Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...
34 bilder till i galleriet
Grebbestads andra raka vinst när Torslanda besegrades med 3-1

Grebbestad vann borta mot Torslanda med 3-1 (1-1). Ett taktiskt rätt spelande Grebbestad vann rättvist mot ett Torslanda som försökte rulla boll. Men i den andra halvleken firade Grebbestad stora triumfer och vann boll högt flera gånger.

Första halvlek
Matchen började som väntat med stort bollinnehav av Torslanda som f´gillar att rulla boll med kortpassningsspel inom laget. Men kanske blir det emellanåt lite för mycket passningar inom laget och det händer då lite för lite framåt.

Efter fem minuter fick Grebbestad ett härligt kontringsläge när Christoffer Söderlund kom centralt och med Anton Henriksson och Oskar Lindberg med bra löpningar men dessvärre missades passningen.

Strax efter hade Torslanda en hörna som vanns av långe Harrison Moss-Edge som dock nickade klart över.

Även om Torslanda hade mycket boll var det Grebbestad som spelade snabbare och rakare och var betydligt farligare framåt.

Efter 17 minuter fick Grebbestad en bra chans. Jonatan Hårenberg slog en långt uppspel som fångades in av Oskar Lindberg. Oskar spelade in till Anton Henriksson som släppte vidare till Sebastian Jaconelli som sköt men strax över.

Minuten senare var det Torslanda om fick ett läge. Man spelade en snabb brispark upp på lagets bäste spelare Elliott Bäcklund som sköt utifrån men klart utanför.

Efter 21 minuter fick Grebbestad et jätteläge. Ett inlägg boxades bort av Simon Saebbö men bollen fångades upp av Grebbestad som lyfte in igen till en fri Anton Henriksson som nickade utanför. Men Anton var helt fri och skulle till och med kunnat ta ner bollen...

10 minuter senare, efter 31 minuter, tog Grebbestad ledningen. Grebbestad hade en hörna där Grebbestad sedan vann andrabollen som på nytt lyftes in. Grebbestad nicktouchade till Viktor Adebahr som slog ett inlägg där Anton Henriksson höll sig framme och nickade in 0-1.

Sex minuter senare vann Grebbestad boll högt upp och spelade snabbt i djupet på Oskar Lindberg som blev fri och slog bollen i mål, dock blev han avvinkad för offside. - Otroligt, han var 2 meter onside, sa Richard Söderlund.

På slutet kom Torslanda i några lägen och alt som offast var Elliott Bäcklund inblandad. Viktor Adebaht´r blev nedtacklad utan åtgärd och Torslanda spelade snabbt fram till Elliott Bäcklund som driblade ett par man och sköt et bra skott som Jonatan Hårenberg klarade och sedan fick Grebbestads backlinje bort returen.

Tre minuter senare kom kvitteringen till 1-1. Torslanda kom först centralt men spelade ut på vänster och hittade sedan in till just Elliott Bäcklund som tog emot och tryckte in 1-1 med ett bra avslut via ribban.

Andra halvlek
Grebbestad var sedan heta i börja av den andra halvleken och gång på gång vann man boll högt när Torslanda hela tiden försökte spela sig igenom. Inte nog med att man vann boll, man fick även utdelning i form av mål.

Redan två minuter in på halvleken var Grebbestad nära att ta ledningen. Sebastian Stenqvist utmanade och sköt. Simon Saebbö klarade men returen gick ut till Viktor Adebahr som fick ett bra läge men sköt över.

Efter 53 minuter tog Grebbestad ledningen. Man tog en snabb frispark och sedan hittade Markus Svensson Mathias Hegeland med en perfekt passning på djupet och Mathias hittade sedan perfekt in till Oskar Lindberg som satte 1-2.

Torslanda stack emellan med et läge efter 55 minuter då Kasper Davidsson provade et skott som Jonatan Hårenberg hade full kontroll på.

Grebbestad vände snabbt på spelet med en långboll upp på Oskar Lindberg som sköt via ett försvarsben till en hörna.

Viktor Adebahr slog hörnan som nådde Anton Henriksson vid bakre stolpe. Anton nickade tillbaka in mot mitten där Mathias Hegeland nickade in 1-3.

Efter 61 minuter vann Grebbestad boll högt och frispelade Oskar Lindberg som revs ner i straffområdet. Torslanda klarade sig undan en målchansutvisning men Grebbestad fick en straff. En straff som togs av Oskar själv men han sköt decimetern utanför.

Strax efter vann Grebbestad återigen boll högt och spelade fram till Oskar Lindberg men Simon Saebbö klarade. Returen snabbt ut till Anton Henriksson som nickade utanför.

Men sedan blev det lite jämnare resten av matchen och Torslanda kunde sticka upp en del och efter 67 minuter provade Homan Esmail Nejad skott utifrån men Jonatan Hårenberg klarade.

Minuten efter kontrade Grebbestad bra och Christoffer Söderlund frispelade Anton Henriksson som kom fri men Simon Saebbö klarade skottet.

Grebbestad fick nytt jätteläge efter 69 minuter då Emil Holm Dalqvist lyfte in till Anton Henriksson som nickade bra men Simon Saebbö svarade för en jätteräddning.

Även Torslanda kom i några bra omställningsläge som efter 75 minuter då Elliott Bäcklund fick bollen på djupet på högerkanten och han slog en bra passning in centralt men bollen nåddes dessvärre inte av någon Torslandaspelare.

Efter 86 minuter hade Torslandaas Fabian Påhlman ett bra skott från ditans som Jonatan Hårenberg kunde tipp a till en hörna.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, 3-1 mot Torslanda, andra raka 3-poängaren, stort grattis
– Tackar tackar!

Första halvlek med en förväntad matchbild för dig med mycket boll för Torslanda
– Ja, det var ganska väntat och dom är duktiga på det. Men sedan tycker jag väl ändå att första halvlek var ganska jämn. Vi hanterade Torslandas bollinnehav på ett bra sätt då vi stängde ytorna för dom.

Vi tog ledningen med 0-1 men det kom en sen kvittering på slutet. Onödigt?
– Det var som sagt inte många minuter kvar på första halvlek så visst kändes det lite onödigt men Torslanda kom fint på sin vänsterkant och fick ett fint avslut så det var inte så mycket att säga om.

Rivstart av Grebbestad i den andra halvleken där vi vann boll gång på gång högt upp och även fick snabb utdelning med två snabba mål
– Ja, det var härligt. Vi pratade på det i halvlek att Torslanda tappat i den andra halvleken
. Så vi gjorde några små justeringar och steppade upp lite och var rejält på hugget när vi kom ut.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
– Hela laget gör en bra match och kanske lite extra roligt att Mathias Hegeland fick göra mål

Torslanda IK-GIF 1-3 Torslanda IK Bilder Torslanda-Grebbestad

Bilder Torslanda-Grebbestad

Nu finns det 38 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Torslanda-Grebbestad från Grebbestads hemsidaSå här långt 14 av 16 mål i Grebbestads matcher med på bild vilket är 87,5 %. :-)

Torslanda IK-GIF 1-3 Torslanda IK Grebbestads andra raka vinst när Torslanda besegrades med 3-1

Härligt att återse Mattias Jansson och Jesper Mattsson i rödsvart 2021!

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.