Grebbestad-Ängelholm

Grebbestad-Ängelho...

Grebbestad-Ängelho...

Grebbestad-Ängelho...
35 bilder till i galleriet
Hampus Furublad nickade hem Grebbestads första seger

Grebbestad besegrade Ängelholm hemma på Siljevi med 2-1. Matchvinnare blev inhopparen Hampus Furublad som nickade in både 1-1 och 2-1. Segermålet i den 90:e minuten

Mer om matchen senare...

GIF-Ängelholms FF 2-1 Grebbestads tog första segern, Ängelholm besegrades 38 bilder från Grebbestad-Ängelholm

Grebbestads tog första segern, Ängelholm besegrades

Återigen var det efter en stark andra halvlek som Grebbestad bärgade poäng. Ängeholm ledde efter en jämn första halvlek men i den andra halvleken var det ett konstant tryck från Grebbestad där till slut Hampus Furublad kunde nicka hem Grebbestads båda mål varav segermålet i minut 90!

Första halvlek
Ängelholm var väl aningens bättre än Grebbestad under de första 45 minuterna men det var erhört få målchanser så nog kändes det som det kanske borde stått 0-0 i paus men där det i stället var 0-1 och ledning för Ängelholm.

Inledningsvis var det Ängelholm som var det något bättre laget och Grebbestad såg ut att ha lite problem med att gräsmättan på Siljevi var långsammare än det man varit van med från konstgräset i tidigare matcher.

Under första kvarten hade lagen varsin hyfsat fint frisparksläge men båda skotten blev tämligen lätta byten för respektive målvakt. Jonataan Hårenberg för Grebbestad och Linus Müller för Ängelholm.

När klockan tickat upp på 22 minuter fick Grebbestad ytterligare et bra frisparksläge men Granit Berishas skott hamnade i muren.

Tre minuter senare spelade Ängelholm en lång djupledsboll som nådde Oliver Stojanovic Fredin men hans skott i snäv vinkel smet strax utanför den bortre stolpen.

Spelet jämn och få chanser som var vassa. Nästa chans kom efter 32 minuter då Grebbestad fick till sitt bästa anfall i första halvlek. Snabba passningar och plötsligt var Anton Henriksson i fint läge fri mot Linus Müller som kom ut snabbt och räddade.

Efter 37 minuter fick Ängelholm en hörna och mittbacken Erik Widén slet sig loss från sin bevakning och kunde nicka in 0-1.

Det det som hände under det första 45 minuterna.


Andra halvlek
Denna match påminde en del om matchen senast mot Lund och då tänker jag först och främst på Grebbestads andra halvlekar i de båda matcherna. Då, liksom nu, fick vi se ett massivt Grebbestadsövertag som till slut gav utdelning.

Första Grebbestadschansen kom redan i den inledande minuten då Anton Henriksson hittade Christoffer Söderlund som hittade Ahmed Abdultaofik som drog på en volley men högt över.

Men trots övertag var det inte en uppsjö av Grebbestads chanser. Men kanske kom en av halvlekens viktigaste saker efter 61 minuter. Då bytte Grebbestad nämligen in Hampus Furublad.

Tre minuter senare släppte nyss inbytte Hampus Furublad fint på djupet mot Christoffer Söderlund som provade med ett misslyckat loppskott.

Grebbestads tryck blev i denna period allt hårdare och man kom i våg på våg. Ett bra anfall avslutades med att Linus Müller fick boxa ut bollen.

Men Grebbestad vann tillbaka bollen och Christoffer Söderlund lyfte in et långt inlägg där Hampus Furublad kom fint och kunde nicka in 1-1.

Ängelholm hade knappt anfall i den andra halvleken men efter 80 minuter fick man till en bra möklighet då Oscar Zachrison blev fri mot Jonatan Hårenberg i snäv vinkel. Jontan kom ut snabbt och räddade fint.

Grebbestad var inte nöjda med ett oavgjort resultat utan jagade på framåt mot Ängelholm som fick inrikta sig på försvar.

Efter 83:e minuten var det ytterst nära att Grebbestads ledningsmål kom då Christoffer Söderlund tog emot bollen, vände upp och sköt ett lobbskott som prickade insidan av stolpen. Erik Widén först på returen och fick rensat bort till en Grebbestadshörna.

I 90:e minuten, efter en Grebbestads hörna tror jag det var, vann Grebbestad tillbaka bollen och Jimmie Larsson i vänsterläge lyfte in bollen och där dök han upp igen, Hampus Furublad. Återigen mötte han bollen med pannan och vi såg en ny nick i mål, 2-1 för Grebbestad.

Sedan efter ett par tilläggsminuter blåste domaren av matchen och Grebbestads första seger någonsin i div1 var ett faktum.

Segern tog upp Grebbestad på en 12:e plats, placeringen före Utsikten som man möter borta på torsdag.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, stort grattis till årets första seger .
- Tack så mycket.

Första halvlek jämn. Ängelholm kanske aningens bättre. Få chanser och 0-0 kanske hade varit rättvist?
- Ja, det är en ganska jämn halvlek med kanske något övervikt för Ängelholm? Få chanser så det kändes surt kliva in i omklädningsrummet med underläge i paus.

Fast situation igen som vi släppte in
- Ja, Den här gången på bakre ytan. Tråkigt men, ja...

Annars påminde matchen en del mot Lund där vi återigen gör en riktigt bra andra halvlek
- Ja, vår andra halvlek är bra. Vi är klart bättre än vad Ängelholm är. Vi pratade om i halvlek att vända matchen, ta med oss det positiva från matchen mot Lund. Vi startar halvleken bra, och som du säger så trycker vi dom i stunder rejält tillbaka.

Andra halvlek blev en lång press från vår sida, dom fick några omställningar, men annars var det vi som tryckte på.
- Ja, stämmer. När man trycker på så då blottar man sig en de bakåt för omställningar och vi åkte på några stycken. Det får man ta i beräkningen.

Dom hade inte mycket i den andra halvleken?
- Dom har väl en möjlighet i andra halvlek...

Hampus Furublad, visste du att han var en så bra huvudspelare?
- Haha, nej, det visste jag inte. Han och Jonatan Hårenberg hade denna diskussion efter matchen, det var roligt att se. Han gjorde ett fint inhopp förutom målen spelmässigt så han gjorde et bra inhopp.

Christoffer Söderlund nära med et stolpskott strax före...
- Han får nästan som en chip i den bortre stolpen och det hade varit värt ett bättre öde. Men nu lyckades vi ändå att få in det avgörande målet.

Ni vinner rättvist?
- Jag det tycker jag absolut!

Någon spelare du vill lyfta fram?
- Återigen som efter Lundsmatchen. Det är återigen en kollektiv insats som gör att vi kan vända matchen. Sedan kan man ändå tycka att Granit Berisha gör en bra match, Hampus Furublads inhopp, Christoffer Söderlunds slit är också väl värt att berömma!

GIF-Ängelholms FF 2-1 Ängelholms FF 38 bilder från Grebbestad-Ängelholm Söndagsmatch mot Ängelholm Hampus Furublad nickade hem Grebbestads första seger

38 bilder från Grebbestad-Ängelholm

Nu finns det 38 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Ängelholm från Grebbestads hemsida

GIF-Ängelholms FF 2-1 Hampus Furublad nickade hem Grebbestads första seger Grebbestads tog första segern, Ängelholm besegrades

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.