Assyriska slog Grebbestad - update

Grebbestad föll i bortamatchen mot Assyriska med 4-2 (2-0). Segern för Assyriska grundlades i första halvlek men samtidigt släpper Grebbestad till allt för lätt bakåt.

Se 16 bilder från Assyriska-Grebbestad

Första halvlek upplevde jag egentligen som ganska händelsefattig. Båda lagen gillar att trilla boll inom laget vilket gjorde att det blev mycket bollhållande och under matchens första 45 minuter tycker jag att det var Assyriska som var klart bäst på detta. Sedan höll inte ”PP” med mig riktigt där.

Grebbestad skapade egentligen bara en chans under första halvleken och det var en skott utifrån vänster där Jonas Henriksson träffade bra men skottet gick rakt på hemmalagets målvakt som kunde boxa ut bollen.

Inte heller Assyriska skapade något direkt framåt och på något vis kanske det kändes som det borde ha varit 0-0 i paus?

Men första halvlek skulle bjuda på två mål, båda signerade Assyriska.

Ledningsmålet kom efter bara sju minuter. Felix Norén dribblade i vänsterbacksposition och b leva av med bollen varpå Assyriskas spelare tog sig in i straffområde och på väg mot mål revs han ner av Ulrik Karnström och Assyriska fick en straff som man satte till 1-0.

Vid 2-0 fick vi se hur Assyriska snabbt slog om till anfall. Assyriska gillade att rulla boll i egen backlinje upp till mittfällt och hålla den där på egen halva. Efter 30 minuter såg Grebbestad ut att tröttna på detta och för första gången stötte då Grebbestad upp med båda innermittfältarna, Markus Svensson och Daniel Andersson samtidigt för att kunna störa. Då blev det ett par snabba passningar i djupled, friläge och 2-0 mycket effektivt.

Assyriska hade förutom dessa båda mål en målchanschans till och den kom efter 44 minuter. En djupledsboll på höger där en kvick kille sprang ifrån Felix Norén, in mot mål och avslut i bortre stolpen och ut.

Andra halvlek
Andra halvlek blev betydligt roligare med Grebbestadsögon men ändå bara 2-2 i halvleken som startade illa.

För redan i andra halvlek första minut ökade Assyriska på till 3-0 och det ser allt för enkelt ut. En djupledsboll som forward kan ta med sig till ett friläge och sätta bollen i nät från nära håll.

Men efter detta vaknade Grebbestad till och började äntligen skapa lite målchanser. I 49:e minuten slarvade Assyriska med ett uppspel som Leonard Pllana kunde bryta och ta sig fram på och strax utanför 16-metarn klippte han till och Assyriskas målvakt tvingades till en bra räddning till hörna.

Strax efter lyfte Grebbestad in en boll där man nickade in mot mitten där Christoffer Söderlund fick ett utmärkt läge när han klippte till från nära håll men skottet touchade en försvarare och gick över till en hörna.

Efter 57 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge men Jonas Henrikssons skot gick högt över. Men efter 14 minuter kom en reducering. Grebbestad spelade en kort hörna och Jonas Henriksson slog sedan in en låg boll som Tobias Carlsson bara släppte. Då hittade i stället bollen fram till Pontus Johannesson som satte 3-1.

Grebbestad fick ett nytt fint läge efter 62 minuter då Jonas Henriksson hittade fram till Mattias Svensson vars skott dock mer eller mindre gick rakt på Assyriskas målvakt.

Tre minuter senare hade Jonas Henriksson ett bra skottläge där han försökte skjuta runt en försvarare men han fick inte rätta knorren och skottet gick utanför.

Fina första 20 av Grebbestad i den andra halvleken.

Men sedan tappade man lite i spelet och Assyriska kom lite högre upp men slog Grebbestad till med en bra omställning efter 73 minuter.

Anders Stenströms långa inlägg nickades av Mattias Svensson ner till Pontus Johannesson som klippte in 3-2.

Två minuter senare kom Grebbestads bästa kvitteringschans när Mattias Svenssons passning in i mitten gick mot Felix Kristoffersson som vart fri men inte fick ordentlig träff och Assyriskas målvakt klarade.

Så här lång i andra halvlek hade Assyriska egentligen bara haft målet men efter 83 minuter fick man ett läge där man prickade ribbans överkant. Minuten senare kom avgörandet när Grebbestad blev av med bollen i ett anfall och tappade mycket folk. Assyriska kontrade snabbt och bra men det ser ändå lite enkelt ut när man hittar en kille som kan bli fri mot Martin Hansson och punktera matchen med sitt 4-2.

Hej Mattias Pettersson-Pohl. Förlust 4-2. En kort summering av matchen:
– Jag tycker att vi slarvar en del i vårt försvarsspel över hela planen vilket leder till Assyriskas mål. Men vi höjder oss i andra halvlek och kommer till fler avslut.

Jag tycker det kändes som Assyriska kontrollerade matchen första 45 minuterna även om dom inte skapade många lägen?
– Både och. Jag tycker vi hade bra perioder med bland annat precis före straffen och deras andra mål. Så dom målen kom opsykologiskt för oss. Andra halvlek började ju kasst med 3-0 men vi repade oss sedan. Men vi måste få ordning på försvarsspelet.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Jimmie Larsson

Assyriska BK

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC