Eskilsminne-Grebbe...

Eskilsminne-Grebbe...

Eskilsminne-Grebbe...

Eskilsminne-Grebbe...
33 bilder till i galleriet
Granits dubbel sänkte Eskilsminne

Äntligen! Årets första bortaseger när Grebbestad slog Eskilsminne med 1-2 (0-1). Stor hjälte för Grebbestad blev Granit Berisha med sina två mål. Det andra ett riktigt drömmål!

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen ganska darrigt och under första 2-3 minuterna såg det illa ut och man slog bort ett stort antal passningar på egen planhalva vilket gjorde att Eskilsminne kunde ligga i anfallsläge.

Men efter några darriga minuter kom Grebbestad in i matchen och första halvlek från Grebbestad var riktigt bra och tidigt hördes frustrerande rop inom Eskilsminnelaget.

Ett första ”läge” för Grebbestad kom efter åtta minuter när Viktor Adebahr slog en bra djupledsboll mot Christoffer Söderlund men Eskilsminnes målvakt Pontus Löfvenmark var vaken och kom ut en bit utanför sin 16-metare och nickade bort bollen.

Efter 13 minuter tog Grebbestad ledningen. Christoffer Söderlund kom i en kontring och lyfte fint till en fri Granit Berisha som kunde sätta 0-1 via målvaktens händer.

Tre minuter senare var Grebbestad ytterst nära ytterligare mål när Jonas Henriksson kom fint på högerkanten och ner mot kortlinje där han slog et hårt lågt inspel som hårfint missade Anton Henriksson.

Hår hade vi en riktigt bra Grebbestadsperiod och efter 17 minuter kom ett läge som påminde om ledningsmålet. Men nu var det Jonas Henriksson som lyfte fram mot Ahmed Abdultaofik men Pontus Löfvenmark kom ut fint och fångade bollen före Ahmed.

Efter 24 minuter kom ytterligare Grebbestadsläge. Jonas Henriksson hittade in till Anton Henriksson som sköt bra men Pontus Löfvenmark räddade. Returen gick ut till Granit Berisha som inte fick någon bra träff och skottet utanför.

Eskilsminnes bästa läge i första halvlek kom efter vad som såg ut att vara en felaktig frispark. Man lyfte in bollen och upp kom Robin Hofsö som nickade förbi en överspelad Jonatan Hårenberg men Tobias Carlsson kom och fick nickat bollen till en hörna precis före mållinjen.

Sista 10 minuterna kom Eskilsminne tillbaka något men sista kvarten blev egentligen helt utan målchanser från båda lagen.

Rättvisa 0-1 i paus.

Andra halvlek
Eskilsminne började sedan bäst i den andra halvleken och efter 47 minuter hade man ett inkast som man kasta´de in till Mathias Unkuri som sköt från 35 meter. Ett riktigt bra skott men halvmetern över.

Två minuter senare var det Filip Ottossons tur att skjuta från håll men närmare än det föregående skottet. Men Filip fick ingen riktig fart på skottet och Jonatan Hårenberg hade inga problem att rädda säkert.

Tidigt såg man även att Eskilsminne förändrat sitt spel från första halvlek som man säkert inte var nöjda med. Nu matade man mer djupledsbollar och satte därmed press på Grebbestad.

Efter 54 minuter hittade man Emil Åberg som på djupet och han kom till skottläge även om det var något snäv vinkel. Bra skott men Jonatan Hårenberg dök ner och limmade bollen.

Drömmål av Granit
Efter 68 minuter kom viktiga 0-2 för Grebbestad. Grebbestad spelade på djupet mot Jonas Henriksson men bollen vanns av en Eskilsminneförsvarare som rensade upp bollen i mitten – till Granit Berisha. Granit tog emot och klippte till på volley och bollen for i en hög båge och dalade perfekt in i mål! Vilket vackert mål!

Efter 73 minuter fick Grebbestad en hörna och andraboll kom ut till Hampus Furublad som sköt bra men täckande försvarare kunde blockera skottet och sedan rensa undan bollen.

Efter 74 minuter ställde ställde Eskilsminne om på mitten. Anton Henriksson jagade efter och stoppade kontringen med oschysta medel och fick då sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen.

En man mindre då för Grebbestad och 16 ordinarie minuter kvar att spela. Skönt då med en tvåmålsledning.

Menskönt var det inte länge för bara tre minuter efter Anton Henrikssons utvisning var det reducerat. Ny djupledsboll som Grebbestad fick nickat undan inne i straffområdet men inte bättre än att bollen kom in centralt där Anton Kinnander kunde trycka in 1-2.

Pust, 14 minuter kvar.

Eskilsminne provade en del med skott utifrån och efter 78 minuter provade Filip Ottosson. Bra skott men fin räddning av Jonatan Hårenberg som återigen limmade bollen.

Klockan tickade som vanligt långsamt när man vill att den skall gå fort och efter 83 minuter fick Eskilsminne en hörna. Man vann andrabollen och Filip Lundeberg sköt ett distansskott och Jonatan Hårenberg räddade igen, genom att säkert hålla bollen.

- Han håller ju allting, sa en åskådare jag pratade en del med under den andra halvleken.

Sista fem minuterna plus tillägget på tre minuter så lugnade Eskilsminnes tryck ut sig och Grebbestad kunde få hålla lite i bollen och andas ut.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med dubbla målskytten Granit Berisha

Granit Berisha, stort grattis till seger idag! .
- Tack tack

Du fick äran att göra två må idag, det första efter inspel ifrån Christoffer Söderlund .
- Jag tror vi kom 3 mot 2 och jag gick på bortre ytan. Jag hade ingen emot mig så jag ropade på Christoffer som slog bollen perfekt till mig. Det var bara att sätta dit den.

Andra halvlek, 0-2 målet, fantastiskt mål! .
- Jag minns att jag fick en en jäkla drömträff och såg bollen gå in i mål. Jag hoppas få se en rpris på målet.
Annars om matchen då .
- Kom kom bra in i det efter några minuter och känner att vi var det bättre laget. Vi är lite trögstartade men växte oss in i matchen. I den andra lät vi dom få driva upp lite i backlinjen och sedan dra en långboll och vi bara faller och faller. Men vi svarade för en krigarinsats och det var jäkligt gött med tre poäng.

Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Mattis Demegård, hur skönt känns det med första bortasegern? .
- Otroligt skönt! Första bortavinsten – väldigt skönt att plocka dessa tre poäng.

Fina första 45 minuter efter en några darriga första minuter. .
- Ja, det var lite sömnigt men som tur var kändes det som det var sömnigt även från Eskilsminne? Men resten gjorde vi bra första 45 minuterna men kanske något svagare under sista tio där. Överlag en bra första halvlek.

[fet]] Eskilsminne spelade rakare i den andra halvleken och tryckte tillbaka oss.
- Ja. Dom drog bakom backlinje och en hel del inlägg. Vi blev något passiva och låga och någon gång kunde dom spela igenom oss. Men det var väl egentligen inte så bra passningsspel i den andra halvleken från något av lagen.

[fet]] Vi ökade på till 0-2 en bit in i andra halvlek, fantastiskt mål .
- Ja, haha. Jag tror det var Viktor Edvardsson på bänken som direkt sa, den sitter. Det var ett fantastiskt vackert mål och Granit Berisha kände nog att det kunde bli bra direkt bollen lämnade foten.

[fet]] Men inte långt efter kom en reducering och strax före en utvisning för oss. Då var det tungt en period
- Dom försökte forcera mot oss som var en man mindre och försökte få tryck på oss. Me i slutändan fick dom inte till så mycket målchanser på det.

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jimmie Larsson gör en fantastiskt bra match. Hampus Furublad var bra, Granit Berisha med sina två mål var bra... Men hela laget skall ha en stor eloge för sin insats. Den krigarinsatsen vi gjorde i andra halvlek för att få tre poäng var bra. Hela laget skall ha ett stort plus!

Eskilsminne IF-GIF 1-2 Eskilsminne IF 37 bilder från Eskilsminne-Grebbestad Formstarkt Eskilsminne till Siljevi

37 bilder från Eskilsminne-Grebbestad

Nu finns det 37 bilder från gårdagens segermatch borta mot Eskilsminne. Gå via menyrad och Galleri, eler via länk nedan:

Se bilder från Eskilsminne-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Eskilsminne IF-GIF 1-2 Eskilsminne IF Granits dubbel sänkte Eskilsminne

Formstarkt Eskilsminne till Siljevi

För fem omgångar sedan möttes lagen och då vann Grebbestad på bortaplan med 1-2. Men de senaste veckorna har Eskilsminne radat upp fina resultat och kommer som favoriter till matchen.

Läs mer om match Eskilsminnes hemsida

Eskilsminne IF
Efter förlusten mot Grebbestad föll man även i den nästa seriematchen mot Ängelholm. Men sedan har man tre raka matcher utan förlust varav de två senaste är två storsegrar, först 4-1 borta mot Oddevold och nu senast 3-0 hemma mot Torn. Ett Torn som knappt släpper in mål i serien, 13 mål på 18 matcher, innan denna. Fantastiskt fina resultat av Eskilsminne.

Men inte nog med de två senaste storsegrarna. Mellan dessa tog man en ännu större seger då man besegrade serieledande superettanlaget Helsingborg i Svenska cupen med 1-0. Målskytt var naturligtvis Robin Hofsö eller Emil Åberg. Nja faktiskt inte utan här var det Jesper Larsson som blev matchhjälte.

Men annars handlar det mesta framåt om killarna som nyss nämndes: Robin Hofsö eller Emil Åberg. Tillsammans har dom svarat för 26 av 35 mål i serien. 15 st för Robin och 11 st för Emil. Det gör att dom ligger på andra respektive femte plats i seriens skytteliga så stor varning på dessa killar. Ja, dom har gjort 26 mål – Grebbestad har tillsammans gjort 24 mål.


Grebbestad
Hedersamma förluster – suck! Så började vi sist vi skulle spela mot Eskilsminne. Lika bra att göra det igen!

Vi lider fortsatt av att vi inte är tillräckligt effektiva i avslutningslägena. Mot Ängelholm senast så hade värdarna mycket boll men det var som Matti Demegård sa på mittplanen eller i sin egen trebackslinje. Och på dessa ställen är dom ju inte speciellt farliga.

Nej, då hade Grebbestad fler och bättre målchanser än Ängelholm sett över de 90 minuterna plus tillägg.

Men det blev en svår match för Grebbestad trots en smakstart. Ljungskilelånet Kristijan Nikolla var bra i matchen och gav Grebbestad ledningen redan efter 6 minuter i matchen. Innan dess hade Ängelholm haft ett fint läge som Jonatan Hårenberg räddade.

Men sedan kom skadorna. Först Tobias Carlsson som fick kliva av efter 21 minuter. Ersättare blev Kevin Andersson. Men hans inhopp blev kort, endast 12 minuter. Sedan fick han en spark bakifrån på hälsenan som blev skadad och redan igår blev Kevin opererad och han lär vara borta för resten av säsongen.

Men trots rockader inom laget spelade Grebbestad tätt bakåt och inledningen av andra var precis likadan med bra försvarsspel. Men i misstänkt offside kunde sedan Ängelholm kvittera efter 65 minuter.

Surt då Grebbestad hade ett friläge precis före.

Efter 82 minuter tog Ängelholm ledningen. Ett första skott blockerades fint av Grebbestadsförsvaret men returen gick rakt tillbaka till skytten Marcus Eriksson som nu kunde placera in 2-1.

Grebbestad fick nu jaga och hade nytt friläge som missades. Man gick även miste om en straff sedan Jonas Henriksson tryckts ner och Linus Möller gjorde flera bra räddningar för Ängelholm och räddade laget.

Så nu gäller det att glömma den nesliga förlusten, bita ihop och göra en bra match mot Eskilsminne.


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Eskilsminne IF

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Eskilsminne IF har mötts 1 ggr.
- Totalt matcher: 1 vinster, 0 oavgjorda, 0 förluster. 2-1 i målskillnad
- Tävlingsmatcher: 1 vinster, 0 oavgjorda, 0 förluster. 2-1 i målskillnad
- Träningsmatcher: Inga
- Fem senaste, senast först, endast 1 match spelad: EIF-GIF 1-2 (2018)
- Det blir 3 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Eskilsminne
- Målrikaste matchen: 2018-07-06 EIF-GIF 1-2
- Antal 0-0 matcher: Inga
- Största vinsten: 2018-07-06 EIF-GIF 1-2
- Största förlusten: Inga
- Flest gjorda mål för Grebbestad: 2018-07-06 EIF-GIF 1-2
- Flest insläppta för Grebbestad: 2018-07-06 EIF-GIF 1-2
- Grebbestads senaste målskytt mot Eskilsminne: Granit Berisha med sitt 0-2-mål i 68:e minuten när Grebbestad vann med 1-2 borta 2018-07-06
- Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Eskilsminne IF

Tabell
1. Mjällby 43p +29
-----------------------
2. Torn 40p +10
------------------------
3. Oskarshamn 38p +16
5. Eskilsminne 33p +11
12. Skövde 19p -11
------------------------
13. Grebbestad 18 -9
-------------------------
14. Kristianstad 18p -11
15. Husqvarna 15p -10
16. Åtvidaberg 14p -13

Grebbestad, 5 senaste matcher, senast överst
Ängelholm-Grebbestad 2-1
Grebbestad-Lund 2-1
Åtvidaberg-Grebbestad 3-1
Grebbestad-Oddevold 1-1
Eskilsminne-Grebbestad 1-2

Eskilsminne IF, 5 senaste matcher, senast överst
Eskilsminne-Torn 3-0
Oddevold-Eskilsminne 1-4
Eskilsminne-Skövde 2-2
Ängelhom-Eskilsminne 1-0
Eskilsminne-Grebbestad 1-2

Skytteligan, straffar inom parentes
1. Andreas Birgersson, Lund, 16 (2)
2. Robin Hofsö, Eskilsminne, 15
2. Robin Book, Utsikten, 15 (3)
3. Liridon Selmani, Oddevold, 14 (3)
5. Emil Åberg, Eskilsminne, 11 (1)

Skytteligan, Grebbestads IF, straffar inom parentes
Christoffer Söderlund 5
Granit Berisha 4
Hampus Furblad 4
Jonas Henriksson 3
Anton Henriksson 2
Tobias Carlsson 2

Skytteligan, Eskilsminne, straffar inom parentes
Robin Hofsö 15
Emil Åberg 11
Anton Kinnander 4
Dennis Olsson 2
Mathias Unkuri 1
Oliver Åkerman 1


Nästa omgång
2018-09-01 Tvååkers IF - Ljungskile SK
2018-09-01 Grebbestads IF - Eskilsminne IF
2018-09-01 Åtvidabergs FF - Utsiktens BK
2018-09-01 Skövde AIK - Kristianstad FC
2018-09-01 Oskarshamns AIK - Lunds BK
2018-09-02 Torns IF - Mjällby AIF
2018-09-02 IK Oddevold - FK Karlskrona
2018-09-02 Husqvarna FF - Ängelholms FF

Eskilsminne IF-GIF 1-2 Eskilsminne IF Granits dubbel sänkte Eskilsminne

Viktor Adebahr klar för LSK, blir lagkompis med Anton Henriksson igen.

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
2021-01-30 13:00
YTTERBY IS (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.