Grebbestad spelade oavgjort mot serieledarna

Med varsin bra halvlek var 1-1 rttvist. Vallen var bst i den frsta medan Grebbestad hade den andra halvleken. Nr Olle Kristoffersson gav Grebbestad ledningen efter 64 min sg det bra ut men Vallen kunde kvittera.

Bilder i gamla galleriet

Vallen brjade matchen klart bst p den svrspelade ojmna planen och man fick ett klart grepp om innermittfltet.

Vallens frsta mlchans kom efter en hrna i den sjunde minuten d Marcus Axelsson var uppe och nickade men bollen gick ver ribban vid den bortre stolpen.

Ngra minuter senare fick Vallen en frispark en bit utifrn. Vallens duktige Patrik Larsson provade p ett skott direkt som prickade ribban och p returen var Vallen nra att kunna forcera in bollen men Grebbestads mlvakt Jrgen Andersson kunde lgga beslag p bollen.

Efter halva frsta halvleken kom Grebbestads frsta riktiga anfall och det var bra. Efter fint passningsspel kunde Ulrik Karnstrm spela in till Olle Kristoffersson som fick fint skottlge men skottet gick rakt p Vallens mlvakt Christian Porsefeldt.

Efter Vallens klara grepp om spelet i inledningen valde Grebbestad att plocka ner Mattias Svensson p innermittfltet fr att strka upp detta och spelet jmnade ut sig ngot.

Efter 25 minuter fick Vallen en hrna som slogs av Patrik Larsson hrt intskruvade. Jrgen Andersson missbedmde bollbanan men Olle Kristoffersson stod fint p mllinjen och kunde nicka undan bollen.

Efter ett Grebbestads anfall stllde Vallen om snabbt med en lngboll som gick ver Ahmed Rashid och Mattias Larsson kom i bra skottlge men skottet blev missriktat och gick hgt ver.

Martin Larsson fick ngra minuter senare en ny chans d en hjdboll gick ver Grebbestadsfrsvaret men Martins nick passerade ven den bortre stolpen.

I den 37:e minuten var Grebbestad mycket nra ett ledningsml d Olle Kristofferssons inlgg ndde Erik Hggstrm som nickade bra med Vallens mlvakt Christian Porsefeldt svarade fr en strlande rddning dr han fick strcka ut sig max och tippa bollen till en hrna.

Halvlekens sista chans fick Vallens Patrik Larsson som kunde driva in och skjuta i fint lge men Jrgen Andersson var med bra och rddade med en utboxning.

Och det var i princip det sista vi fick se av Vallens Patrik Larsson som ligger bakom det mesta i anfallsvg. En fotledsskada satte stopp fr vidare spel.

I Patrik Larssons frnvaro blev det nu Grebbestad som tog tag i spelet och efter bra samarbete mellan Magnus Cedervik och Mattias Svensson kom Mattias i bra skottlge (53 min) men Vallens frsvarare han fram och blockera skottet.

I den 64:e minuten tog Grebbestad ledningen. Martin Kallin slog en perfekt lngboll till Olle Kristoffersson som tog sig frbi sin back och med ett distinkt vnsterskott satte 0-1.

Grebbestad fortsatte med piggt spel och man hade grepp om spelet men Vallen stack upp med en fin chans fem minuter efter ledningsmlet och Mattias Larsson nickade bra och Jrgen Andersson svarade fr en fin rddning. Returen gick ut till Martin Rane som i snv vinkelprickade stolpens utsida.

Men med kvarten kvar brjade Vallen sin forcering fr pong och man hade frst en bra frispark som s nr kunde skarvas i ml men Jrgen Andersson tckte bra.

Men strax efter, efter 78 minuter kom Vallens kvittering. Niklas Porsefeldt skt ett skott frn 20 meter som studsade strax fre Jrgen Andersson. Jrgen sg ut at ha kontroll men fick inte grepp p bollen som sakat och frsmdligt rullade in vid stolpen till 1-1.

Resterande av matchen blev hndelsefattigt och resultatet stod sig tiden ut och det var ett rttvist resultat d lagen hade varsin halvlek och ganska lika med bra mlchanser.

Det var en ganska jmn match. Lagen hade olika perioder. Vi brjade inte s bra och hade problem med deras uppstllning men efter ndringar i laget blev det bttre.

Vi brjade bra i den andra halvleken och tog ledningen. Men sedan tappade vi och dom kvitterade och det var ett rttvist resultat, sa Grebbestads trnare Mikael Mattsson.

Mattias Svensson var mycket bra och ven backlinjen spelade stabilt, avslutar Mikael.

Fr Vallens del s innebar resultatet att man tappade serieledningen till IFK ml. Grebbestad ligger sexa.

Vallens IF-GIF 1-1 Olle Kristoffersson

Grebbestadsbor och alla GIF-fans - vi ses p Sparvallen imorgon senast 14.55 fr att sttta rdsvart i match mot Karlskroniterna. Forza GIF !

Div I Sdra
30 minuter sedan