Grebbestad föll i genrepet mot IFK Uddevalla

Siffermässigt blev det en klar förlust då Uddevalla vann med 4-1 (0-0). Men segern var något i överkant och grundlades med en del missar i Grebbestad som Uddevalla utnyttjade skoningslöst.

IFK Uddevalla öppnade klart bäst i matchen och hade stort bollinnehav första kvarten av matchen. Det blev ändå Grebbestad som fick första målchansen i matchen då Olle Kristoffersson fick en bra boll på högerkanten där han sedan slog ett utmärkt inspel som Uddevalla lyckades att bryta.

Uddevallas första målchans kom efter åtta minuter då man fint lyfte in bollen mot Imer Beqiri som dock inte fick fart på nicken som då blev et ätt byte för Martin Hansson i målet.

Efter första 15 minuterna så jobbade sig Grebbestad in i matchen och efter 22 minuter fick man en frispark i bra läge. Granit Berisha skruvade bollen på utsidan muren och runt mot mål och Alexis Norberg tvingades rädda bra till en hörna. Dock lite frågetecken kring hans placering av muren då Granit kunde skjuta runt den.

Jonas Henriksson fick nästa läge efter 25 minuter. Efter en djupledsboll vann han duellen med Uddevallaförsvaret men sköt sedan högt över.

Efter en bra Grebbestadsperiod blev det lite mer Uddevalla sista tio minuterna men man hade svårt att få till målchanser. Ett bra läge fick man ändå i slutet av halvleken när man fick en hörna. Grebbestad nickade undan första bollen men strax utanför 16-metaren stod David Engelbrektsson och samlade upp och fick på ett bra skott över.

Och på tilläggstid fick Uddevalla sin kanske bästa chans i halvleken då man slog et inlägg som Jesper Andreasson nickade in mot Jesper Berntsson Andersson som sköt tätt över.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades mycket vasst av Uddevalla och det tog bara 18 sekunder så hade man vunnit bollen högt upp på Grebbestads planhalva och kommit till avslut. Ett avslut som inhoppande Jonatan Hårenberg klarade säkert.

Men Uddevallas fina öppning skulle snart ge resultat för efter 50 minuter ställde man om snabbt och med en strålande passning ställde man Daniel Wilhelmsson i bra läge och Daniel var hur säker som helst då han placerade in bollen vid den bortre stolpen, 1-0 till hemmalaget.

Efterhand som började Grebbestad komma in i matchen även i den andra halvleken och efter en hörna damp bollen ner hos Henrik Palmersjö var skott stoppades av en Uddevallahand. Men jag såg inte riktigt själv och kan inte bedöma om han hade armen mot kroppen eller om det eventuellt skulle varit straff.

Efter 69 minuter fick Jontan Hårenberg vara alert. Uddevalla slog ett bra inspel som styrdes på Patrik Adamczyk mot eget mål men Jonatan Hårenberg var som sagt med bra och hann rädda.

Efter 72 minuter slog Granit Berisha ett bra inlägg som Jonas Henriksson mötte på volley men skottet smet strax utanför.

Grebbestad hade nu lyft upp spelet bra men då skulle man snabbt straffas. För efter 76 minuter ställde Uddevalla om snabbt och via ett väggspel kom Jonas Larsson fri och rullade in 2-0.

Och bara minuter senare, efter 79 minuter satte Mergim Berisha 3-0, med et snyggt skruvat skott utifrån i en fin båge över Jonatan Hårenberg. Här var matchen avgjord.

Det skulle även komma 4-0 efter 87 minuter och det kom efter slarv av Patrik Adamczyk som missade en passning och Jesper Andreasson kunde bryta och ta sig förbi Patrik Adamczyk och fri rullade han in bollen säkert i mål.

I den 90:e minuten fick Grebbestad en frispark strax utanför straffområdet. Återigen var det Granit Berisha som sköt och Alexis Norberg räddade igen fint till en hörna.

Men matchens sista mål skulle ändå bli Grebbestads. Granit Berisha hittade in med en passning till Naweed Ashairi som inne i straffområdet dribblade sig förbi 3-4 man och snyggt placerade in 4-1 i 93 minuten. En härlig soloprestation av Naweed.

Peter Levins reflektioner från matchen

Det blev stora siffror tillslut Peter, 4-1 till Uddevalla
- Ja, det blev lite väl stora siffror på slutet. Uddevalla var duktiga men dom får en del enkla mål på oss och vi straffades hårt för ett par tre felbeslut som vi tog.

Det var mycket Uddevalla inledningsvis av matchen?
- Dom var betydligt hetare än oss i försvarsarbetet och dom vinner närkamperna. Vi hade kanske ett par touch för mycket på bollen. Vi måste vara offensivare i försvarsarbetet när vi möter bra lag, på deras bollhållare.

Kom matchen lite tätt inpå träningslägret? Ni kom hem igår.
- Visst var det tätt inpå men det spelade ingen roll. Då kanske det påverkade mer att vi varit på naturgräs en vecka och nu var det konstgräs. Detta plus att vi har några killar som är lite matchotränade och då att Uddevalla spelade så aggressivt kan det bli tufft.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jag tycker Markus Svensson höll som vanligt hög klass och var aggressiv och vågade stöta fram och då fick vi ett bra anfallsspel.

Lite sjukdomar i laget nu efter lägret. Orolig för spelarna som är sjuka?
- Nej inte direkt. Snarare mer orolig för att det skulle kunna bli mer? Men vi har en bred trupp och skall klara av detta.

IFK Uddevalla-GIF 4-1 IFK Uddevalla

Hej alla GIFFARE.
Kenneth från Marknadsgruppen här.
Jag vill bara rekommendera alla GIFFARE att tänka på att gynna våra fantastiska sponsorer nu i dessa coronatider när du nu skall handla inför jul o nyårshelgerna. Gå in i listan ovan under Partners och se det stora utbud som finns lokalt.
Allt väl önskar
Kenneth

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.