Släkthistoria del 2: 4 generationer Greby i GIF

Nu börjar vi få in så mycket historiska kunskaper om GIF och GIF-are sedan 1922 på vår hemsida att man kan göra lite roliga analyser och konstateranden. Christer Andersson har skrivit en del och här kommer ytterligare ett inslag på den linjen - familjen Greby i GIF.
På denna bild på Oldboyslaget från 1965 står legenden Sven Greby längs till höger i bakre raden. Apropå Christers nyhet om familjen Henriksson, med tre framgångsrika generationer i GIF, så står Gunnar Henriksson längst till vänster i bakre raden.

Sven Greby hörde till de pionjärer som var med och stiftade GIF 1922 och som sedan ledde och utvecklade föreningen under många år. Han avslutade sin GIF-gärning 1973 efter att han varit mycket aktiv idrottare i olika sporter, ledare, ordförande, förste Hedersordföranden 1937 och sedan revisor till och med 1973.
Alla tre sönerna Magnus, Staffan och Sverker följde på olika sätt i pappas fotspår. Därefter kommer Magnus son Frans och Sverkers söner Jesper, Tobias och Viktor som alla spelat i GIF-tröja.
Nu är fjärde generationen Greby igång i GIFs ungdomsverksamhet: Frans dotter Stella och Jespers son Isak.

Frans Greby Sven Greby Sverker Greby Staffan Greby Magnus Greby Tobias Greby Barnbarnsbarnen Greby Fjärde generationen Greby har debuterat i ett GIF-seniorlag. Släkthistoria del 3: 3 generationer Mattsson i GIF Släkthistoria del 5: 3 generationer Landén i GIF Släkthistoria del 4: 3 generationer Norén i GIF Släkthistoria del 6: 4 generationer Hedström i GIF Gunnar Henrikssons fotbollsfamiljeträd!

Vi tycker att Totte ska försöka byta lag. Skulle stannat i Varberg eller helst om man får önska här hemma, är ju trots allt 25 år, och känns väl roligare att spela och göra nytta vilket Totte alltid gjort. Vi saknar dig hemma , Tobias!

2020-08-01 12:00

LIDKÖPINGS FK