Första nyförvärvet klart – Tobias Berntsson skrev på

4 månader efter seriesegern kan Grebbestad presentera det första nyförvärvet. Tobias Berntsson skrev på för Grebbestad före måndagens träningspass. Tobias kommer närmast från IFK Strömstad.

• Hej Tobias och välkommen till Grebbestads IF
– Tack så jättemycket.

• Du har tränat med Grebbestad sedan serierna var avklarade och nu är du klar för Grebbestad, hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Det var lite krångligt i början men jätteskönt att det löste sig. Peter Svensson hade ju inga stora förhoppningar om att det skulle gå att lösa med IFK Strömstad. Jag är så tacksam mot IFK Strömstad att det hela har löst sig.

• Var du någon gång orolig att övergången inte skulle bli av, att klubbarna inte skulle komma överrens?
– Ja, i början var jag lite orolig.

• Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag är Tobias, 21 år. Familjen är mamma och pappa och systern Malin. Jag jobbar på ett lager i Norge. Det var lite snabbt om mig.

• Om jag förstått det hela rätt så är det du själv som ville till Grebbestad, stämmer detta?
– Ja det är riktigt. Jag kände att jag hade mer att ge och jag trivs jättebra här.

• Du kommer närmast från IFK Strömstad. När kände du att du var sugen på att prova något nytt?
– Det var efter förra säsongen. Det gick inte så bra för IFK Strömstad och jag kände som jag sa nyss att jag har mer att ge.

• Hur många säsonger har du med Strömstads A-lag?
– Oj…4 st tror jag.

• Var det något speciellt som lockade med Grebbestad?
– Absolut. Grebbestad spelar fotboll på ett sätt som jag gillar och trivs med. Man rullar boll inom laget, det är väl det egentligen.

• 4 spelare från strömstad fanns redan i Grebbestads lag, Martin Hansson, Daniel Andersson, David Olsson och Filip Hansson. Spelade detta in i ditt beslut att gå till Grebbestad?
– Ja absolut. Det blir ju mycket lättare att börja träna med laget när man redan känner folk.

• Vad kommer du att ha för målsättning? Hoppas du kunna gå in i laget redan?
– Direkt det vågar jag inte säga men mitt mål är givetvis att få speltid.

• Om vi bortser från Strömstadskillarna, känner du några spelare i Grebbestad sedan tidigare?
– Jag kände en hel del faktiskt.

• Är du överraskad över Grebbestads framgångar senaste säsongerna?
– Nej det är jag inte. Ser man till vilka spelare dom har så förstår man att det går bra.

• Har du sett Grebbestad spela något i fjol?
– Ja, jag såg 3-4 st.

• Din pappa Thomas Berntsson har tidigare spelat i Grebbestad, hur många matcher har han gjort i a-laget, resp hur många mål har han gjort? Endast seriematcher räknas. (Rätt svar 41 matcher – 1 mål).
– Oj oj oj. Jag har faktiskt ingen aning…Men jag kan tänka mig att han gjorde noll mål. Antal matcher…Jag vet inte ens hur länge han var i Grebbestad? Jag gissar på 40 matcher.

• Bästa fotbollsminnet?
– Nu på senare tid har det inte varit så många. Men vi var väldigt duktiga i pojklagen i IFK Strömstad. Vi gick till 8-delsfinal i Gothia Cup så det är mitt bästa minne.

• Värsta fotbollsminnet?
– Det var när vi åkte ur div 4 med IFK Strömstad.

• Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Jag spelar lite golf även om det inte blir så mycket nu. Det är väl det och vara med kompisar.

• Favoritlag i fotboll?
– Arsenal

• Värdens bästa lag?
– Arsenal

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Ronaldo

• Hur lång är du?
– 192 cm

• Skostorlek?
– 43

• Höger eller vänsterfotad?
– Vänster

• Godis?
– Choklad

• Dricker helst?
– Mjölk

• Läser helst?
– Zlatanboken

• Vikt?
– 84 kg
• Position i laget?
– Back

• Moderklubb
– IFK Strömstad

• Yrke
– Lagerarbetare
• Smeknamn
– Tobbe

Och med det tackar vi för pratstunden och än en gång välkommen!
– Tack

• Ja Peter Svensson, lagledare i Grebbestad, första nyförvärvet klart i Tomas Berntsson.
– Nja, det får jag verkligen hoppas att så inte är fallet, att vi har skrivit fel på övergången. Då blir jag mörkrädd faktiskt.

• Hahaha, vi tar om det där. Första nyförvärvet klart i Tobias Berntsson från IFK Strömstad (Tomas son). Han har ju tränat med Grebbestad sedan i höstas och ville gå över. Nu är ju allt klart med övergången, en kommentar:
– Jo, det känns väldigt bra. Han började ju träna med oss i höstas men vi trodde väl egentligen inte att det skulle vara möjligt att lösa detta med IFK Strömstad. Det börjar ju bli några stycket som gått över till oss nu. Men när vi väl tog kontakt med dom så gick det fort och bra och jag tror att vi fått en lösning som är bra både för oss och för IFK Strömstad. Så detta var överraskande och positivt. Vi sa till och med till Tobias i höstas att vi aldrig kommer till att kunna lösa detta även om han redan då sa att han vill gå över. Men det känns bra och han har redan visat att han är en duktig fotbollsspelare. På träningar och han var bra i matchen mot Oddevold. Han behöver säkert några månader till innan han är helt inne i det nya tempot som det är för han. Men han ser spännande ut.

• Något annan som du tycker är värt att nämna här nu?
– Nja inte direkt. Skulle kanske vara att det är kul att matcherna nu drar igång och vi har bra motstånd hela vägen så det blir kul att se laget igen.

Tobias Berntsson

Brukar du inte få julklappar Soda 🤣