Tanum slog Svane i bra match

Tanum vann en jämna match mot Svane på hemmaplan med 2-1 (1-1). Svane bjöd upp till en mycket bra match men fick ändå ge sig. Tanums segermål kom i andra halvlek genom Kim Meijer.

Svane var det lag som öppnade matchen bäst men efter tio minuter kom Tanum in i matchen och en stor anledning till detta var nyförvärvet Håkan ”Tigern” Hansson som gjorde sin första match för Tanum i comebacken.

Han satte 1-0 efter en fin framspelning av Felix Kristoffersson när han snyggt lobbade in ledningsmålet.

– Svane spelade bra och hade mycket boll men det blev stopp när dom kom till sista tredjedelen då vi spelade bra försvarsspel, sa lagledaren Patrick Andersson.

Men Svane kvitterade ändå tillslut då ett långt inlägg fint nickades in vid bortre stolpen otagbart för målvakten Jörgen Andersson och det var ett rättvist pausresultat.

I andra halvleken tröttnade Svane något när man inte orkade ligga på lika högt i banan och detta innebar att det var hemmalaget som öppnade bäst och man skapade några halvchanser.

Efter 63 minuter kom Tanums segermål. Efter en hörna gick andrabollen ut till Fredrik Kallin som sköt. Skottet blev till en perfekt passning till Kim Meijer som kunde styra in 2-1. – Men det var i misstänkt offsideläge, menade Patrick Andersson.

Tanum gjorde sedan tre snabba byten, ändrade om lite i laget. Inhopparna skötte sig bra och Tanum hade egentligen inga större problem att hålla undan.

I stälet var det Tanum som hade bästa chansen till ytterligare mål när man kom i ett 3 mot 2 läge men sista passningen gick fel.

– Jörgen Andersson var stabil i mål och hela laget var mycket bra. Lukas Sköld var mycket bra och det här var vår bästa match i år och det var roligt då även Svane var bra, sa Patrick Andersson.

Tanums lag, 4-4-2 från vänster:
Jörgen Andersson
Lukas Sköld
Roger Andersson, Magnus Cedervik, Simon GFröjd
Felix Kristoffersson, Kim Meijer, Fredrik Kallin, Viktor Hagerman
Arber Plava, Håkan Hansson

På bänken:
Yahye Ali Noor, Petter Widén och Emil Hagneqvist

Mål: Tanum-Svane 2-1 (1-1)
1-0 10 min Håkan Hansson, ass Felix Kristoffersson
1-1 34 min
2-1 63 min Kim Meijer, ass Fredrik Kallin

Byten:
65 min Kim Meijer, ut – Petter Widén, in
69 min Fredrik Kallin, ut – Emil Hagneqvist, in
72 min Håkan Hansson, ut – Yahye Ali Noor, in

Varning:
58 min Magnus Cedervik

Ni missar väl inte att anmäla er till GIFs årsfest 23 november på MaCri !
Senaste anmälningsdag 15 november till info@grebbestadsif.se !

Kval till division I
2019-10-26 15:00