Åtvidabergs FF 3 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
0-1
Ut: 22. Tobias Luvenberg
In: 14. Oskar Lindberg
0-2
Ut: 9. David Edvardsson
In: 7. Felix Kristoffersson
0-3
Ut: 18. Ahmed Abdultaofik
In: 19. Felix Fundell Ryberg
1-350. Hampus Furublad
Assist: 3. Tobias Carlsson


Åtvidaberg-Grebbes...

Åtvidaberg-Grebbes...

Åtvidaberg-Grebbes...

Åtvidaberg-Grebbes...
36 bilder till i galleriet
Åtvidaberg vann bottenmötet mot Grebbestad

Liket lever, ropade Åtvidabergsledarna efter matchen. Hemmalaget hade då nämligen besegrat Grebbestad med 3-1 sedan man till skillnad på Grebbestad utnyttjat sina målchanser

Första halvlek
Ser man tillbaka på förra matchen mellan lagen är det svårt att förstå resultat då Grebbestad den gången var helt överlägsna. Men det är väl en tjusning i det hela att allt inte är så förutsägbart?

Åtvidaberg hade på hemsidan pratat om att dra djupledsbollar bakom Grebbestads backlinje och det fick vi se en hel del av. Man verkade dessutom klart bättre taggade och smällde på i närkamperna även om man kom aningens sent, dock ej på något fult sätt.

Sedan vann man betydligt fler närkamper, luftdueller och så vidare och dessa går ju ofta till laget som visar mest vilja.

Grebbestad var annars nära en bra start då man efter bara 90 sekunders spel fick ett bra läge genom Hampus Furublad men Henrik Gustavsson i målet för Åtvidaberg svarade för e bra fotparad.

Starten var ändå pigg av Grebbestad och efter fem minuter slarvade Åtvidaberg nära eget mål och Anton Henriksson kunde bryta och slog ett farligt inspel men tyvärr nådde bollen ingen Grebbestadsspelare.

Men Åtvidaberg ville inte vara sämre dom utan tre minuter senare provade man med ett bra inspel genom Dardan Mustafa mot Ludvig Holmertz men bollen blev något djup och hamnade hos Jonatan Hårenberg.

Grebbestad stressade på nytt Åtvidaberg till ett misstag i backlinjen efter 14 minuter och Grebbestad kunde lyfta in bollen till Tobias Luvenberg som dock inte hittade målet med nicken.

Två minuter senare kom Grebbestad fint på högerkanten och Tobias Luvenberg lyfte in bollen i straffområdet och Ishmeal Koroma tvingades till akrobatisk undanrensning till en hörna.

Efter 22 minuter kom Åtvidaberg i ett bra anfall på vänsterkanten där Ludvig Holmertz fick in bollen till Dardan Mustafa som fick ett bra skottläge men bollen smet någon meter över.

Fem minuter senare ställde Åtvidaberg om bra och man kom tre mot tre då Mathias Hegeland kunde kliva in och göra en utmärkt brytning.

Men Åtvidaberg kom nu in i en bra period och efter 31 minuter kom vänsterbacken Andreas Johansson med ett bra inlägg som Jonatan Hårenberg inte klarade att plocka ner men lyckligtvis damp bollen ner till Viktor Adebahr som kunde spela undan till en hörna.

Minuten senare var det ett nytt inlägg, nu från Ludvig Holmertz som beredde Jonatan Hårenberg vissa problem och han tvingades stöta bollen till en hörna.

Efter 33 minuter tog Åtvidaberg ledningen. Simon Marklund gjorde en snurrfint och fick med sig bollen in i planen och klippte till från långt håll och bollen satte välplacerat vid Jonatan Hårenbergs högerstolpe, 1-0.


Efter en bra period från Åtvidaberg så kunde Grebbestad avsluta lite bättre och efter ett bra anfall fick man in bollen till David Edvardsson som klippte till och Henrik Gustavsson tvingades rädda till en hörna.

Minuten senare var det ytterst nära en kvittering. På ett inlägg trycktes först Anton Henriksson ner men bakom kom Tobias Luvenberg och fick på en bra nick som Henrik Gustavsson klarade till hörna med en utmärkt parad.


Andra halvlek
Andra halvlek startade jämnt och efter 51 minuter fick Christoffer Karlsson på ett skott utifrån. Såg ofarligt ut men bollen gled genom Jonatan Hårenbergs händer men bollen tappade ändå så pass mycket fart att Jontan hann ifatt bollen före den passerade mållinjen.

Strax efter, efter 54 minuter, kontrade Grebbestad fint och Mathias Hegeland slog ett inlägg som Anton Henriksson nickade från nära håll men på någon jäkla sätt lyckades Henrik Gustavsson rädda och även behålla bollen så det inte blev någon retur. Min visst borde det här varit 1-1.

Efter 58 minuter tog sig Ahmed Abdultaofik igenom på högerkanten där han till slut kom till skott men då var vinkeln svår och Henrik Gustavsson kunde rädda med en fotparad.

Efter 62 minuter slog Henriks Gustavsson en farlig inspark som David Edvardsson var på väg att bryta då han i stället åkte på en tuff tackling, oerhört märkligt nog utan åtgärd från domaren. I stället kunde Åtvidaberg dra på djupet mot Khalid Rage Abukar som blev fri mot Jonatan Hårenberg men Khalid avslutade utanför.

Men strax efter, efter 67 minuter, ökade Åtvidaberg på sin ledning. Man ställde om snabbt med djupledsboll på Khalid Rage Abukar som inte gjorde något misstag utan satte 2-0.

Grebbestad var nära att snabbt kunna ta sig in i matchen när Anton Henriksson hittade Oskar Lindberg men Oskars skott smet strax utanför.

Henrik Gustavsson i Åtvidabergs mål gjorde en bra match och efter 71 minuter tvingades han till en ny bra räddning när Hampus Furublad skott.

I stället punkterades väl matchen efter 74 minuter. Grebbestad missade ett uppspel och Åtvidaberg satte snabbt på djupet till Dardan Mustafa som kom igenom och satte 3-0.

Efter 3-0 blev det mer Grebbestad som nu ändå såg ut att få lite mer fart i sitt anfallsspel och avslutning såg bra ut.

Anton Henriksson hade ett bra skott men tätt utanför efter 85 minuter och Grebbestad skulle få till en reducering. Men då hade klockan tickat upp till 95 minuter då Hampus Furublad nickade in Tobias Carlssons hörna.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Mattis Demegård, Förlust 3-1 i den för bottenstriden mycket viktiga matchen mot Åtvidaberg, en första kommentar till detta .
- Jag är besviken att vi inte kan prestera bättre idag. Otroligt besviken, det blir en tung hemresa.

Jämn inledning på matchen innan Åtvidaberg kom in i en bättre period där man även tog ledningen via ett fint långskott .
- Sett över första 45 minuterna så är det ganska jämnt. Men vi är inte riktigt med i det fysiska duellspelet. Men sett över de första 45 minuterna såg det okej ut i försvarsdelen men från minut 26 och ca tio minuter framåt såg det inte så bra ut i försvarsspelet och dom gjorde sitt mål där. Sedan var avslutningen okej igen. Vi hade inte riktigt kvalité sista 1/3-del.

[fet]] Vi försökte att komma in i matchen i den andra och hade ett ypperligt läge genom Anton Henriksson
- Ja det är en jättechans. Han är ju helt ren. Inledningen av andra är bra och vi hade bland annat den chansen. Men vi släpper in ytterligare två mål då vi går på några omställningar när vi försöker flytta fram våra positioner.

- Vi var lite på gång i inledningen av andra halvlek så 2-0 målet kändes tungt.

[fet]] Tyckte avslutningen såg bra ut och vi kom med mer löpningar.
- Vi kom lite mer med bollar på löpande spelare men det skall inte behöva stå 3-0 för att vi skall börja med löpningarna. Men vi spelade på lite mer yta för de löpande spelarna.

[fet]] Som helhet så kan vi bättre än detta?
- Ja det kan vi så tungt att avsluta så här i sista matchen före uppehållet. Vi har varit inne i en positiv trend och har varit stabila så detta kom som en överraskning.

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Nej inte idag, det är en jämn prestation rakt igenom.

Åtvidabergs FF-GIF 3-1 Åtvidabergs FF 40 bilder från Åtvidaberg-Grebbestad

40 bilder från Åtvidaberg-Grebbestad

Nu finns det 40 bilder i galleriet, gå via menyrad och galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Åtvidaberg-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Bild ovan: Tunga steg ut för David Edvardsson i hans sista match för Grebbestad innan det bär ner till Malmö FF

Åtvidabergs FF-GIF 3-1 Åtvidabergs FF Åtvidaberg vann bottenmötet mot Grebbestad

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
Igår 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.