Grebbestad slog Svarteborg

Grebbestad tog sin fjärde raka vinst på försäsongen när man besegrade Svarteborg med 3-2 (1-0). Men det som gladde mest var Eric Spindels comeback.

(Stora bilden: Mattias Svensson skjuter 1-0)

Bilder i gamla galleriet

Eric Spindel gjorde sin senaste match för Grebbestad 1 maj ifjol då han slog upp en korsbandsskada, sin andra på kort tid. Men nu var han åter redo och han fick 45 minuter av tränarparet. Mycket glädjande att Eric nu är tillbaka.

Matchen mot Svarteborg var inte den bästa av Grebbestad så här långt men det skall sägas att Svarteborg spelade bra och gjorde det svårt för Grebbestad på Brastad Arens fina konstgräs. Och det hade inte varit orättvist om det blivit oavgjort eller att Svarteborg till och med hade vunnit då dom skapade många fina chanser.

Men det var Grebbestad som öppnade bäst i matchen och efter åtta minuter spelade Ulrik Karnström fram Mattias Svensson till ett bra skottläge men Svarteborgs Jonas Ljungkvist var med bra och räddade.

Svarteborg ställde om snabbt efter denna chans och Johan Karlsson fick ett friläge mot Jörgen Andersson som även han var alert och kunde rädda.

Men efter 13 minuter Grebbestad en hörna och Christian Mattsson nickade fram bollen till Niklas Palm som släppte vidare till Mattias Svensson som tryckte in 0-1.

Men efter målet började Grebbestad tappa spelet, mycket felpassningar och man blev av med bollen enkelt flera gånger och Svarteborg kom in allt bättre i matchen.

Grebbestad hade periodvis problem med Svarteborgs djupledsbollar och efter 19 minuter slog Daniel Visone en fin boll till Jonas Larsson som kom fri men Jörgen Andersson räddade igen.

Några minuter senare slog Niklas Almén en mycket bra frispark för Grebbestad och Christian Mattsson kom fint vid den bakre stolpen men nickade tätt utanför.

Grebbestad hade ett fint anfall med bra passningar inom laget efter 27 minuter och avslutningsvis var Niklas Palm på väg igenom men Svarteborgs försvar kunde med en fin glidtackling rensa undan.

Sista kvarten av första halvlek blev det mer och mer Svarteborg som skapade flera lägen. Först ett skott över i bra läge sedan bollen gått över Grebbestads försvar till Svarteborgs vänstermittfältre Martin Svanberg.

Sedan hade man en bra nick efter 34 minuter. Nicken kom efter en hörna men Jörgen Andersson räddade till en ny hörna.

Två minuter senare var det nära för Svarteborg igen. En blixtrande omställning och Jonas Larsson spelade in bollen till Johan Karlsson som kom tiondelen för sent för att stöta in bollen från nära håll.

Och i slutsekunderna av första fick Svarteborg ännu ett läge sedan en Svarteborgspelare något turligt fått med sig bollen men Jörgen Andersson var på rätt plats igen och räddade till hörna.

Svarteborg fortsatte sedan i den andra halvlekens början som man avslutade den första och efter 49 minuter kom 1-1. Jonas Larssons hörna nådde Joakim Sandsten som kunde nicka in kvitteringen.

En parantes i matchen var att Svarteborg hade tre före detta Grebbestadspelare i laget, nämligen målskytten Joakim Sandsten, Jens Plate och Daniel Visone (även han målskytt lite senare i matchen).

Svarteborg rann nu igenom Grebbestads försvar mest hela tiden och Jonas Larsson hade två fina chanser. Först räddade Jörgen Andersson och sedan rullade han bollen utanför helt fri.

Men mitt i Svarteborgs fina period kom Grebbestad upp i ett anfall och Viktor Hagerman gick omkull när han var på väg i straffområdet och Grebbestad fick en straff. Och säker straffskytt var Mattias Svensson till 1-2.

Efter 1-2-målet tappade Svarteborg lite av sitt spel och matchen jämnade ut sig.

Men Svarteborg kunde ändå kvittera när Daniel Visone tog en snabb frispark och väggade sig sedan fint igenom till ett friläge med Jörgen Andersson och tryckte in 2-2 i den 67 minuten.

I samband med avsparken kom debutanten Felix Kristoffersson i på planen och 73 sekunder senare nickade han i Grebbestads segermål efter inlägg från Niklas Palm. Vilken debut!

Förra veckan svarade Petter Widén för samma bedrift då han gjorde mål efter två minuter i sin debutmatch och nu var det Felix tur.

På slutet av matchen hade Grebbestad kontroll på det hela och efter 81 minuter svarade Mattias Svensson för en fin soloraid. Han hade visserligen lite tur som fick med sig bollen på slutet och han tog sig till ett bra skottläge men bollen smet utanför den bortre stolpen.

– Vi öppnade matchen bra trots att vi har lite folk borta. Men Svarteborg kom tillbaka bra och borde nog satt ett par med sina fina chanser och andra halvan av första halvlek var deras.

– Även Svarteborgs första kvart av andra halvlek var bra men Jörgen Andersson räddar oss. Vi kommer tillbaka bra sedan och har lite chanser. Vinsten var och men det kunde lika gärna blivit oavgjort, sa Grebbestads tränare Björn Berntsson.

– Bäst i Grebbestad var Jörgen Andersson, Mattias Svensson och Niklas Palm gjorde ett bra jobb på topp, avslutar Björn

Svarteborg FK-GIF 2-3 Jörgen Andersson Eric Spindel Mattias Svensson Felix Kristoffersson Svarteborg FK Grebbestad vann efter nytt superinhopp Eric Spindel i comeback

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM