Andralaget: Säker hemmaseger mot IFK Strömstad och serieledning

Grebbestads 7-1 (2-0) hemma på Siljevi mot Strömstad tog laget upp i serieledning i div 5 Bohuslän.

Se 27 bilder från Grebbestad-Strömstad

Vi får en bra start i matchen då Christoffer Söderlund skjuter ett vänsterskott i målvaktens högra hörn efter bra inspel från Mattias Svensson till 1-0 efter 4 minuter.

I mitten av andra halvlek så tappar vi spelet något och ger Strömstad lite mer mark men de lyckas inte skapa någon riktig farlighet.

Istället börja vi få ordning på spelet och efter en omställning så spelar Joshua Öster in till Christoffer Söderlund som kan slå in sin egna retur i högra burgaveln till 2-0.

Halvlek

Pontus Johannesson tvingas utgå pga skada och Joshua Öster flyttas upp på topp och Hampus Jonasson tar Joshuas plats.

Full fart framåt var det som gällde för GIF och det dröjde inte länge förrän uppflyttade Öster gör 3-0 efter snabba pass från Mattias Svensson och Abdi Salam Ali Noor , bra avslut till höger om målvakten.

4-0 nästan identiskt med 3-0 målet men avslutet som väl får gå under kategorin strumprullare hittar in precis vid stolpen.

Strömstads bästa chans i andra halvlek kommer efter att Martin släpper en boll mellan benen precis vid 16 meterslinjen men han hinner upp bollen precis på mållinjen, eller... Inget mål dömt iallafall.

5-0 kommer i 55 minuten efter att målvakten räddat fint till hörna efter Cristoffer Söderlunds bra placerade skott, hörna från höger och Tobias Berntsson krigar in femte bollen för rödsvart efter bollen studsat fram och tillbaka en stund.

6-0 kommer efter bra presspel på vänsterkanten och Felix
Kristoffersson kan placera in bollen bakom målvakten.

Efter 80 min inträffar det en obehaglig händelse, efter avblåsning så skjuter en Strömstadspelare en lagkamrat i huvudet från nära håll och får ledas av plan efter han segnat ihop, vi hoppas det gick bra.

7-0 återigen bollvinst på vänsterkanten och Hampus Jonasson tar sig förbi sin back och passar snett inåt bakåt till en fristående Felix Kristoffersson som återigen kan placera in bollen i mål.

I slutminuten får Strömstad ett tröstmål efter slarv i uppspelsfasen, Hajzeri Albert får två chanser på Martin Hansson och sätter den andra.

Tycker vi gör en stabil match och försöker rulla boll som vi pratat om innan, men något bättre skärpa i avsluten kunde det blivit några bollar till, men över hela ett gott jobb!
/Patrik Jonasson

IFK Strömstad Andralaget vann stort, 7-1 mot Strömstad

Olympic vann straffläggningen med 3-2.

Kval till division I
2019-10-19 14:00