IFK Uddevalla 3 - 5 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
10. Christoffer Söderlund
0-1
0-2
Ut: 17. Jeremy Bonyaa
In: 22. Sebastian Jaconelli
1-211. Anton Henriksson
Assist: 10. Christoffer Söderlund
1-3
2-314. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
3-38. Victor Edvardsson
Assist: 9. Andrew Palumbo
4-314. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
5-314. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 18. Oscar Landgren


Uddevalla-Grebbest...

Uddevalla-Grebbest...

Uddevalla-Grebbest...

Uddevalla-Grebbest...
39 bilder till i galleriet
Dramatik när Grebbestad vände 1-3 till 5-3 mot Uddevalla

Uddevalla gjorde det riktigt besvärligt för Grebbestad under de första 45 minuterna och ledde rättvist i paus. Men i den andra halvleken var det bara ett lag på planen och trots att Uddevalla ökade på sin ledning kunde Grebbestad vända. En av hjältarna i vändningen, Oskar Lindberg med tre mål i andra halvlek.

Första halvlek
Grebbestad öppnade piggt och fick en frispark i första minuten som man lyfte in till Mathias Hegeland på bakre stolpe. Mathias nickade i sin tur mot Anton Henriksson som var nära men ändå inte riktigt nådde bollen.

Men efter en pigg stort av Grebbestad svängde matchbilden och Uddevalla tog för sig mer ute å planen och man var farlig mest hela tiden när man anföll.

Ett första läge kom efter fem minuter när Adeek Abdulle Galleyr tog sig fram fint och sköt men Grebbestads försvar kunde blockera skottet.

Tre minuter senare kom nästa läge för Uddevalla när Linus Skarin klippte till från distans. Linus fick bra fart i skottet som prickade ribban utan chans för Jonatan Hårenberg.

Efter tolv minuter fick Uddevalla straff och straffen den satte Linus Skarin säkert till 1-0.

Grebbestad hade svårt att komma till under de första 45 minuterna men fick en halvchans efter 17 minuter då Viktor Adebahr lyfte in en frispark. På bakre i snäv vinkel kom Jeremy Bonyaa men via en Uddevallaspelare gick bollen till en resultatlös hörna.

Uddevalla var som sagt heta och hade en bra skarvnick som smet strax utanför innan man efter 26 minuter ökade på till 2-0. Man kastade ett inkast, skarvade bollen vidare till Lucas Hallberg Wotango som tog sig i läge och tryckte in bollen.

Sex minuter senare var Lucas Hallberg Wotango i farten igen. Nu tog han sig fint förbi 3-4 Grebbestadsspelare innan han kom till skott men nu smet bollen en meter över.

Adeek Abdulle Galleyr var en liten teknisk kille och efter 34 minuter gjorde han det fint när han tog sig ner mot kortlinje och slog ett bra inspel som dock Grebbestadsförsvaret kunde ta bort.

Efter 39 minuter fick Grebbestad ändå lite hopp. Först kom en djupledsboll där först Andrew Palumbo och sedan Anton Henriksson hotade. Uddevalla kunde ändå hålla undan men fick inte bort bollen och Victor Edvardsson kunde hitta ut till Christoffer Söderlund som lyfte in och Anton Henriksson kunde nicka in en reducering, 2-1.

Andra halvlek
I den andra halvleken verkade Uddevalla ta slut och redan för början tog Grebbestad tag i händelserna. Första läget kom när Uddevalla slarvade lite och Andrew Palumbo fick fram bollen till Oskar Lindberg som avslutade bra men Craig Eucario Stephenson för en superräddning!

Superräddning först och sedan 3-1 i stället på Uddevallas första anfall i den andra halvleken. Uddevalla kom upp och fick en hörna. På andrabollen lyfte man in till en Fredrik Brändén som skarvade bollen vidare i ribban och sedan var först på returen och nickade in 3-1 efter 54 minuter. Vilken kalldusch efter den pigga starten.

Supervändning och Berisha utvisad
Nästan direkt efter hade Grebbestad inne en boll i mål men det blev avvinkat för offside. Grebbestadslägret var helt säkra på att det inte var offside. Själv tittade jag i kameran och kunde inte bedöma.

Men detta var bara början på dramatiken. I 59 minuten måttade en Uddevallaspelare en skalle mot en Grebbestadsspelare, domaren står precis bredvid och visar ändå inte upp det röda kortet – Helt horribelt.

I samband med detta visades i stället Peter Svensson upp på läktaren.

Men Grebbestad som startat bra trummade på bra spelmässigt och efter 67 minuter kom en viktig reducering när Grebbestad tog en snabb frispark och sedan släppte fram till Anton Henriksson som hittade fram till Oskar Lindberg som inte gjorde något misstag, 3-2

Minuten senare blev det tungt för Uddevalla då förre Grebbestadsfavoriten Granit Berisha drog på sig sitt andra kula kort och fick lämna planen, tid 68 minuter.

Craig Eucario Stephenson med flera kanonräddningar
Trycket blev nu allt större för Grebbestad och ett första kvitteringsläge kom efter hörna. Mathias Hegeland vann nickduell och nickade fram till Sebastian Jaconelli som dock sköt klart utanför. Tid 25 minuter.

Minuten senare var det Craig Eucario Stephenson som svarade för en ny grym räddning när Anton Henriksson fick igenom bollen till Victor Edvardsson som avslutade från nära håll men Craig var alltså med och räddade.

Efter 76 minuter vann Oskar Lindberg bollen högt upp och fick fram bollen till Anton Henriksson som kom till hyfsat skottläge men skottet gick i burgaveln.

I 78:e minuten räddade Craig Eucario Stephenson på nytt fint när Oskar Lindberg sköt utifrån och sedan var han fint med och dök ner och fångade upp returen som annars Anton Henriksson kom fint på.

Craig Eucario Stephenson mot Grebbestad just nu i matchen och han var sitt lags klart bäste spelare!

Men efter 79 minuter kunde inte ens Craig Eucario Stephenson freda sitt mål. Andrew Palumbo fick in bollen som hamnade hos Victor Edvardsson som från nära håll kunde pricka in 3-3. Victors första seriemål för Grebbestads IF!

Direkt efter avspark drällde Fredrik Brändén med bollen och Anton Henriksson kunde avancera fram och skjuta men via ett Uddevallaben och till famnen på Craig Eucario Stephenson.

Men efter 82 minuter hade Grebbestad vänt på matchen. Ett fint anfall där Oskar Lindberg väggspelade med Anton Henriksson och fick tillbaka bollen och fri sköt han 3-4!

Efter 88 minuter var Grebbestad nära igen. Uddevalla bröt först ett Grebbestadsanfall men fick inte undan bollen som vanns tillbaka av Grebbestad som spelade in till Sebastian Jaconelli som sköt bra men återigen räddade Craig Eucario Stephenson fint, nu till en hörna.

Den följande hörnan nådde Anton Henriksson som nickade mot mål och där dök Oskar Lindberg upp och nickade in 3-5, sitt tredje mål för dagen!

Minuten efter försökte Uddevalla och man fick till ett bra skott genom Sylejman Hoxhaj eller Ahmad Taha (såg inte vem av dom det var) men Jonatan Hårenberg var fint med nere vid stolpen och räddade till en hörna.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mattias Svensson

Mattias Svensson, seger borta mot IFK Uddevalla med 5-3, en pers?
– Definitivt. Det var tufft att stå på sidan när det blir som det blir men det var riktigt starkt av oss att komma tillbaka från 1-3 och vinna med 5-3. Mycket bra gjort!

Underläge i paus och Uddevalla gjorde det svårt för oss ute på planen
– Ja, absolut. Dom är duktiga på det presspelet och dom fick utdelning på det i första halvlek. Men man ser ju att dom tröttnar i den andra halvleken, dom orkar inte och då gjorde vi fyra mål.

Dom satte 3-1 på sitt första anfall i den andra halvleken, tungt eller?
– Visst. Tvåmålsunderläge är alltid tufft men det kändes ändå som vi börjat halvleken piggt. Så fort vi fick igång spelet skapade vi målchanser och deras målvakt gjorde ett par fantastiska räddningar.

Granit Berisha utvisad, dom tröttnade och sedan var det bara Grebbestad
– Visst. Vi hade hela andra halvleken och framför allt efter utvisningen, då hade dom väl knappt bollen sedan. En bra match av oss.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Oskar Lindberg gjorde tre mål. Fantastisk insats idag. Anton Henriksson med mål och ett par assist är viktig för oss och sedan Christoffer Söderlund som gjorde det fantastisk bra när han fick kliva ner på ytterbacksplats. Hela laget var bra men dessa tre sticker ut, tycker jag.

IFK Uddevalla-GIF 3-5 IFK Uddevalla Bilder Uddevalla-Grebbestad

Bilder Uddevalla-Grebbestad

43 bilder från gårdagens match finns nu i galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Uddevalla-Grebbestad från Grebbestads hemsida


Så här långt 50 av 58 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 86,2 %. :-)

IFK Uddevalla-GIF 3-5 IFK Uddevalla Dramatik när Grebbestad vände 1-3 till 5-3 mot Uddevalla

Vi tycker att Totte ska försöka byta lag. Skulle stannat i Varberg eller helst om man får önska här hemma, är ju trots allt 25 år, och känns väl roligare att spela och göra nytta vilket Totte alltid gjort. Vi saknar dig hemma , Tobias!

Träningsmatch
I förrgår 12:00

LIDKÖPINGS FK
1-1

Sparvallen naturgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.