Leonard Pllana, ny spelare i Grebbestad?

Det terstr att se om det blir ngot spel i Grebbestad fr Leonard Pllana. Han vill spela fr Grebbestad men det terstr att lsa en massa byrokratiska problem d han kommer frn Kosovo.

Fr att se bilder frn grdagens trning.

Fr er som vill lsa detta p Leonardo Pllanas sprk, albanska (han r frn Kosovo) skrolla nert.
To read this in Leaonard Pllanas (he is from Kosovo) language go futher down
Nse doni ta lexoni shqip shkoni m posht

* Hej Leo

* Vem r du?
Jag r Leonard Pllana och kommer frn Kosovo och r 17 r. Jag har spelat fotboll i en klubb som heter KF TREPCA frn Kosovo och jag spelat fotboll sedan jag var sex r

* Hur kommer det sig att du r med och trnar med Grebbestad?
Jag har tittat p svensk fotboll sedan jag var liten. Jag har ftt chansen att komma till Sverige och hlsa p familj och har d ftt chansen att trna med Grebbestad.

* Trivs du bra med laget?
Jag trivs vldigt bra med klubben, med spelare och med ledningen. Jag trivs vldigt bra.

* Du var med i trningsmatchen mot Oddevold och sedan var du med i inomhusturneringen i Fredrikstad, hur tycker du det gick fr dig? Kommer du in i Grebbestads stt att spela fotboll?
Jag har trnat med Grebbestad i fyra mnader nu s jag brjar lra mig deras stt att spela fotboll s jag tycker det gtt vldigt bra.

* Vad jag har frsttt s r det byrkratiska problem fr att du f speltillstnd s du kan spela tvlingsmatcher fr Grebbestad, tror du att detta kan lsa sig?
Jag r vldigt optimistisk att det kommer att lsa sig s jag kan brja spela fr Grebbestad.

* I februari skall du tillbaka till ditt hemland?
Ja, det stmmer.

* Nr tror du att du kan vara tillbaka?
Jag hoppas p att kunna vara tillbaka fre april.

* Vad tycker du om laget Grebbestad?
Grebbestads lag r vldigt bra och dom har gtt upp i division 2. Jag tror att dom kan g nnu hgre upp.

* Blir du bra mottagen i Grebbestad?
Jag har blivit mycket bra bemtt av spelare, trnare och ledare. Jag r vldigt glad och har bra kontakt med alla.

* Hur svrt r det att inte kunna prata svenska?
Det r inte svrt att lra sig svenska men det r svrt att prata i hela meningar men jag hller p att frska lra mig.

* Granit Berisha pratar ditt sprk, hur viktigt r detta fr att kunna fr bra info om vningar och om hur trnare vill att du rr dig p planen?
Det r vldigt bra att f hjlp at Granit och jag r tacksam fr detta. Granit har hjlpt mig och varit ett std i brjan med hur vi skall gra.

* Och du r inte s bra p engelska heller har jag frsttt?
Nej.

* Vem r din bsta svenskalrare?
Det r Arben Tmava och hans ttariga son. Sonen frsker frklara vad saker heter och betyder p svenska.

* Lillen r p dig hela tiden om viktiga svenska ord som kon, koner, brallor r detta en stor hjlp?
Hahaha, ja det stmmer, det r till bra hjlp, hahaha.

* Okey, tackar fr pratstunden och s hoppas vi det kan lsa sig framver fr dig Leo
Tack

---------------------------------------------------

Hi Leo .
HI

* Kush jeni ju ?
Un jam Leonard Pllana dhe vi nga Kosova jam 17 vje . Un kam luajtur futboll n nj klub t quajtur KF TREPCA nga Kosova dhe kam luajtur futboll q kur kam qen 6 vjeq .

* Si sht e mundur q ju jeni ktu dhe po trajnoni me Grebbestad ?
Kam shikuar futbollin suedez q kur kam qen i vogl . , Kam pasur rastin pr t ardhur n Suedi pr t vizituar familjen dhe m pas kam pasur rastin pr t trajnuar me Grebbestad .

* A ndihni mir ju me ekipin ?
Un jam shum i lumtur me ekipin , lojtart dhe menaxhimin . Un ndihem mir. .

* Ju keni qen n miqsore kundr Oddevold dhe pastaj ju keni qen n turneun hallen sportive n Fredrikstad , si shkoj ajo per mendimi tuaj ? A jeni adaptuar me mnyr pr t luajtur futboll ne Grebbestad ?
Un kam trajnuar me Grebbestad pr katr muaj dhe tani un jam duke filluar t msojn mnyrn e tyre se si ata luajn futboll kshtu q un mendoj se do t shkon me t vrtet mir .

* Nga ajo q un kuptoj , sht problem burokratik pr t marr leje kshtu q ju mund t luani ndeshje konkurruese pr Grebbestadin , a mendoni se kjo mund t rregullohet ?
Un jam shum optimist se do t zxhidhet problemi q un mund t fillojn t luajn pr Grebbestad .

* N shkurt , ju duhet t ktheheni n vendin tuaj ?
Po, kjo sht e vertet. .

* Kur mendoni se ju do t ktheheni?
Un shpresoj q do t kthehem para prillit.

* ka mendoni pr ekipin e Grebbestad ?
Grebbestadi sht ekip shum i mir dhe ata kan shku deri n Divizionin 2 . Un mendoj se ata mund t shkojn edhe m lart .

* A t kan prit mir n Grebbestad ?
Un kam qen i trajtuar shum mir nga lojtart , trajnert dhe drejtuesit . Un jam shum i lumtur dhe kom kontakte t mira me t gjith.

* Sa e vshtir sht pr ty q nuk dini t flisni suedisht ?
Nuk sht e vshtir pr t msuar suedisht por sht e vshtir pr t folur n fjali t plot , por un jam duke u prpjekur pr t msuar suedisht .

* Granit Berisha flet gjuhn tuaj , sa e rndsishme sht pr ju q t merrni informacione gjat ushtrime dhe levizjeve n fush ?
sht shum e mir pr t marr ndihm nga Graniti dhe un jam mirnjohs pr t.Graniti m ka ndihmuar dhe ka qen nj mbshtetje n fillim me mnyrn se si ne bjm ushtrimet .

* Dhe ju nuk jeni aq t mir n anglisht sa e kam kuptuar un ?
Jo .

* Kush sht msuesi m i mir i juaji n Suedisht ?
sht Arben Tmava dhe djali i tij tet vjear . Djali prpiqet pr t mi shpjeguar gjrat n gjuhn suedeze .

* Lillen sht m ju gjat gjith kohs n lidhje me fjal t rndsishme suedeze q kon , kone , pantallona , kjo sht nj ndihm e madhe ?
Hahaha , po kjo sht e vrtet, sht e mir pr t m ndihmuar , hahaha .

* Mir , faleminderit pr biseden dhe ne shpresojm se do t zgjidhen rrugt tua Leo .
Falemnderit.

IK Oddevold-GIF 4-3 Leonard Pllana Leonard Pllana spelklar fr andralaget Grattis till Leo men samtidgt tyvrr farvl, fr nu...

Slut 2-2, FCT klara fr div. 1 nsta ssong. Grattis 🎉

Div I Sdra
2018-11-10 14:00

HUSQVARNA FF

Vapenvallen, Husqvarna
Inga matcher planerade.

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.