Grebbestads IF 4 - 1 Utsiktens BK
         
 
       
 
         
       
0-1
1-120. Viktor Adebahr
2-110. Kristijan Nikolla
Assist: 50. Hampus Furublad
3-111. Anton Henriksson
Assist: 14. Oskar Lindberg
Ut: 10. Kristijan Nikolla
In: 7. Felix Kristoffersson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 22. Tobias Luvenberg
4-111. Anton Henriksson
Assist: 22. Tobias Luvenberg


Grebbestad-Utsikte...

Grebbestad-Utsikte...

Grebbestad-Utsikte...

Grebbestad-Utsikte...
45 bilder till i galleriet
Hoppet lever fortsatt efter 4-1 mot Utsikten

Efter 1-1 i paus startade Utsikten bäst i den andra, men när Grebbestad satte 2-1 tag man över helt. Och i samband med att Grebbestad satte 3-1 fick Utsikten en första av två utvisningar och då var det inget snack om vart segern skulle hamna.

Från segern senast mot Mjällby saknades två startspelare. Lagkaptenen Markus Svensson har haft feber i fyra dagar och dessutom saknades Granit Berisha som opererat sin näsa. En näsa som han haft problem med efter en armbåge under förra säsongen som gjort att han hela tiden är tät i näsan.

Med dessa två viktiga kuggar var man förstås lite orolig inför den viktiga matchen mot Utsikten.

Ersatte dessa två spelare gjorde David Edvardsson och Kristijan Nikolla och båda gjorde starka insatser och visar att Grebbestads trupp är bred och att man inte står och faller med 1-2 spelare borta.

Första halvlek
Utsikten var det lag som öppnade matchen bäst första minuterna där man rullade fint i laget, främst då på egen planhalva i backlinje och mittfältare.

Men Grebbestad var inte borta utan vann boll på egen planhalva och kunde ställa om som efter fyra minuter då Kristijan Nikolla kunde spela fram till Oskar Lindberg som tog sig i skottläge och sköt. Och vilken träff han fick men ribbans överkant räddade Utsikten och Axel Wibrån.

Två minuter senare fick Utsikten sitt första läge. Det var lagets skyttekung Robin Book som provade skott från hörnet av 16-metaren mot första stolpen men Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål hade full kontroll och räddade.

Men sedan blev det mer Grebbestad som var det bättre laget under den första halvleken även om det kanske inte var med någon stor dominans

Efter 14 minuter var det ytterst nära ledningen för Grebbestad och visst borde kanske ha varit det? Christoffer Söderlund släppte hem bollen på Mathias Hegeland som via ett perfekt inlägg hittade Hampus Furublad som nickade nära mål. Men nicken gick ner i backen och studsade över målet.

Efter 21 minuter kom Utsiktens ledningsmål överraskande. Robin Book lyfte in mot Anders Mogren vars nick inte var hård men välplacerad och Jonatan Hårenberg hann inte med.

Minuten senare fick Grebbestad ett hyfsat läge när man spelade långt på Oskar Lindberg som tog in bollen, höll i innan han passade snett inåt bakåt till Anton Henriksson som dock inte fick någon ordentlig fart på skottet så Axel Wibrån räddade säkert.

Efter 25 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge men Kristijan Nikollas skott gick rakt i muren.

Grebbestad kom strax efter 30 minuter i våg efter våg med ett flertal inlägg. Och efter ett inlägg av Kristijan Nikolla efter 34 minuter fick Christoffer Söderlund ett bra läge. Först bröt en försvarare men sedan lät han bollen gå mot egen målvakt och då hann Christoffer emellan och kunde skjuta men Axel Wibrån var med bra och räddade till en hörna.

Utsikten hade inte mycket framåt men efter 38 minuter ställde man om snabbt och Aiden Connor Harvey spelade in till Robin Book som befann sig strax utanför straffområdet. Robin tog emot på bröstet och sköt sedan men klart över.

Grebbestad malde på och efter 40 minuter kom ett par nya inlägg från Kristijan Nikolla och på den andra fick inte Utsikten bort bollen bättre än att den hamnade hos Hampus Furublad som sköt men klart utanför.

Men minuten senare kom den rättvisa kvitteringen sett efter spelet. Återigen inlägg från vänster och Kristijan Nikolla. Utsikten fick bort första bollen och slog den strax utanför eget straffområde då Viktor Adebahr kom och kunde prickskjuta 1-1 vid första stolpen.

I 45:e minuten ställde Grebbestad om snabbt på högerkanten med Mathias Hegeland som spelade in centralt mot Christoffer Söderlund. Men Axel Wibrån var med fint och dök ut framför fötterna på Christoffer Söderlund och fångade bollen.

Andra halvlek
Utsikten öppnade sedan andra halvlek bra och Grebbestad hängde inte med under de första 13 minuterna av halvleken. Vann Grebbestad boll blev man snabbt av med den till hungriga spelare i Utsikten.

Och redan i halvlekens andra minut vann Utsikten boll bra från Grebbestad och hittade ut till Aiden Connor Harvey som fint hittade in till Robin Book som tog emot och tog sig till skottläge men skottet långt utanför.

Matti Demegård var i detta skede inte alls nöjd med laget och fick mana på spelarna gång på gång men så mycket mer än Robin Books skott hade man inte med undantag av ytterligare ett skott. Kan ha varit Aiden Connor Harvey men jag är inte säker. Även detta skott gick klart utanför.

Efter 58 minuter kom Utsikten på vänsterkanten och spelade in till Kamal Mustafa som inte heller han hade någon lycka med skottet som gick högt över.

Så här långt in i halvleken hade Grebbestad inte haft något alls men efter 59 minuter började Grebbestad komma i högre press på Utsikten och man började få framstötar och utdelningen kom snabbt.

Fem avgörande minuter
För efter 61 minuter kom Grebbestad på högerkanten och och Hampus Furublad hittade i till Kristijan Nikolla som klippte in 2-1 för Grebbestad.

Strax efter fick Grebbestad en frispark i fint läge men inte heller David Edvardssons skott undvek muren. Men skottet touchade vidare till en hörna för Grebbestad.

Efter 66 minuter kan man nog säga att matchen punkterades. Anton Henriksson låg på en Utsiktenförsvarare som föll ganska lätt. Domaren lät spelet fortgå och Anton fick fram bollen till Oskar Lindberg som utmanade en andra försvarare och där släppte han bollen fint till Anton som löpte med och Anton tryckte säkert in 3-1 vid första stolpen.

Utsiktens spelare var här allt annat än nöjda med domaren och protesterade vilt mot utebliven frispark. Så vilt så att Joakim Olausson fick rött kort direkt. Därmed var Utsikten en man kort och i 2-målsunderläge. Helt klart allt annat än ett lätt läge.

Grebbestad hade nu inga problem och vann boll och kontrollerade matchen fullständigt.

Grebbestad fick en frispark i stort sett vid hörnflaggan som Viktor Adebahr lyfte in. Axel Wibrån gick ut men såg ut att komma fel och via en skarv hamnade bollen vid bakre stolpen där Tobias Carlsson klippte till på en volley. Men då hade Axel Wibrån jobbat sig tillbaka in i mål och fick bollen på sig och styrde den till en hörna.

Utsikten hade inte mycket framåt men efter 82 minuter fick man en chans efter ett snabbt inkast och inhopparen Viktor Bred fick ett fint läge, avslutade bra men precis utanför den bortre stolpen.

Efter 84 minuter fick Utsikten sedan ett andra rött kort när Semir Aganspahic fick sitt andra gula kort och var matchen inte avgjord tidigare så var den väl det här.

På tilläggstid, i 92:a minuten, spikades slutresultatet. Inhopparen Tobias Luvenberg hade bara varit på planen i ca 30 sekunder när han bröt in i straffområdet och spelade snett tillbaka till Anton Henriksson som kunde ta emot och sedan placera in 4-1.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, stort grattis till segern, årets största i serien
- Ja, det stämmer ja, det har jag inte tänkt på. Men tack så mycket.

[fet]] En ganska bra första halvlek men trots ett par fina lägen hamnade vi i underläge mitt i halvleken
- Jag tycker att det var en bra halvlek från vår sidan. Men vi lyckades inte göra mål då vi inte var effektiva. Det var väl det jag kunde ha önskat mig lite mer av så det kändes lite snöpligt när dom gjorde 0-1.

- Men så gjorde vi 1-1 och det var lite samma känsla som senast. Att vi fick det viktiga målet för att börja tro på det hela. Så det var viktigt det målet.

[fet]] Viktor Adebahr är ju ingen van målskytt och det var hans första för Grebbestad
- Ja, jätteroligt. Han fångade fint upp en andraboll som kom ut och vi får fortsatt tryck. Och det är ett distansskott som sitter från han, skoj!

En svag inledning av andra halvlek av Grebbestad .
- Första 15 minuterna där är vår sämsta period i matchen. Inte bra. Vi fick inte igång presspelet, men anfallsspelet drabbade oss ännu mer. Vi lät inte bollen gå utan tog in den och det blev för många tillslag. Det gjorde att dom vann tillbaka bollen för ofta.

Men vi fick in viktiga 2-1 efter 61 minuter av matchen när Hampus Furublad fick fram bollen till Kristijan Nikolla som satte 2-1. Oerhört viktigt.
- Jätteviktigt! Det gav energi och tro på det hela och där vände matchen till vår favör.

Och när vi gjorde 3-1 fick dom en första utvisning.
- Ja, den gjorde ju att det var till vår fördel och vi fick en lugnare resa sedan till slutsignalen.

[fet]] Två mål av Anton Henriksson med. Viktig i hans roll som anfallare egentligen även om han spelat mycket på centrala mittfältet det sista
- Ja, han har hittat den rollen på ett väldigt bra sätt. Och jag är mycket nöjd med sättet han utför den rollen och roligt att han fick göra två mål.

[fet]] Ett par matcher idag i bottenstriden har gått emot oss, även om den ena fortsatt har 45 minuter kvar
- Ja, det är ju det. Jag hade väl inte förväntat mig att Husqvarna skulle rå på Åtvidaberg så det var ganska väntat resultat.

- Däremot hoppas jag Oddevold kan göra en bättre andra halvlek än vad dom gjort hittills, resultatmässigt i alla fall (Föll med 2-0).

[fet]] Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jag vill naturligtvis lyfta fram Oskar Lindbergs match. Jätte jättebra! David Edvardsson är väl värd ett stort plus i sin roll som defensiv mittfältare. Kristijan Nikolla gör en bra match. Sedan är det klart att Anton Henriksson med två mål även han var duktig!

[fet]] Vi hade även två tunga avbräck om vi ser på startelvan mot Mjällby senast. Markus Svensson sjuk och Granit Berisha nyopererad.
- Ja, två duktiga spelare naturligtvis. Men sedan är det roligt att andra tar plats och visar att dom skall vara med och det gjorde dom idag.

GIF-Utsiktens BK 4-1 Utsiktens BK 49 bilder från Grebbestad-Utsikten

49 bilder från Grebbestad-Utsikten

Nu finns det 49 bilder i Galleriet. Bland annat från alla målen.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Utsikten från Grebbestads hemsida

GIF-Utsiktens BK 4-1 Utsiktens BK Hoppet lever fortsatt efter 4-1 mot Utsikten

Vi tycker att Totte ska försöka byta lag. Skulle stannat i Varberg eller helst om man får önska här hemma, är ju trots allt 25 år, och känns väl roligare att spela och göra nytta vilket Totte alltid gjort. Vi saknar dig hemma , Tobias!

Träningsmatch
I förrgår 12:00

LIDKÖPINGS FK
1-1

Sparvallen naturgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.