Storseger för Grebbestad mot Lysekil

Lysekil hade inte mycket att sätta emot Grebbestad denna skärtorsdag. Utan att behöva förta sig vann Grebbestad med hela 8-0. Mattias Svensson stod för 5 av målen!

(stora bilden: Målskyttarna: Felix Kristoffersson, Mattias Svensson (5) och Anton Henriksson (2).)

Bilder i gamla galleriet

Lysekil började matchen optimistiskt men det dröjde inte lång tid innan målen började trilla in. Roligt var att se att Lysekil ändå försökte rulla boll inom laget när man väl hade bollen.

Men när det var Grebbestad som hade bollen hängde man helt enkelt inte med och detta resulterade i två röda kort och ca 10-talet varningar.

Och när sedan Mattias Svensson var på målhumör hjälpte detta knappast Lysekil. 5 mål varav ett hattrick på de första 18 minuterna av matchen.

Lysekils fina start resulterade i en målchans efter tre minuter då man anföll längs vänsterkanten och kom ner mot kortlinjen. Vinkeln var inte den bästa och Martin Hansson klarade skottet.

Sedan hade Lysekil en frispark från långt håll. Bra tryck i skottet men Martin Hansson hade inga problem att rädda.

I stället tog Grebbestad ledningen efter sju minuter. Daniel Andersson slog en djupledsboll på Mattias Svensson som hann precis för hemmalagets målvakt och petade bollen förbi honom och kunde sedan enkelt rulla in 0-1.

Och från här hade inte Lysekil mycket att säga till om spelmässigt i matchen.

Tre minuter senare var det dags igen. Anton Henriksson slog en härlig boll till Mattias Svensson som tog med sig bollen och satte 0-2 med ett skott som inte kändes helt otagbart.

Efter en kvart fick ändå Lysekil en bra chans då en spelare var på väg igenom men skottet blev svagt och gick utanför.

Strax efter var Mattias Svensson på väg igenom igen men fälldes bakifrån med straff som följd. Då det var en träningsmatch fick Lysekil sätta in en ny spelare. Och straffen då? Jo den satte Mattias Svensson själv även om målvakten var ganska nära att kunna klara. Hattrick av Mattias på 11 minuter.

Grebbestad fortsatte att var överlägsna i spelet och Anton Henriksson fick en bra chans efter 29 minuter men här fick Lysekils målvakt äntligen göra en fin räddning till hörna.

I slutet av halvleken fick dessutom Naweed Ashairi ett bra skottläge men skottet gick högt över.

I slutsekunderna fick Grebbestad ytterligare en bra chans då en hörna nickades av Mattias Svensson i ribban. Martin Kallin snappade upp returen men skottet täcktes av Lysekilsförsvarare.

Sex minuter in på andra halvlek blev Mattias Svensson återigen nergjord innanför straffområdet och denna gång satte han bollen vid ena stolpen och målvakten gick åt andra hållet, 0-4.

Lite senare provade Daniel Andersson med ett skott långt utifrån som Lysekils målvakt klarade.

Efter 58 minuter tog sig Grebbestad igenom på vänsterkanten. Mattias Svensson spelade in till Daniel Andersson vars skott räddades men Felix Kristoffersson slog in returen till 0-5.

Efter 63 minuter kom nästa mål. Mattias Svensson blev frispelad av Anton Henriksson och efter en härlig skottfint var målvakten bortfintad och Mattias kunde retfullt rulla in 0-6.

Bara två minuter senare sprang Anton Henriksson igenom på och långboll från Felix Norén och satte 0-7.

Anton Henriksson fick sedan avsluta målskyttet i den 84:e minuten. Felix Noréns inlägg nickades undan av Lysekil men inte bättre än rakt i fötterna på Anton Henriksson som sköt 0-8.

Med två minuter kvar att spela fick Lysekil två fina lägen. Den första räddade Martin Hansson och Grebbestad fick undan returen. Sedan nickade Lysekil långt utanför vid nästa läge.

I slutminuten fick Lysekil sitt andra röda kort sedan en tidigare varnad spelare sparkade bort bollen vi en frispark.

– Det var inte så mycket snack om det egentligen. Vi började lite trevande men sedan kom vi igång bra och körde sedan över dom rejält, sa Mikael Mattsson.

Hela Grebbestadslaget var bra med extra plus till 5-målsskytten Mattias Svensson.

Noterbart är att Grebbestad på de sista tre matcherna mot Lysekil gjort hela 21 mål via 7-2, 6-0 och nu 8-0.

Lysekils FF-GIF 0-8 Mattias Svensson Lysekils FF

Och vinst även för F04-06 med 7-2 mot IFK Strömstad. 9-poängshelg igen alltså !
Dessutom förlust för Örebro Syrianska 1-2 mot Vänersborgs FK, mål i minut 97 ...

Igår 14:00

SÄVEDALENS IF