Grebbestads IF 1 - 2 Skövde AIK
         
 
     
       
         
   
0-1
1-112. Christoffer Söderlund
Assist: 20. Viktor Adebahr
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 18. Ahmed Abdultaofik
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 6. Granit Berisha
1-2
Ut: 2. Felix Norén
In: 22. Tobias Luvenberg


Grebbestad-Skövde 1-2

Grebbestad-Skövde 1-2

Grebbestad-Skövde 1-2

Grebbestad-Skövde 1-2
31 bilder till i galleriet
35 bilder från Grebbestad-Skövde

Nu finns det 35 bilder i galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Skövde från Grebbestads hemsida

GIF-Skövde AIK 1-2 Skövde AIK Blytung förlust mot Skövde

Blytung förlust mot Skövde

Grebbestad föll i den viktiga matchen mot Skövde AIK hemma på Siljevi med 1-2 (1-1). Spelmässigt var väl Skövde aningens bättre men det var tunnsått med målchanser åt båda håll så kanske oavgjort mer speglat matchen?

Ibland är det tungt att komma hem från match och sätta sig och skriva om den. Strålande väder, chans att sitta ute och njuta i stället? Men icke, jag vill ändå få in referat så snart som möjligt om matchen.

Sedan är det ju tungt då Grebbestad föll i denna viktiga match. Nio spelade matcher nu och Grebbestad har fått ihop en vinst och ett kryss. Resten förluster och läge börjar se lite tufft ut i tabellen där det nu är fyra poäng upp till en kvalplats för att hänga kvar.

Bekymmersamt läge men långt ifrån kört, det återstår ju hela 21 matcher att spela och många poäng att kämpa om. Men vad är det som inte fungerar då? Helt klart skapar vi allt för lite framåt. Ett mål/match är nog inte tillräckligt om vi skall hänga kvar. Än värre kanske är att vi oftast inte skapar en mängd målchanser. Antingen får vi skapa mer och ta till vara på en och annan möjlighet eller så måste vi långt mer effektiva när vi väl får våra lägen.

Första målet i matchen är alltid viktigt och tyvärr har Grebbestad ännu inte lyckats att få till detta. Kan man hoppas på detta på onsdag?

Ny match på onsdag, nya möjligheter då Grebbestad ställs mot topplaget Oddevold. Ett Oddevold som föll med hela 6-0 borta mot Mjällby. Kan vi skrälla där?

Första halvlek
Första 20-25 minuterna var inte bra idag. Varmt var det när Grebbestad föll klart mot Utsikten och kanske passar det oss illa? Grebbestad var tidigt ute i värmen medan Skövde hängde kvar i omklädningsrummet betydligt längre. Spelade detta roll? Ingen aning.

Skövdes start var bra och redan efter fyra minuters spel hade man skapat tre hörnor plus ett skottförsök strax utanför 16-metaren genom Bilos Yonakhir, ett skott som gick via en Grebbestadsförsvarare till en hörna.

Med den fina starten var kanske inte Skövdes ledningsmål oväntat? Hur som helst kom man på sin vänsterkant och spelade in längs backen och där Gustaf Norlin mötte och kunde sätta 0-1.

Efter 20 minuter hade Grebbestad en chans men Mathias Hegelands ilägg kom lite för snabbt för Christoffer Söderlund som inte fick nicken på mål.

Efter 24 minuter visade Hampus Furublad bra vilja när han vann boll och sedan blev nergjord med en frispark till Grebbestad i bra läge. Frisparken från Tobias Carlsson gick dock via muren till en resultatlös hörna.

Men detta blev ändå en upptakt till en uppryckning av Grebbestad som var riktigt blek i öppningen.

Och det bättre spelet gav efter 32 minuter utdelning för Grebbestad. Christoffer Söderlund släppte till Viktor Adebahr som släppte tillbaka till Christoffer som snyggt placerade in 1-1.

Fyra minuter senare kom nästa läge för Grebbestad då Anton Henriksson fick bollen på högerkanten där han hittade in till Christoffer Söderlund som tog emot och gick på et skott som blockerades av Skövdes försvar.

Efter 42 minuter var det Anton Henrikssons tur att gå på skott. Han fick ett uppspel, höll undan och tog sig förbi en man innan han sköt men skottet tätt utanför.


Andra halvlek
Efter den pigga avslutningen på första halvleken var det Grebbestad som började bäst i den andra. Tobias Carlsson satte fint i djupet på Christoffer Söderlund som inte fick ordning fullt ut på bollen och avslutningsvis nickade han utanför.

Efter 51 minuter kom Grebbestad fint på vänsterkanten där Felix Norén fick på ett bra inlägg men bollen blev aningens hög för Hampus Furublad som mötte med ett nickförsök.

I paus gjorde Skövde ett byte och satte in Elmar Abraham och det var nog ett lyckat byte? Han spelade lugnt var var ständigt med i Skövdes speluppbyggnad.

Och efter den pigga starten på andra halvlek av Grebbestad som mattades Grebbestad och spelet kunde tas över av Skövde som för den delen inte skapade en massa målchanser. Det var liksom bara att dom var mer spelförande och mer på Grebbestads halva än tvärtom.

Efter 56 minuter fick visserligen Skövde ett dubbelläge. Först ett bra inspel på första stolpe där William Granath skarvade men Jonatan Hårenberg stod upp bra och klarade.

Men Grebbestad fick aldrig bort bollen och i ett andra läge kom bollen till Gustav Granath som sköt men Grebbestadsförsvar kunde täcka undan.

Nästa läge i matchen kom efter 76 minuters spel då Rasmus Örqvist tog sig in i planen och sköt bra men Jonatan Hårenberg var utmärkt med och räddade.

Men två minuter senare kom avgörandet. Skövde slog en långboll där Grebbestad ville ha offside (jämnhöjd med Grebbestads bänk). Själv stod jag inte helt i linje och tyckte att Rasmus Örqvist hårfint undvek offsiden.

Hur som helst kunde han ta in bollen och slå ett långt inlägg som möttes fint av William Granath som via ribban nickade in 1-2.

Men var det offside? Tja, man får väl gå in på ettanfotboll och se sammandraget för att bilda sig en uppfatning?

Oerhört tungt hur som helst då Skövde ändå inte skapat speciellt många bra chanser i matchen.

Grebbestad försökte få till något men var väl egentligen aldrig riktigt nära. Nja kanske möjligen i 87:e minuten då Viktor Adebahr fick chansen men skottet smet utanför. I stället hade Skövde ett bra skott och ett kontringsläge på tilläggstid när Grebbestad lyft upp folk men 1-2 stod sig matchen ut.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, Det blev en blytung förlust idag mot Skövde.
- Ja, den var tung.

Matchinledningen hade vi problem med. Skövde var piggare, alertare än vad vi var?
- Ja, jag håller med dig. Våran inledning var inte bra, vi såg tveksamma ut. Vi var inte riktigt påskuvade tyvärr. Vi tog en del långsamma och tveksamma beslut så det såg inte så jättebra ut och så åkte vi på ett baklängesmål med.

Tungt med målet och vi har ännu inte lyckats göra matchens första mål?
- Nej det har vi inte lyckats med men vi växte in i halvleken och gjorde 1-1 och vi kunde gå till pausvila där vi kan känna att vi växt in i matchen och hade stora möjligheter att fortsätta med det och att det då skulle kunna leda till en vinst.

- Men vi fick en andra halvlek som inte var lika bra som avslutningen på den första. Vi blev passiva, vi blev lite låga. Men samtidigt tycker jag inte Skövde skapar möjligheter genom det. Så då känns det väldigt tungt med 1-2-målet.

Många i Grebbestad ropade på offside, var är din synpunkt på läget?
- Min uppfattning är samma, att det var offside. Men jag måste få se det i efterhand för att kunna uttala mig med säkerhet.

Få målchanser i matchen, oavgjort kanske bättre speglat matchen om man ser efter chanser? Skövde hade kanske lite mer av spelet dock.
- Ser man till chanserna hade dom inte övertag så jag tycker vi var värda en poäng men vi får ingen poäng. Vi får tyvärr inga resultat med oss och det måste vi börja få nu.

Läget i tabellen börjar bli jobbigt och vi är fyra på poäng från kvalplats just nu .
- Ja, så är det...

Någon du vill lyfta fram idag? .
- Jag tycker Christoffer Söderlund gör en riktigt bra match. Vi var tyvärr tvungna att byta honom då han fick krampkänning. Han ger ju allt i sina löpningar och i denna värmen tog det ut sin rätt. Han gör en jättebra match.

GIF-Skövde AIK 1-2 Skövde AIK 35 bilder från Grebbestad-Skövde

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.