Grebbestad överraskade mot IFK Uddevalla

Trots en mardrömstart och underlägen 0-2 kunde Grebbestad vända och vinna matchen med 4-2 (2-2).

Stora bilden: Målskyttrna: Christoffer Söderlund, Anton Henriksson 2 och Granit Berisha.

Bilder i gamla galleriet

Läs mer om matchen på IFK Uddevallas sida: Länkar:
http://ifkuddevalla.nu/2012/12/forlust-2-4-mot-grebbestad-i-solig-testmatch/IFK Uddevalla håller som bekant till i div. 2 och precis som Grebbestad passade man på att testa lite nya killar och man kom med ett starkt lag.

I Grebbestad hade vi två spelare som var på prov. Jimmie Larsson, Kungshamn, och Granit Berisha, Uddevalla IS. Granit spelade även för Grebbestad under 2011.

Dessutom fick samtliga av Grebbestad, nyförvärv så här långt, matchtid. Arber Plava, Filip Hansson, David Olsson (presenteras under morgondagen), Christoffer Söderlund. Dessutom fick vår egen Gustav Henriksson 45 minuter på sig i andra halvlek vilket gjorde att vi då hade ett mycket ungt lag som ändå gjorde 2-0 på Uddevalla. Kan inte annat än lyfta på hatten för laget idag.

Runt -10 grader var det på konstgräset på SPARvallen i Tanum som var bra trots lite snö. Men lite halt var det i vissa lägen men kanske märktes det mest på djupledsbollar som kunde bli för långa då bollen lätt gled med.

Domaren Benny Berntsson blåste igång spelet kl. 12:00. 25 sekunder senare kom första signalen från domarens pipa och vi hade 0-1.

Uddevalla slog direkt till med ett snabbt anfall där Johan Sahlin spelade fram Jesper Andreasson på kanten och denne slog ett fint inspel längs backen som inte Martin Hansson nådde och Andreas Ramm kunde bredsida in ledningsmålet mycket enkelt efter ett mycket fint anfall.

Inledningsvis hängde Grebbestad inte med då IFK pressade högt upp och kunde vinna boll och efter bra sju minuter hade vi 0-2 och det såg allt annat än bra ut för Grebbestad med ett fint spelande IFK.

0-2 gjordes även det av Andreas Ramm när han snodde bollen av Ulrik Karnström och då blev fri och satte bollen i nät med ett distinkt och bra skott.

Nu lyckades Grebbestad replikera tämligen omgående lyckligtvis vilket kanske störde IFK’s fina start så dom kom av sig lite?

Hursomhelst fick Felix Norén en bra djupledsboll och kom ner mot kortlinjen där han spelade snett inåt bakåt där Anton Henriksson mötte med en fin bredsida och det var 1-2, tid 11 minuter.

Uddevalla fortsatte att vara det spelförande laget och Andreas Ramm fick ett nytt bra läge efter kvarten men rullade bollen utanför när han var fri.

Även IFK’s Jesper Andreasson var pigg och hade ett bra läge men fick ingen träff på bollen. Han hade ytterligare distans skott som var bra men som inte prickade mål.

Efter 32 minuter fick Uddevalla en hörna som Johan Sahlin mötte fint men nicken smet tätt över ribban.

Sista kvarten av första halvlek fick vi se mer av Grebbestad som nu började våga ta för sig.

IFK och Andreas Ramm stack igenom med ytterligare ett läge men nu var Martin Hansson med bra och rusade ut och räddade friläget.

Grebbestad skapade nu ett par fina lägen. Först, efter 40 min, då Arber Plava drev upp på sin vänsterkant och spelade in till David Olsson som sköt tätt utanför.

Minuten senare fick Markus Svensson bollen på djupet och försökte chippa in bollen som smet en bit utanför.

Men 2-2 skulle komma i halvlekens slutminut. Ett inlägg nickades undan av IFK försvaret men bollen hamnade hos Granit Berisha som tog emot och sedan sköt. Skottet var bra och gick i stolpen, målvakten Simon Anderssons rygg, och in i mål till 2-2.

I paus gjorde Grebbestad tre byten, ut gick Arber Plava, David Olsson och Tobias Carlsson. In kom Filip Hansson, 14 år, Gustav Henriksson, 14, år, och Christoffer Söderlund, 17 år.

Grebbestad öppnade sedan andra halvlek bra och efter 56 minuter kom 3-2. Ett bra anfall som spelades in till Christoffer Söderlund som blev helt solo och enkelt kunde rulla in bollen då Simon Andersson inte hann med i sin sidledsförflyttning.

Minuten senare var Grebbestad nära igen då en boll damp ner hos Anton Henriksson som sköt tätt utanför.

Efter detta blev det återigen mer IFK som efter 62 minuter fick ett bra frisparksläge. Jesper Andreasson sköt utmärkt och Grebbestads målvakt Martin Hansson tvingades till en bra räddning och kunde tippa bollen i ribban och ut.

I mitten av andra halvlek hade Grebbestad två nya lägen, båda genom pigge Anton Henriksson. Det första läget gick skottet utanför och strax efter tvingades IFK’s Simon Andersson till en bra fotparad för att freda sitt mål.

Efter 70 minuter missade Grebbestad i uppspelsfasen och IFK’s Mergim Berisha (bror till Granit) kunde bryta och tog sig till ett bra skottläge där Martin Hansson halvklarade då bollen förargligt gled under honom men Martin var på bollen tillräckligt för att styra bollen utanför.

Anton Henriksson fick efter 72 minuter ett friläge efter en snabb kontring och passning från Mattias Svensson men skottet gick rakt på.

Uddevallas bästa chans för en kvittering kom efter 86 minuter när man lyfte in en frispark och man fick på en bra nick men över/utanför.

I stället kunde Grebbestad avgöra matchen efter 88 minuter då Markus Svensson hittade Anton Henriksson som kunde vända runt och prickskjuta 4-2 bakom ett något passivt Uddevallaförsvar.

Uddevallas nya tränare Joakim Jensen tyckte så här om matchen: – Det var en trevlig match men det var lite för mycket med fyra mål i baken. Trots lite halt underlag spelade båda lagen bra fotboll. Vi startade bra men gick ner lite och släppte till ett dumt mål precis före pausen. Grebbestad kan klara sig bra i trean om man inte får för mycket svackor i spelet.

– Det började olyckligt för oss med två snabba mål i baken. Vi såg lite vilsna ut första 10-15 minuterna och dom spelade mycket bra. Vi gör en bra andra halvlek och vinner den med 2-0 med våra duktiga unga killar. Vi hade bättre chanser än IFK, så det kändes bra, sa Grebbestads assisterande tränare Mikael Mattsson.

Hela Grebbestad spelade bra men ett extra plus til Anton Henriksson och Granit Berisha.

GIF-IFK Uddevalla 4-2 IFK Uddevalla Fjärde man in - David Olsson Grebbestads trupp mot IFK Uddevalla

VFK- GIF, 6-4, slut. Helt galen match enligt FB-rapportören !

Div II Norra Götaland
2020-09-18 19:00

VÄNERSBORGS FK
4-6

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2020-09-26 14:00
IK ODDEVOLD (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF-GIF 2 div 7
Torp GOIF (h)
2020-09-27 14:00
Sundvallen

HIF-GIF div. 6
Bullarens GOIF (b)
2020-09-26 13:00
Kvännevi

FELINLAGT
Eds FS (b)
2020-09-27 12:00
Bergslätt IP

P04/05
IFK Uddevalla (b)
I övermorgon 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
Herrestads AIF (b)
2020-09-26 13:00
Undavallen

P06
Lysekils AIK 1 (h)
2020-09-27 16:00
Fjällbacka IP

F04-06
Eds FF (b)
2020-09-27 12:00
Bergslätt IP