Leonard Pllana spelklar för andralaget

Leonard Pllana som tränat med Grebbestad sedan i höstas, med korta undantag då han varit i sitt hemland Kosovo, är nu spelklar för andralaget.

Bengt Mattsson, du har besked angående Leonard Pllana?
– Ja, vi fick besked här i veckan att Leonard Pllana, 17 år – 18 i augusti - har fått speltillstånd för att spela i distriktsserierna. Det innebär att han är spelklar till dagens match mot Herrestad i div 6 med andralaget.

– Han har inte dispens för förbundsserierna vilket gör att han inte får spela för a-laget. Han kommer från Kosovo och har släktingar här och bor Strömstad och har tränat med Grebbestad från hösten 2013. Åkte hem och fått nytt visum och fortsatt att träna med Grebbestad

– För att man skall kunna få detta speltillstånd som Leonard har fått då han är under 18 år så skall man egentligen ha med sig minst en förälder. Detta för att man inte skall utnyttja unga spelare men förbundet har efter samtal kommit fram till att man vill att unga spelare som är på besök skall ha chansen till att kunna spela fotboll om dom vill. Ett krav för dispensen är då att den som söker måste studera och det gör nu Leonard på Grebbestads folkhögskola.

– Vi får nu se hur Leonard klarar sig och det är en väldigt snäll och hygglig kille som alla i laget gillar, säger Bengt.

För att Leonard sedan skall kunna spela för a-laget krävs ytterligare tillstånd, bla från migrationsverket, vilket han kommer att behöva från det han fyller 18.

Leonard Pllana KF Trepca, Kosovo Leonard Pllana, ny spelare i Grebbestad?

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM