Släkthistoria del 2: 4 generationer Greby i GIF

Nu börjar vi få in så mycket historiska kunskaper om GIF och GIF-are sedan 1922 på vår hemsida att man kan göra lite roliga analyser och konstateranden. Christer Andersson har skrivit en del och här kommer ytterligare ett inslag på den linjen - familjen Greby i GIF.
På denna bild på Oldboyslaget från 1965 står legenden Sven Greby längs till höger i bakre raden. Apropå Christers nyhet om familjen Henriksson, med tre framgångsrika generationer i GIF, så står Gunnar Henriksson längst till vänster i bakre raden.

Sven Greby hörde till de pionjärer som var med och stiftade GIF 1922 och som sedan ledde och utvecklade föreningen under många år. Han avslutade sin GIF-gärning 1973 efter att han varit mycket aktiv idrottare i olika sporter, ledare, ordförande, förste Hedersordföranden 1937 och sedan revisor till och med 1973.
Alla tre sönerna Magnus, Staffan och Sverker följde på olika sätt i pappas fotspår. Därefter kommer Magnus son Frans och Sverkers söner Jesper, Tobias och Viktor som alla spelat i GIF-tröja.
Nu är fjärde generationen Greby igång i GIFs ungdomsverksamhet: Frans dotter Stella och Jespers son Isak.

Frans Greby Sven Greby Sverker Greby Staffan Greby Magnus Greby Tobias Greby Barnbarnsbarnen Greby Fjärde generationen Greby har debuterat i ett GIF-seniorlag. Släkthistoria del 3: 3 generationer Mattsson i GIF Släkthistoria del 5: 3 generationer Landén i GIF Släkthistoria del 4: 3 generationer Norén i GIF Släkthistoria del 6: 4 generationer Hedström i GIF Gunnar Henrikssons fotbollsfamiljeträd!

Olympic vann straffläggningen med 3-2.

Kval till division I
Igår 14:00