Härlig premiärseger för Grebbestad mot Skoftebyn - Update nr 2

Grebbestad vann hemmapremiären mot Skoftebyn med 3-1 (2-0). Grebbestads första halvlek var mycket bra och segern var rättvis.

(Stora bilden: Arber Plava satte 3-1 och David Olsson vill hemskt gärna vara med och jubla.)

Läs mer om matchen på Skoftebyns hemsida: http://www.svenskalag.se/match_stats.asp?teamID=8001&ScheduleID=1227165


Bilder från matchen: http://grebbestadsif.se/galleri.asp?match=403


Första halvlek var mycket bra från Grebbestads sida och man var nära ledningen efter bar 25 sekunders spel då Jonas Henriksson fick en bra boll på djupet men såg ut att tappa balansen något när han skulle skjuta och skottet blev snett och gick klart utanför.

Men efter denna chans hade Skoftebyn några bra minuter innan Grebbestad tog över och efter sju minuter var man mycket nära ledningen. David Olsson tog sig fint runt på vänsterkanten och spelade in till Jonas Henriksson som slog ett fint välplacerat skott men Skoftebyns målvakt Emil Kecevic svarade för en utmärkt räddning när han tippade bollen i stolpen och sedan fick tillbaka bollen i händerna liggandes.

I samma minut fick sedan Grebbestad en frispark som man tog snabbt ut till David Olsson som tog sig in och fick på ett praktskott i ribban och ut.

Grebbestad rullade nu mycket fint och efter 13 minuter tog sig Jonas Henriksson runt och spelade in till frie Daniel Andersson som fick i princip öppet mål men en Skoftebyförsvarare lyckades stå i vägen och rädda bollen.

Gästernas Bilgin Aliosman var farligast framåt för gästerna och efter kvarten hade han Skoftebyns första skott på mål men skottet touchade någon långs vägen och tappade fart och blev aldrig farligt för hemmamålvakten Martin Hansson.

Bättre skott fick man på efter 25 minuter. Detta efter en hörnvariant som spelades kort till Daniel Andersson i hörnet av 16-metaren och Daniel fick på ett lurigt skott som Martin Hansson tippade till en ny hörna.

Skoftebyn hade nu sin bästa period under de första 45 minuterna och fram till runt halvtimmen låg man på Grebbestad utan att få till det ordentligt framåt. En hyfsad chans hade man dock efter precis halvtimmen då ett inlägg nådde Hector Maravilla som nicka tätt utanför men här var Martin Hansson med perfekt och hade full kontroll.

Och när Grebbestad började jobba sig in igen kom ledningsmålet snabbt. Markus Svensson hitta Jonas Henriksson i straffområdet och via några studs hit och dit fick han med sig bollen och kunde tåa in 1-0 efter 33 minuter.

Jonas Henriksson var den injektion som Grebbestad ville ha och han var lysande i första halvlek och efter 41 minuter hittade han fint fram till Felix Norén. Felix blev helt solo och sköt men målvakten klarade men inte bättre än att Anton Henriksson kunde sätta 2-0 i tomt mål.

Efter 43 minuter kontrade Skoftebyn bra. Hector Maravilla drev bra in i planen och släppte ut bollen på Bilgin Aliosman vars vinkel blev något snäv och Martin Hansson klarade skottet med en fotparad.

Det blev det sista av värde som hände under de första 45 minuterna och sammanfattningsvis kan man säga att 2-0 till Grebbestad var helt i sin ordning efter en bra första halvlek men flera fina lägen.

Efter den fina första halvleken blev det en helt annan andra halvlek. Skoftebyn tog över spelet men hade ändå väldigt svårt med att skapa målchanser och vår backlinje ställdes väl aldrig på jättesvåra prov.

Då Skoftebyn förde spelet fick det bli kontringar för Grebbestads del och efter 60 minuter kom en bra boll på Anton Henriksson som hade en man hårt i rycken och försökte då med en lobb som satt fint rakt i händerna på målvakten men han hade som sagt tuff bevakning.

Fem minuter senare fick Skoftebyn en frispark i bra läge. Bilgin Aliosman försökte knorra in den med sin vänster men skottet touchade ett huvud i Grebbestads mår och landade uppe på nätet i målet, hörna för Skoftebyn.

Grebbestad hade lättare än Skoftebyn att skapa lägen och efter 68 minuter tog sig Christoffer Söderlund in från höger och passade till Daniel Andersson som sköt ett bra skott vid bortre stolpen men Emil Kecevic svarade för en ny fin räddning.

Efter 72 minuter reducerade Skoftebyn. Man fick en bra boll på djupet mot Bilgin Aliosman som kunde rulla in 2-1 och nu var Skoftebyn med i matchen igen.

Men Skoftebyn hade det svårt framåt och skapade inga chanser som var värda att nämna.

Istället hade Grebbestad läge genom Arber Plava efter 79 minuter men skottet smet tätt över. Fint förarbete av Jonas Henriksson.

Men efter detta fick Grebbestad under en period bara rensa undan och då såg det kanske ut som Skoftebyn ändå skulle kunna få till en kvittering.

Men Grebbestad reddu ut stormen och med fem minuter kvar tog sig Jonas Henriksson på nytt fram och fick in bollen till David Olsson som i sin tur hittade Arber Plava som sköt ett välplacerat skott som Emil Kecevic klarade.

Men minuten senare tog sig Jonas Henriksson in från höger igen och hittade Arber Plava som satte 3-1 och matchen var avgjord.

Efter målet blev det vilt palaver där Naweed Ashairi för Grebbestad varnades och Skoftebyns Sebastian Pettersson fick sin andra varning i matchen och fick lämna planen.

Efter matchen fick jag mig en liten pratstund med vår 37-årige debutant Jonas Henriksson.

Jonas, premiären avklarade och du fick sånär en smakstart när du fick ett kanonläge redan efter 25 sekunder: - Ja, men jag har inte spelat fotboll sedan oktober så jag behöver en 3-4matcher för att komma i riktigt bra form.

Men det blev 1 mål och 1 assist, det måste du vara nöjd med: Ja. Jag är alltid nöjd när vi vinner och det funkade bra i spelet och med bollen så det kändes bra.

Efter 2-0 i första där det såg riktigt bra ut så får Skoftebyn tryck i andra halvlek: - Ja det blir så. Vi får inte upp bollen och vi får för långt lag. Vi spelade lite för korta bollar ibland där vi kanske borde ha spelat längre.

Motståndarlaget Skoftebyns tränare Johan Brink tyckte så här efter matchen:
- Det här blev en premiär som vi inte hade hoppats på. Vi var väl förberedda men gjorde vår sämsta match för året. All heder till Grebbestad som vinner klart rättvist. Tråkigt bara med avslutningen där båda lagens dåliga uppträdande.

Hur uppfattade du situationen? Själv missade jag det hela:
- Vår spelare spelade ut bollen till inkast och förväntade oss att få den tillbaka vilket vi inte fick. Sedan borde vi ha fått en frispark före inspelet till målet. En tråkig situation men även om det varit 2-1 så hade Grebbestad vunnit rättvist då dom var bättre. Vi hade bättre energi i andra halvlek men ändå rättvist för Grebbestad, sa Johan Brink

Så här tyckte Grebbestads tränare Peter Levin om matchen:
- Första halvlek var bland det bästa jag sett dom senaste åren och vi kunde haft 5-0 med 100 procentig utdelning men vi hade fina 2-0.

- I andra halvlek blir det lite naturligt att dom tar över men dom skapade i stort sett inget utan slår bara en massa långbollar som vårt försvar tog bra hand om.

- När dom fick 2-1 så kunde det blivit lite darrigt men på slutet kom vi int bättre igen och skapade fler bra chanser och vi fick även 3-1 som var sista spiken i kistan.


Bäst i Grebbestad tycker jag Jonas Henriksson och Granit Berisha var. Hos gästerna märktes Emil Kecevic och Bilgin Aliosman mest.

GIF-Skoftebyns IF 3-1 Skoftebyns IF Grebbestad-Skoftebyn fler bilder

Grattis sportchefen !!

Div II Norra Götaland
2020-06-24 19:00

LIDKÖPINGS FK
1-1

IP Framnäs, Lidköping
Distriktsmästerskap
I övermorgon 19:00
HENÅN-GILLEBY IF (b)
Tavlebordsvallen, Henån


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.