Skärhamn-Grebbesta...Grebbestad vann stort i DM mot Skärhamn

Div 5-laget Skärhamn hade som väntat inte så mycket att sätta emot i DM-matchen mot Grebbestad. Matchen slutade hela 0-8 (0-4). Debutanten Edison Kelmendi fick äran att sätta sista målet i matchen.

För en gångs skull var ja inte själv på plats så lite annat referat här från matchen än det vanliga. Det samt att vi inte har några bilder från matchen utan endast bilden på målskyttarna som jag fått av Mattias Svensson

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Matti Demegård, Storseger idag för er. Jag har ju följt matchen via twitter och efter match fått målskyttar och assist. Det var ändå jämnt ganska långe målmässigt 0-0 till ungefär halva första halvlek. Var det lite trögstartat idag? .
- 0-1 kom väl efter 23 minuter tror jag? Trögstartat var det kanske så tillvida att det var lite trångt och vi gjorde det lite svårt genom att vara för centrala i början av halvleken. Sedan använde vi planens bredd lite bättre efter ett tag.

Efter första målet rullade det på lite bättre och målen trillade in. Nörjde med första halvlek som helhet?
- Fyra mål i första blev det. 12-2 i avslut för oss. Ett av deras avslut kom efter en hörna och den andra efter en omställning där dom fick på ett distansskott. Det var det som Skärhamn producerade framåt i målchanser. Försvarsmässigt är det väl inte så mycket att säga om i en sådan här match. Visst det finns några detaljer som kan vara bättre, det är klart och man vill alltid att det skall se så bra ut som möjligt.
- Anfallsmässigt var det som sagt lite för centralt i början innan vi började använda spelbredden. Vi pratade om att försöka ha bolltempo på det hela så vi fick flytta på motståndarna så att dom till slut inte skulle orka med så ytorna skulle öppnas upp får att då även kunna hota centralt. Det gjorde vi men vi kanske kunde ha gjort det ännu bättre tycker jag det var ändå godkänt.

Ni öppnade bra i andra med några ytterligare mål
- Fyra mål även i andra halvlek varav det sista kom helt på slutet, men dom första tre kom i början av halvleken. Godkänt men vi kanske skulle kunna haft ett ännu bättre passningsspel emellanåt. 12-1 i avslut i andra halvlek. Av våra 24 avslut har vi bla fem frilägen där vi inte gjorde mål.

Tobias Luvenberg och Anton Henriksson startade matchen tillsammans på topp och gjorde fem mål och tre assist tillsammans. Du måste vara nöjd med dina forwards?
- Vi spelade idag med två forwards tillsammans och dom gör det bra. Dom har egenskaper som gör att dom kompletterar varandra på ett bra sätt. Sedan hade dom det lite svårt i perioder då Skärhamn blev låga. Då finns det inga ytor för dom och då kan man bli frustrerad och så skall man gå och möta och hämta boll i stället men generellt gjorde dom det bra

Edison Kelmendi debuterade idag och fick äran att slå in 0-8
- Roligt! Det är alltid roligt när de unga killarna kommer och visar framfötterna och det gjorde han när han hoppade in!

Benjamin Uttgren debuterade även han idag. Oliver Uttgren var med ett antal matcher i fjol på försäsongen
- Oliver var som du säger med ett antal matcher redan i fjol. Benjamin debuterade och gjorde det bra när han hoppade in. Båda spelade respektlöst och tog för sig vilket är precis vad jag vill se när dom får vara med. Dom tror på sig själva och spelar för laget och då blir det bra.

Skärhamns IK-GIF 0-8 Skärhamns IK

Benjamin Uttgren till utvecklingsläger

Ännu en Grebbestadsspelare har blivit uttagen till Utvecklingslägret i Halmstad, tidigare kallat för Elitlägret. Nämligen 15-årige Benjamin Uttgren. Så vi passar naturligtvis på att ta en pratstund med Benjamin som drömmer om att bli proffs!

Denna intervju gjordes i lördags (30/6) och Benjamin åkte till lägret i söndags.


Hej Benjamin
- Hej

Du blev nyligen uttagen till Utvecklingslägert i Halmstad, hur känns detta?
- Det var skitkul, jätteroligt! Jag har längtat länge nu efter lägret!

När fick du beskedet?
- För en vecka sedan.

Kom det som en stor överraskning eller hade du på något vis fått signaler om att du var nära en plats?
- Jag hade fått en signal om att jag skulle komma med men säkert var det ju aldrig. Men jag trodde själv att jag skulle komma med.

När är det du skall iväg på lägret och hur länge håller det på?
- Jag åker i morgon och lägret håller på ända till fredag nästa vecka (fredag denna vecka då jag tyvärr helt enkelt glömde att skriva och lägga ut intervjun).

Vad vet du om vad som händer på lägret?
- Det är väl det vanliga. Träningar och någon match, träna på uppspel och anfallsspel och så.

Till vardags spelar du bland annat med Grebbestads andralag där jag hört mycket gott om ditt spel. Du är ju blott 15 år och fick även nöjet att debutera i a-laget i mars när Grebbestad vann med 8-0 mot Skärhamn i DM. Hur var känslan att få vara med i a-laget?
- Jättespännande, det är något man hoppats på länge att få vara med där. Så det var jättekul att få hoppa in i matchen.

Hur tycker du det gick för dig i matchen? Du fick ju ca 20 minuters speltid
- Jag tycker det gick bra. Jag tog det lugnt och fick in några passningar direkt och var till och med nära att få göra mål.

Hur snart hoppas du kunna vara med och slåss om en plats i a-truppen?
- Det kan man väl aldrig veta men inom några år kanske, det är nog en bit kvar tror jag.

Framtiden då? Hur långt vill du komma med fotbollsspelandet?
- Man vill ju komma så långt som möjligt och man vill ju bli proffs och kunna leva på fotbollsspelandet. Allsvenska och kanske ännu längre.

Då önskar vi dig lycka till med lägret till en början med.
- Tack så mycket!


Vad har då Grebbestads sportchefen Peter Svensson att säga om Grebbestadstalangen

Peter Svensson, du ser ju en del andralagsmatcher till skillnad från mig själv, vad har du att säga om Benjamin Uttgrens utveckling och talang?
- Det är en riktigt lovande spelare som jag hoppas mycket på inom det närmaste. Han är redan nu med och tränar lite med a-laget redan i år. Han är oerhört träningsvillig och har en riktigt bra vilja att förbättra sig. Det är en kille vi hoppas mycket på inom det närmaste.

Kanske mogen för en plats i a-truppen till nästa säsong?
- Jag lovar ju inte det men jag är ganska säker på att det kommer att bli så!

Skärhamns IK-GIF 0-8 Benjamin Uttgren

På Julafton kommer tomten med en Julklapp

Kval till division I
2019-10-26 15:00

IFK BERGA
0-2

Bergavik IP, Kalmar
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.