Osannolik vändning gav Nordvärmland segern mot Grebbestad

Grebbestad såg ut att gå mot en säker seger. Ledning med 3-1, spelövertag och målchansövertag. Men så reste sig Nordvärmland mirakulöst och via 3 mål på åtta minuter säkrade man segern med 3-4 målet i 95:e minuten.

Första halvlek startades jämnt och båda lagen hade ett par halvchanser. Första läget som kunde blivit riktigt farligt kom efter 17 minuter när Markus Svensson lyfte fram bollen mot Jonas Henriksson med Nordvärmlands målvakt Regis Vinicios Colombelli han precis ut före och fick rensat bort bollen.

Men det blev upptakten till en bra Grebbestads period som gav ett ledningsmål efter 21 minuter. Nordvärmland fick undan en hörna men Grebbestad fångade upp andrabollen och Markus Svensson slog ett bra inspel mot mitten där Olle Kristoffersson dök upp och slog in 1-0 för hemmalaget.

Och det dröjde inte länge innan nästa mål kom. Grebbestad hade en ny hörna och högst upp kom Daniel Andersson som kunde nickskarva in 2-0.

Och nära var det mer för efter 30 minuter bröt Tobias Carlsson fint ett uppspel och avancerade uppåt och spelade sedan fram Christoffer Söderlund som prickade stolpens utsida.

Men i stället för 3-0 fick Nordvärmland till lite framåt och Sasa Dobric hittade in till Fredrik Johannesson med en fin passning och Fredrik blev helt solo med Martin Hansson som gjorde en utmärkt räddning.

Efter 41 minuter kontrade Nordvärmland snabbt och man släppte ut bollen på Miralem Malic som fick en dålig vinkel men ändå lyckades han få bollen förbi Martin Hansson i målet till 2-1. Mycket snöpligt och onödigt kändes det som.

Men i halvlekens sista skälvande sekunder var Grebbestad ändå nära att fixa en tvåmålsledning. En fin boll mot Jonas Henriksson där Nordvärmlands målvakt kom och skulle rensa bort bollen men det blev ett motlägg och bollen hamnade hos Henrik Palmersjö som fick ett jätteläge att sätta 3-1 men nästan helt öppet mål. Endast en försvarare i målet som ändå lyckades hindra Henriks skott och hitta nätmaskorna.

Andra halvlek

Andra halvlek öppnades sedan med ett par lägen för Grebbestad direkt men sedan blev det allt mer Nordvärmland som även skapade ett par fina chanser.

Den första efter 51 minuter. Man slug ett långt uppspel mot vänsterkanten där det sedan kom ett inlägg till Fredrik Johannesson som med ett bra skott prickade ribban.

Direkt efter hade Archie Harvey en fin stickare mot samme Fredrik Johannesson som var nära att stöta in 2-2.

Men Grebbestad höll här undan och efter 61 minuter gjorde man sitt första byte och Marcus Broberg kom in på planen. Marcus Broberg hade bara varit på planen i en minut när han kom på högerkanten och väggspelade och sedan släppte han fint Jonas Henriksson som klippte till. Och som han klippte till med vänstern – bollen bara borrade sig in i nätet otagbart för Regis Vinicios Colombelli.

Och nu svängde matchen över helt för Grebbestad. Först fick Markus Svensson ett dubbelläge efter en hörna och andra skottet som var bra smet tätt utanför då det gått 74 minuter av matchen.

Lite senare kom Granit Berisha i en andravåg och fick ett utmärkt skottläge men inte tillräckligt med fart på bollen och skottet klarades av Regis Vinicios Colombelli.

Minuten efter, i 80:e minuten, kontrade Grebbestad bra och Markus Svensson hittade ut till Jonas Henriksson som i sin tur hittade in till frie Daniel Andersson som dock inte träffade målet.

Grebbestad blev även blåsta på en straff då Jonas Henriksson ordentligt tacklades undan i straffområdet men domaren valde märkligt nog att fria.

Men efter ett antal fina chanser såg Nordvbärmland ut att putsa till siffrorna lite då man kontrade in 3-2 i 87:e minuten. Emil Meijer slog en bra boll på djupet och Miralem Malic hann före Martin Hansson och rundade Martin och rullade in bollen.

Man vad som hände sedan är svårt att förstå för fem minuter senare, i andra tilläggsminuten, hade vi 3-3. En långboll mot högerkanten där Nordvärmland vann nickduellen och fick in bollen till vem om inte Miralem Malic som drog in sitt tredje mål i matchen.

Nu väntade man nästan bara på slutsignalen men i 95:e minuten fick Nordvärmland en frispark på mittlinjen som man lyfte in. Återigen vann man en duell och fick in bollen till Fredrik Johannesson som nickade in 3-4. Vilken chock! Detta efter en till stora dela väl genomförd match så lyckades Nordvärmland vända och vinna med tre mål de sista åtta minuterna.

Peter Levin, sista hemmamatchen för dig. Det blev en bitter avslutning med sent avgjörande och förlust
– Ja, efter en egentligen mycket bra match av oss. Så sista fem minuterna var sura.

Ganska jämn inledning av första halvlek så kom vi bra in i det och gick fram till en stabil 2-0-ledning
– Ja, det är riktigt. Vi spelade riktigt bra och utnyttjade vårt snabba passningsspel. Vi gör två mål och skapar några bra lägen till.

Andra halvlek öppnades med ett övertag för Nordvärmland där dom kom igenom till några bra chanser
– Vi stod lite på hälarna i början av andra halvlek. Men jag tycker att när vi får 3-1 så spelar vi ut dom ganska rejält och skapade många chanser.

Ja, det såg ut som vi skulle springa ifrån dom rejält där
– Ja vi har en mycket bra period. Vi har 2-3 riktigt finta chanser och vi borde ha haft en straff vilket är horribelt av domaren att inte blåsa för.

I stället blev det tre snabba mål i baken, vad hände egentligen?
– Jaha, säg det? Vi har haft lite problem under året med att vi släpper till kontringar som dom gör mål på. Detta är precis vad som händer på deras båda första mål. När dom fick 3-2 blev det lite darrigt helt plötsligt. Dom fick tändvätska av mål och plus att vi backade hem lite för mycket. Sedan har herr domare ett antal avgörande beslut.

När ni kommit av planen efteråt var det kanske lite trevligare, lite uppvakting från GIF Ultras
– Absolut, jag fick en liten blomma och jag tackade dom för ett underbart stöd under två år.