Husqvarna FF 2 - 3 Grebbestads IF
         
 
       
 
         
       
0-1
Ut: 15. Markus Svensson
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 10. Kristijan Nikolla
In: 18. Ahmed Abdultaofik
1-118. Ahmed Abdultaofik
2-111. Anton Henriksson
Assist: 14. Oskar Lindberg
3. Tobias Carlsson
2-2
3-214. Oskar Lindberg
Assist: 4. Mathias Hegeland


Husqvarna-Grebbest...

Husqvarna-Grebbest...

Husqvarna-Grebbest...

Husqvarna-Grebbest...
34 bilder till i galleriet
Seger men nedflyttning för Grebbestad

Grebbestad gjorde vad man kunde, man sin match mot Husqvarna med 3-2 borta. Men sedan var man i behov av hjälp från framför allt Åtvidaberg, men även Torn. Men som sagt den uteblev vilket gör att Grebbestad spelar i div 2 nästa säsong.

Det var verkligen kniven mot stupen för Grebbestad idag. Inte nog med att man själva var piskade till poäng. En poäng skulle ha kunnat räcka men en seger skulle i ett drömscenario leda till att man hängde kvar.

Man kan väl direkt säga att Grebbestad idag inte gjorde sin bästa match för säsongen och ja tror ingen protesterat om hemmalaget Husqvarna vunnit matchen.

Men även om spelet inte stämde för Grebbestad visade man återigen prov på god inställning och för tredje matchen i rad vände man underläge till seger. Man jobbade till sig en vändning och ledning 2-1. I det läget på kvalplats då det var kryss i de andra två matcherna.

Men i 87:e minuten satte Kristianstad 1-0 och skickade ner Grebbestad på nedflyttningsplats igen.

I 91:e minuten tappade Grebbestad sin ledning till 2-2 och direktiven var direkt, go for it! Grebbestad hade ju fortsatt allt att vinna.

I i 93:e satte Oskar Lindberg 3-2 och då blev det en väntan på slutresultaten. Men inga vändningar i de matcherna och det gör att det blir div 2 nästa säsong.

Första halvlek
Tidigt såg man att Husqvarna som inte hade något att spela för var sugna på att avsluta med en seger och Grebbestad uppträdde något spänt.

Och det var ytterst nära hemmaledning redan i fjärde minuten då Grebbestad missade ett uppspel och Husqvarna spelade snabbt på djupet till Arian Banda som blev fri med Jonatan Hårenberg. Arian rundade Jonatan och sköt mot tomt mål då Tobias Carlsson dök upp i sista sekunden och kunde täcka skottet med höften och bollen f´gick sedan utanför.

Grebbestad var väl inte direkt så bra första miniterna men man kom ändå till några avslut och första skottet hade Kristijan Nikolla men klart över efter nio minuter.

Och efter elva minuter kom en bra chans för Grebbestad efter en hörna. Markus Svensson fångade upp andrabollen precis utanför 16-metaren och sköt men Husqvarnas målvakt dök ner fint och räddade vi sin högerstolpe till en ny hörna för Grebbestad.

Efter 16 minuter hade Kristijan Nikolla ett nytt sott men det blev ändå ett ganska lätt byte för Husqvarnas målvakt. Och trots några Grebbestadschanser kändes det inte som vi kom upp i nivå i spelet.

Husqvarnas Dijan Vukojevic var duktig i matchen och efter 19 minuter slog han ett bra inlägg som nådde Arian Banda som var allt för fri mitt framför mål. Men lyckligtvis var han något kort i rocken och nådde inte riktigt och d´fick därmed inte nicken på mål.

Ett par minuter senare hade Grebbestad en boll inne till ledning i matchen efter en fin omställning där Oskar Lindberg hittade Kristijan Nikolla som satte bollen i nät men tyvärr var han offside på passningen från Oskar.

Efter 27 minuter fick Grebbestad ett bra läge efter en hörnvariant. Man spelade kort till Oskar Lindberg som spelade in centralt strax utanför 16-metaren där Viktor Adebahr fick ett bra skottläge men tyvärr var det med högern och skottet klart utanför.

Det var flest chanser för Grebbestad även om spelet inte stämde fullt och efter 38 minuter sköt Oskar Lindberg bra från hörnet av 16-metaren, tätt över ribban men via någon då Grebbestad fick en hörna.

En sådär första halvlek av Grebbestad men ändå med fler chanser än för hemmalaget.

Andra halvlek
Till den andra halvleken hoppades man se ett mer taggat Grebbestad i jakten på en vinst men efter bara knappa 30 sekunder var det nära hemmaledning i stället.

För man drog ett långt uppspel som Tobia och s Carlsson skulle ta bort men bara halvträffade och i stället fick vi ett nytt friläge för Ryan Binns där Jonatan Hårenberg svarade för en suverän fotparad.

Men det var inte över där för innan minuten var spelad hittade Husqvarna fint in mot Dijan Vukojevic som försökte skruva in bollen vid Jonatan Hårenbergs vänsterstolpe men skottet smet tätt utanför.

Efter 49 minuter hade Grebbestad en hörna varpå Husqvarna ställde om snabbt och Dijan Vukojevic krossade över till Tarek Alnator som tog sig in till skottläge och sköt men över.

Den förväntade forceringen Grebbestad uteblev och i stället tog Husqvarana ledningen. Och vilket mål det var! Dijan Vukojevic tog bollen på egen planhalva, avancerade fram och tog sig förbi Markus Svensson och fortsatte mot mål ochDijan Vukojevic l en bit ut avlossade han en missil. Vilken träff (hårdast i år?) och Jonatan Hårenberg var chanslös och kunde inte stoppa bollen från att gå i mål, 1-0 efter 53 minuter.

Nu såg det riktigt tungt ut och den följande perioden var väl allt annat än bra för Grebbestad. I jagten på en kvittering blev laget långt och många spelare framåt vilket gav Husqvarna ett antal lägen.

Grebbestad hade visserligen en bra möjlighet direkt efter ledningsmålet efter en omställning där Oskar Lindberg återigen hittade in till Viktor Adebahr som denna gång kunde skjuta med vänsterfoten men precis utanför.

Efter en timmes spel tappade Grebbestad hela fem man offensivt efter ett anfall och Husqvarna kunde ställa om snabbt och Tarek Alnator fick skottläget men något mål blev det inte

Grebbestad gjorde två byten tätt efter timmen och Jonas Henriksson och Ahmed Taofik kom in i jakten på kvittering och segermål.

Men Grebbestad var som sagt kanske lite väl offensiva med dryga 25 minuter kvar och det k´gav lägen för Husqvarna som efter 64 minuter fick ett bra läge när man spelade in från höger till Tarek Alnator som fick ett bra läge men sköt över.

Men Grebbestad kämpade på och på ett par magiska minuter vände man matchen till ledning.

Först, efter 76 minuter vände man snabbt på spelet och hittade Jonas Henriksson ute på högerkanten. Jonas inspel nådde Christoffer Söderlund var skott räddades p mållinjen av en försvarare innan Ahmed Abdultaofik lyckades peta in returen, 1-1.

Och bara två minuter senare var Grebbestad plötsligt i ledningen! Tobias Carlsson lyfte in en frispark från vänster som Oskar Lindberg skarvade vidare mot mål, via Anton henriksson och in i mål, 1-2! efter 78 minuter.

Och i detta läge var alltså Grebbestad på kvalplats och ett mål ifrån att hänga kvar (om Torn satt 2-1).

Ytterligare två minuter senare ko en Grebbestadshörna som nådde Jonas Henriksson som skarvade mot mål. Ett jättejubel utbröt på Grebbestadsdelen av läktaren, men bollen gick i burgaveln på utsidan och forsatt 1-2.

Men Grebbestad blev sedan något passiva och Husqvarna kom högre upp i planen. Och så trilade det in 1-0 i Kristianstad, ett mål i 87:e minuten som skickade ner Grebbestad under strecket igen.

Och inte nog med det målet. På en andraboll efter hörna eller om det var en frispark så trillade bollen ner hos Mikael Axelsson som klippte till 2-2 i krysset.

Men Grebbestad levde fortsatt på hoppet och fick till ett segermål även om det kanske var något turligt. För Oskar Lindbergs inlägg, som jag tror det var, dalade fint in i bortre hörenet av målet till 2-3.

Seger 2-3 men inte till något jubel, utan tunga miner i Grebbestad som nåtts av besked att det var slut i de andra matchena.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, Det blev seger i sista matchen men det räckte ändå inte riktigt då ni inte fick den hjälp som behövdes.
- Nej, det stämmer. Vi sa vi skulle försöka göra allt vi kunde från våra håll men vi var beroende av andra resultat och de gick inte våran väg.

[fet]] Matchen som sådan då. Husqvarna gjorde det svårt för oss samtidigt som det kändes som vi inte riktigt var på topp?
- Vi öppnar lite tveksamt men växer in i matchen och det finns en del bra intentioner. Men vi blev lite för central i sista 1/3-delen. Inledningen var som sagt tveksam och vi släppte till ett friläge precis i början.

- Första halvlek var väl godkänd men inte så mycket mer än så.

[fet]] Till den andra halvleken så visste vi vad det stod i de övriga matcherna och vi behövde jaga på lite mer för att få med ett resultat och då smal det. Och det small rejält bakåt i stället!
- Ja, det var ett vacker fotbollsmål. Men det kom efter en omställning där vi borde kunnat få en annan utgång av omställningen. Efter målet hade vi en period som det blev mycket hawaii. Väldigt böljande och lite organisation. Vi var i obalans i laget men det kan bli så när man känner stress.

Vi gjorde ett par snabba byten efter deras mål och får sedan en snabb vändning på matchen .
- Ja, vi fick både 1-1 och 1-2 där 1-2 kom väldigt snabbt efter 1-1. Då kändes det bra men så blev vi lite passiva men så fick vi kontroll på det hela igen. Men så fick dom 2-2 och då visste vi även om att Kristianstad tagit ledningen. Men vi sa att vi går för ett sista mål utifall att det skulle händan ågot på slutet i de andra matcherna.

- Vi fick in 2-3 men tyvärr hände det inget i de andra matcherna.

Givetvis en stor besvikelse så här tätt inpå och i slutändan handlar det om en enda poäng som gör att vi åker ut..
- Det är en enorm besvikelse, en tomhet. Sedan är det väl så att det inte är Kristianstads mål i 87:e minuten som gör att vi åker ut, utan vi har några perioder under säsongen där vi inte var tillräckligt bra.

- Men vår slutforcering är bra och vi tar 10 poäng på de sista fyra matcherna.

Ja, och där har vi verkligen haft kniven mot strupen på slutet.
- Ja, och det är verkligen inte lätt. Så därför känns det extra tungt när vi inte får en annan utgång av det hela.

[fet]] Tack så mycket Matti för den här säsongen
- Tack. Vill också tillägga att vi som ledare och även spelare är enormt besvikna. Man känner en enorm besvikelse mot alla andra runt föreningen, alla frivilliga som hjälper till, alla sponsorer som stöttat oss under året. Så det känns väldigt tråkigt att inte kunna betala tillbaka till mäniskorna som bryr sig om Grebbestads IF

Husqvarna FF-GIF 2-3 Husqvarna FF 37 bilder Husqvarna-Grebbestad

37 bilder Husqvarna-Grebbestad

Nu finns det 37 bilder från gårdagens matche mellan Husqvarna-Grebbestad i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Husqvarna-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Husqvarna FF-GIF 2-3 Husqvarna FF Seger men nedflyttning för Grebbestad

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.