Leonard Pllana, ny spelare i Grebbestad?

Det terstr att se om det blir ngot spel i Grebbestad fr Leonard Pllana. Han vill spela fr Grebbestad men det terstr att lsa en massa byrokratiska problem d han kommer frn Kosovo.

Fr att se bilder frn grdagens trning.

Fr er som vill lsa detta p Leonardo Pllanas sprk, albanska (han r frn Kosovo) skrolla nert.
To read this in Leaonard Pllanas (he is from Kosovo) language go futher down
Nse doni ta lexoni shqip shkoni m posht

* Hej Leo

* Vem r du?
Jag r Leonard Pllana och kommer frn Kosovo och r 17 r. Jag har spelat fotboll i en klubb som heter KF TREPCA frn Kosovo och jag spelat fotboll sedan jag var sex r

* Hur kommer det sig att du r med och trnar med Grebbestad?
Jag har tittat p svensk fotboll sedan jag var liten. Jag har ftt chansen att komma till Sverige och hlsa p familj och har d ftt chansen att trna med Grebbestad.

* Trivs du bra med laget?
Jag trivs vldigt bra med klubben, med spelare och med ledningen. Jag trivs vldigt bra.

* Du var med i trningsmatchen mot Oddevold och sedan var du med i inomhusturneringen i Fredrikstad, hur tycker du det gick fr dig? Kommer du in i Grebbestads stt att spela fotboll?
Jag har trnat med Grebbestad i fyra mnader nu s jag brjar lra mig deras stt att spela fotboll s jag tycker det gtt vldigt bra.

* Vad jag har frsttt s r det byrkratiska problem fr att du f speltillstnd s du kan spela tvlingsmatcher fr Grebbestad, tror du att detta kan lsa sig?
Jag r vldigt optimistisk att det kommer att lsa sig s jag kan brja spela fr Grebbestad.

* I februari skall du tillbaka till ditt hemland?
Ja, det stmmer.

* Nr tror du att du kan vara tillbaka?
Jag hoppas p att kunna vara tillbaka fre april.

* Vad tycker du om laget Grebbestad?
Grebbestads lag r vldigt bra och dom har gtt upp i division 2. Jag tror att dom kan g nnu hgre upp.

* Blir du bra mottagen i Grebbestad?
Jag har blivit mycket bra bemtt av spelare, trnare och ledare. Jag r vldigt glad och har bra kontakt med alla.

* Hur svrt r det att inte kunna prata svenska?
Det r inte svrt att lra sig svenska men det r svrt att prata i hela meningar men jag hller p att frska lra mig.

* Granit Berisha pratar ditt sprk, hur viktigt r detta fr att kunna fr bra info om vningar och om hur trnare vill att du rr dig p planen?
Det r vldigt bra att f hjlp at Granit och jag r tacksam fr detta. Granit har hjlpt mig och varit ett std i brjan med hur vi skall gra.

* Och du r inte s bra p engelska heller har jag frsttt?
Nej.

* Vem r din bsta svenskalrare?
Det r Arben Tmava och hans ttariga son. Sonen frsker frklara vad saker heter och betyder p svenska.

* Lillen r p dig hela tiden om viktiga svenska ord som kon, koner, brallor r detta en stor hjlp?
Hahaha, ja det stmmer, det r till bra hjlp, hahaha.

* Okey, tackar fr pratstunden och s hoppas vi det kan lsa sig framver fr dig Leo
Tack

---------------------------------------------------

Hi Leo .
HI

* Kush jeni ju ?
Un jam Leonard Pllana dhe vi nga Kosova jam 17 vje . Un kam luajtur futboll n nj klub t quajtur KF TREPCA nga Kosova dhe kam luajtur futboll q kur kam qen 6 vjeq .

* Si sht e mundur q ju jeni ktu dhe po trajnoni me Grebbestad ?
Kam shikuar futbollin suedez q kur kam qen i vogl . , Kam pasur rastin pr t ardhur n Suedi pr t vizituar familjen dhe m pas kam pasur rastin pr t trajnuar me Grebbestad .

* A ndihni mir ju me ekipin ?
Un jam shum i lumtur me ekipin , lojtart dhe menaxhimin . Un ndihem mir. .

* Ju keni qen n miqsore kundr Oddevold dhe pastaj ju keni qen n turneun hallen sportive n Fredrikstad , si shkoj ajo per mendimi tuaj ? A jeni adaptuar me mnyr pr t luajtur futboll ne Grebbestad ?
Un kam trajnuar me Grebbestad pr katr muaj dhe tani un jam duke filluar t msojn mnyrn e tyre se si ata luajn futboll kshtu q un mendoj se do t shkon me t vrtet mir .

* Nga ajo q un kuptoj , sht problem burokratik pr t marr leje kshtu q ju mund t luani ndeshje konkurruese pr Grebbestadin , a mendoni se kjo mund t rregullohet ?
Un jam shum optimist se do t zxhidhet problemi q un mund t fillojn t luajn pr Grebbestad .

* N shkurt , ju duhet t ktheheni n vendin tuaj ?
Po, kjo sht e vertet. .

* Kur mendoni se ju do t ktheheni?
Un shpresoj q do t kthehem para prillit.

* ka mendoni pr ekipin e Grebbestad ?
Grebbestadi sht ekip shum i mir dhe ata kan shku deri n Divizionin 2 . Un mendoj se ata mund t shkojn edhe m lart .

* A t kan prit mir n Grebbestad ?
Un kam qen i trajtuar shum mir nga lojtart , trajnert dhe drejtuesit . Un jam shum i lumtur dhe kom kontakte t mira me t gjith.

* Sa e vshtir sht pr ty q nuk dini t flisni suedisht ?
Nuk sht e vshtir pr t msuar suedisht por sht e vshtir pr t folur n fjali t plot , por un jam duke u prpjekur pr t msuar suedisht .

* Granit Berisha flet gjuhn tuaj , sa e rndsishme sht pr ju q t merrni informacione gjat ushtrime dhe levizjeve n fush ?
sht shum e mir pr t marr ndihm nga Graniti dhe un jam mirnjohs pr t.Graniti m ka ndihmuar dhe ka qen nj mbshtetje n fillim me mnyrn se si ne bjm ushtrimet .

* Dhe ju nuk jeni aq t mir n anglisht sa e kam kuptuar un ?
Jo .

* Kush sht msuesi m i mir i juaji n Suedisht ?
sht Arben Tmava dhe djali i tij tet vjear . Djali prpiqet pr t mi shpjeguar gjrat n gjuhn suedeze .

* Lillen sht m ju gjat gjith kohs n lidhje me fjal t rndsishme suedeze q kon , kone , pantallona , kjo sht nj ndihm e madhe ?
Hahaha , po kjo sht e vrtet, sht e mir pr t m ndihmuar , hahaha .

* Mir , faleminderit pr biseden dhe ne shpresojm se do t zgjidhen rrugt tua Leo .
Falemnderit.

IK Oddevold-GIF 4-3 Leonard Pllana Leonard Pllana spelklar fr andralaget Grattis till Leo men samtidgt tyvrr farvl, fr nu...

Grattis till segern! Grymt vnt! Grattis till frsta seriesegern efter terkomsten, herr Levander!

Div II Norra Gtaland
Igår 14:00

IFK UDDEVALLA

Div II Norra Gtaland
2019-04-27 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.