Pengarna börjar strömma till

Fler kulturskapare som har bidragit till att forma dagens GIF. Strax efter nystarten 1959 började GIF med bingokvällar på gamla Gästis. Pengar behövdes ju förstås, och bingon blev en succé och en naturlig del av GIF i 30 år. Arnold Gabrielsson och Sture Bock kan nog postumt få stor credd för att så blev fallet.

De var bland de drivande här, och fanns ofta med i andra sammanhang också när saker skulle ordnas, både inom och utanför GIF´s ramar. Som pålitliga och kreativa eldsjälar känns det som de troligen påverkat GIF´s anda en hel del. Bingogrupperna, alltså de som jobbade på bingokvällarna, är förmodligen allihop värda en särskild kulturstämpel. Maken till lojal uthållighet får man leta efter, det var nästan svårt att få tillträde till att jobba där. Arnold och Sture med flera värnade om trivseln och delaktigheten. Många är idag borta, men några finns också som kan berätta om bingoeran. Lisa Andersson var med nästan hela tiden, och kan säkert berätta mera.
Exempel finns väl dokumenterade redan från 1920-talet hur GIF engagerat sig i nöjesutbudet i Grebbestad, ofta i Charlottenlund, vilket sedan blivit återkommande tema. Arnold och Sture hade både föregångare och efterföljare som fest- och spelfixare i klubben, men deras tidsperiod var i mycket avgörande för föreningens fortsatta utveckling…

Sture Bock Bengt, en coming ledartalang Gunnar Henrikssons fotbollsfamiljeträd!

Ser att det är full aktivitet på Siljevigräset - klippt, luftat, ytstädat, linjerat och bevattnat.
Det pratas om träningspremiär på naturgräs för A-truppen på måndag - lika kul som kosläpp, äntligen :)

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC