapremiär. Jag misstänker att du inte är helt nöjd med resultatet med tanke på ledningsmål och utvisning för Grebbestad.
- Nej, det kan vi inte vara naturligtvis. Vi hade en väldigt bra start på andra halvlek. Vi får ledningen och Grebbestad en utvisning och vi har en ganska bra period direkt efter men sedan blev vi för bekväma och vi tappade duellerna. Vi tog en massa frisparka emot oss på egen halva och tillslut resulterade detta för Grebbestad.

Ni hade ganska mycket boll matchen igenom men skapade utifrån det inte så mycket?
- Vi hade väl 3 kanske 4 lägen inne i straffområdet. Bla Agon Beqiri i första men skottet rakt på målvakten. Sedan hade vi några bra skott till och man hade ju önskat att någon av dom resulterat i mål. Men vi hade väl inte riktigt driven för att punktera matchen även om det fanns tillräckligt med bra lägen för ytterligare något mål. Men en eloge till Grebbestad dom kämpade hårt med en man mindre. På något vis kanske det känns som dom var förtjänta av 1-1? Detta för att vi inte får ge dom så många lägen på fasta situationer som vi gjorde när vi har kontroll på matchen. Då får vi skylla oss själva.

GIF-Karlstad BK 1-1 Emeka Uche 55 bilder från Grebbestad-Karlstad Återstart av serien. Tuffast möjliga start med Karlstad BK borta

55 bilder från Grebbestad-Karlstad

Nu finns hela 55 bilder på matchen och lite runt omkring att beskåda i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Karlstad från Grebbestads hemsida

GIF-Karlstad BK 1-1 Karlstad BK Emeka Uche poängräddare, 1-1 mot Karlstad

Återstart av serien. Tuffast möjliga start med Karlstad BK borta

Seriefavoriten Karlstad BK i omstarten av serien. Ja, jag håller fortsatt Karlstad som favorit trots Grebbestads försprång. Men det kan krympa snabbt om Karlstad vinner till helgen.

Seriepremiären mellan lagen slutade 1-1. Ett resultat Grebbestad var klart nöjda med med tanke på hur matchen gestaltade sig. Karlstad hade som väntat mycket boll och man är det bollskickligaste laget i serien.

Efter 50 minuters spel fick Grebbestad Granit Berisha utvisad för en hands och Karlstad tog då ledningen via en straff. Då såg det riktigt mörkt ut.

Men Grebbestad lyckades koma tillbaka och efter en bra frispark av Tobias Carlsson kunde Emeka Uche sätta 1-1 i 80:e minuten vilket blev slutresultat.

Karlstad BK Karlstad BK är alltså fortsatt seriefavorit i mina ögon. Formmässigt är ju alltid svårt direkt efter ett uppehåll men den har fina 3-0 borta mot Örebrolaget Forward som leder sin div 2-serie.

Ett nyförvärv har man införskaffat i Oskar Jansson som har et förflutet i IFK Göteborg. Sedan har man tappat Filip Saganowski som flyttat till Helsingborg pga jobb.

Man fick även en spelare skadad i matchen mot Forward och letar ersättare för denne spelare.

Grebbestad Grebbestad då. Fågel eller fisk under hösten? I fjol var det en grymt bra höst som räddade oss kvar med marginal i serien. Vi hade en grym svit när vi åkte till Karlstad bara för att få stordäng. Formmässigt för Grebbestad då? En bra match mot Kongahälla div 3, där Grebbestad vann med förkrossande 11-0 vittnar om att motståndet inte var det allra bästa även om Grebbestad gjorde en bra match och gasade på under 90 minuter trots stor ledning.

Mot Uddevalla senast såg det väl inte fullt lika bra ut bakåt då Uddevalla var det lag som hade flest bra målchanser i matchen trots att Grebbestad hade en hel del boll. Där måste vi definitivt täta till bakåt mot Karlstad på ett annat sätt än vad som var fallet mot Uddevalla.

Vad det gäller nytt och förluster så har Grebbestad en ny kille tillgänglig för denna match. Det är förre Kungshamnsspelaren Tobias Luvenberg som är klar för match mot Karlstad om han blir uttagen.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Karlstad BK

Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestads IF och Karlstad BK har mötts 8 ggr.

- Totalt matcher: 8 st, 1 vinster, 2 oavgjord, 5 förluster, 5-17 i målskillnad
- Träningsmatcher: 1 st, 0 vinster, 0 oavgjord, 1 förluster, 0-1i målskillnad
- Tävlingsmatcher, 7 st, 1 vinster, 2 oavgjord, 4 förluster, 5-16 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: GIF-KBK 1-1 (2017), KBK-GIF 6-0, GIF-KBK 0-3, KBK-GIF 3-2 (2015), GIF-KBK 0-0 (2015)
- Det blir 2,75 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Karlstad:
- Målrikaste matchen: 2016-09-24 KBK-GIF 6-0
- Antal 0-0 matcher: 1 st 2015-04-24
- Största vinsten: 2014-05-28 GIF-KBK 1-0
- Största förlusten: 2016-09-24 KBK-GIF 6-0
- Flest gjorda mål för Grebbestad: 2015-08-01 KBK-GIF 3-2
- Flest insläppta för Grebbestad: 2016-09-24 KBK-GIF 6-0
- Grebbestads senaste målskytt: Emeka Uche spikade slutresultatet 1-1 i årets seriepremiär i 80:e minuten.
- Se alla tidigare matcher och kommande som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Karlstad genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 35p
2. Karlstad 30p
3. Trollhättan 29p

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
GIF-Vänersborgs FK 1-0
Gauthiod-GIF 0-1
GIF-Stenungsund 2-0
Skoftebyn-GIF 0-1
GIF-Lidköping 4-1

Fem senaste matcherna för Karlstads BK
FBK Karlstad-KBK 0-3
KBK-Uddevalla 1-3
Trollhättan-Karlstad 0-0
KBK-Nordvärmland 5-1
Vänersborgs FK-KBK 1-2


Skytteligan 13 omgångar
1. Valon Gashi, Vänersborgs FK, 11 st
2. Mohammed Abdulrahman, Vårgårda, 10 st
3. Fredrik Söderqvist, Trollhättan, 9 st
3. Linus Ewenborg, Skoftebyn, 9 st
5. Pelle Ödlund, Trollhättan, 8 st
5. Jonas Henriksson, Grebbestad, 8 st

 Bästa målskyttar Grebbestad
Jonas Henriksson 8 st
Emeka Uche 3 st
Granit Berisha 3 st
Christoffer Söderlund 3 st
Anton Henriksson 3 st

Bästa målskyttar Karlstad BK
Joel Gustavsson 6 st
Daniel Carr 5 st
Haytham Chebil 4 st
Oskar Alvers 4 st

GIF-Karlstad BK 1-1 Karlstad BK Emeka Uche poängräddare, 1-1 mot Karlstad

Idag skall vi åka till Vårgårda
Pojkarna där kan va svårgjorda
Men det måste ju gå på något vis
Dom är ju uppväxta på ris
Så räkna med en trea i vår poänglåda

Träningsmatch
2020-08-01 12:00

LIDKÖPINGS FK
1-1

Sparvallen naturgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Stångenäs AIS lag 2 (b)
2020-08-11 19:00
Brastad Arena

HIF-GIF div. 6
Munkedals IF lag 2 (b)
2020-08-12 19:00
Munkedal IP

P04/05
Åsebro IF (b)
I övermorgon 12:00
Rudevi

P04/05
Melleruds IF (h)
2020-08-12 19:00
Sundvallen

P06
Stenungsunds IF (b)
2020-08-13 19:15
Stenungsund

F04-06
IFK Strömstad (h) 7 - 0
Igår 19:00
Sundvallen