Utsikten slog ut Grebbestad från Svenska Cupen

Men Grebbestad skall ha all heder av sin insats och med undantag av matchinledningen stod Grebbestad upp mycket bra mot Utsikten som ligger på tredje plats i div 1. Segermålet kom lite turligt efter bara åtta minuter.

Matchinledningen gick som sagt till Utsikten som öppnade med ett piggt rörligt spel anfallsmässigt och man hade tidigt en nick över genom Joakim Edström.

Sedan kom vi bara till matchens åttonde minut när matchens segermål skulle komma. Bra rörlighet från Utsikten och så fick man till ett inspel från vänsterkanten där Luka Mijaljevic mötte på ett tillslag. Men han missade bollen som i stället träffade stödjebenet och la upp sig perfekt för ett andra skottförsök med vänstern och nu hann inte Martin Hansson med då han av förståliga skäl var med på träff på första tillslaget. Så ett något turligt mål men dom räknas dom med.

Grebbestads första chans kom tre minuter senare. En snabb omställning med boll ut på Naweed ashairi som tog sig ner på kanten och spelade fint in mot Olle Kristoffersson i bra position med Olle fick ingen träff på bollen och chansen försvann.

Efter en kvart fick Utsikten en kanonchans. Man knuffade bort Tobias Carlsson och sedan kunde man spela in till Daniel Tidstrand som fick öppet läge men Martin Hansson svarade med en härlig fotparad till en hörna.

Efter utsiktens fina start kom Grebbestad efter 20 minuter mycket bra in i spelet och resterande 25 minuter av halvleken var man det bättre laget.

Efter 28 minuter fick Grebbestad ett kanonläge. Patrik Adamczyk slog en bra boll mot Olle Kristoffersson som i slutet när han närmade sig mål föll men han lyckades ändå få iväg ett skott som styrdes vidare till Daniel Andersson som klippte till men Utsiktens målvakt Axel Wibrån räddade mycket bra.

Efter en bra Grebbestadskontring tvingades sedan Utsikten att riva ner Patrik Adamczyk som var på väg in i straffområdet och så när skulle ha kunnat servera någon en bra boll.

Efter 33 minuter var Patrik Adamczyk offensiv igen och Markus Svensson lyfte fint in bollen som Patrik tog ner på bröstet och klippte till direkt på men Utsikten kunde blockera skottet.

Mitt i Grebbestads press fick Utsikten ett bra skottläge när man tagit sig i position men Anders Mogrens skott metern utanför straffområdet smet över.

I 44:e minuten kom Grebbestads kanske bästa chans i matchen. Olle Kristoffersson fick ett bra inspel och kom fri mot Axel Wibrån som räddade. Inte bara en gång för returen kom tillbaka till Olle Kristoffersson men återigen räddade Axel Wibrån mycket fint.

Avslutningsvis i första halvlek fick Joakim Edström på ett mycket bra välplacerat skott som Martin Hansson gjorde en bra räddning på till en hörna.
Andra halvlek

Andra halvlek blev lite sämre spelmässigt från båda lagen och nu turades man lite om att vara det spelförande laget och halvleken var egentligen mycket jämn och chansfattig. Hände helt enkelt inte speciellt mycket vad det gäller målchanser.

Halvleken öppnades med jämt spel men sedan blev det lite mer Utsikten som efter ett fint väggspel fick ett läge där Daniel Tidstrand sköt över efter en timmes spel.

Grebbestad kom sedan tillbaka och hade en bra period men skapade inget av värde framåt. Bästa möjligheten var väl kanske Felix Noréns fina djupledsboll på Naweed Ashairi men Utsiktens målvakt Axel Wibrån var bra med och snodde bollen precis före Naweed vid 16-meterslinjen.

Efter 80 minuter gjorde Grebbestad sitt andra byte med hopp om att få in ny energi i laget. Men detta grusades tämligen omgående för tre minuter senare åkte Ulrik Karnström på en målchansutvisning och efter detta förmådde inte Grebbestad lyfta fram spelet något.

Inte heller Utsikten skapade något utan verkade mest nöjda med sin ledning. Okey en chans hade man. Tror det var David Prochazka vars skruvade skott prickade stolpen och sedan rakt i famnen på Martin Hansson.

Resultatet stod sig tiden ut och Grebbestad fick se sig besegrade med matchens enda mål. Men man skall ha all heder av sin insatts där man håll spelet mycket fint uppe mot tredjeplacerade Utsikten i div 1.


Gratis till en väl genomförd match, trots att det blev förlust
– Tack

Laget såg betydligt hetare ut idag än senast mot Lerum?
– Ja, det är möjligt? Det är ju så att ibland är det upp och ibland är det ner. Vi startade ju trots allt bra sist även om värmen störde oss tillslut.

Utsikten startade piggt i matchen men efter 20 minuter kom vi in fint i spelet
– Ja. Det är ju ofta så att när man möter lag från högre divisioner så tar det ett tag för laget i den lägre divisionen att komma in i tempot. Men det var synd att dom fick ett så tidigt mål.

Som helhet är första 45 minuterna riktigt bra?
– Ja det tycker jag. Men med undantag av första 10 minuterna då. Men sedan spelade vi kanonbra och vi vann närkamper. Hade fina kombinationer och skapade ett antal bra chanser.

Bästa läget Olle Kristoffersson med en dubbelchans?
– Ja, det är nära men det ville sig inte denna gången.

Andra halvlek var jämn?
– Ja det var ganska jämt tycker jag. Målchansfattigt och dom bevakade sin ledning ganska bra.

Utvisningen ok? (Jag stod själv väldigt långt ifrån)
– Ja det var det nog. Men jag tror inte han visat ut 10 gånger av 10 i detta läge men jag hade nog själv blivit besviken om det inte blivit utvisning för detta om det drabbat dom så då kändes den allt riktig.

Efter utvisningen hade vi inte mycket framåt?
– Vi flyttar fram då vi måste få till ett mål. Men killarna är trötta och har gjort en kanoninsats. Inte lätt att med en man mer trycka på framåt med en man mindre på planen.


Någon spelare att lyfta fram idag?
– Vi gör en riktigt bra laginsats men Tobias Carlsson var enorm idag.


Mer bilder från matchen under morghondagen...

GIF-Utsiktens BK 0-1 Utsiktens BK Bilder Grebbestad-Utsikten

GRATTIS GIF, 98 år i dag sedan föreningen stiftades vid möte på Gestgivaregården.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.