En förlust som känns som en seger

1-4 i baken - storförlust. Men för oss som var med på Velebit IP i Göteborg 24 maj 2002 känns det som en seger. För detta är matchen vi kommer att minnas som matchen det vände. Tack. Tack Jonas. 513 minuters lång väntan är över.

Det kändes redan i omklädningsrummet innan matchen, inne i fantastiska Velebit IPs fina lokaler. Där fanns en nerv som vi tidigare saknat. Där fanns en vilja. Och så fanns Jonas.

Målmässigt började det som vi har vant oss vid. Nollettmålet kom efter ett slentrianmässigt agerande av mittförsvaret. Nolltvåmålet kom på en hörna - en boll som retligt, med knapp styrfart, rullade förbi Robert som hade trillat bakåt.

Men det var en spelmässig skillnad. Vi hade bollen mer än vi haft under de tidigare matcherna sammanlagt - redan under första halvleken. Jonas Olausson vann så gott som varenda höjdboll. Och markpassarna sög han in och fördelade på ett sätt som ingen har gjort tidigare under säsongen. I sin första division-tre-match från start - sin andra någonsin - dominerade 29-åringen. I sin första match någonsin som forward var det han som visade vägen.

Ett spel som gav övriga lagdelar andrum och en möjlighet att komma uppåt i planen. Ett spel som gjorde att vi kunde etablera spel på motståndarplanhalvan.

Det saknades inte målchanser för gif denna kväll. Riffet (lilla bilden) sköt på halvvolley från tjugofemmeter. Ett skott som målvakten lämnade målvakten utan chans. Men på mållinjen stod en velebitback och nickade undan bollen.

Nutte sköt en kanon i ribban.

Robin placerade en boll från strax utanför krysset.

Mats kapades i målområdet. Smällen av en dubbsko

Riffet hade en ny kanon från långt avstånd, som åter räddades av en försvarare på mållinjen.

Och så var det Jonas. Målet kom efter en dubbelchans för Jonas. Han trodde nog han skulle sätta bollen i förstaläget, men när bollen kom tillbaka till hans fötter, växlade hans ansikte färg och i ren ilska höjdes högerbenet innan det sänktes och bollen med otrolig kraft forcerade allt i sin väg fram till målets nät. Och hade inte nätet varit där, hade Jonas nog fått hämta bollen på sin arbetsplats i Lundbyhamnen några kilometer längre ner. 513 minuters lidande är över. Gif har gjort mål.

Tyvärr kom det två baljor till i baken och matchen slutade 1-4 till våra duktiga motståndare, men detta är matchen då det vände - det måste det vara - för i denna match hade vi inställningen grabbar!

Varenda spelare gjorde sin klart bästa match hittills i år. Extra plus för Riffet, Robin och såklart - Jonas.

Tack! Det var roligt att se er spela!

KF Velebit-GIF 4-1 Jonas Olausson

Olympic vann straffläggningen med 3-2.

Kval till division I
2019-10-19 14:00