Donation på 2 miljoner kronor till GIF från Jan Ericsson

Vid en pressinformation på Siljevi idag offentliggjordes en stor händelse i GIFs och Grebbestads historia.

Jan Ericsson, tidigare ägare och drivande i Havstens Fastighetsförvaltning och mångårig huvudsponsor till GIF, har donerat pengar till GIF för att föreningen skall kunna förbättra förutsättningarna för sina idrottsungdomar.
Donationen, som är på 2 miljoner kronor, avser GIF använda för att uppföra att på olika sätt utveckla Siljeviområdet, vad avser fotbollsplaner och byggnader.

Samtidigt tillkännagav Jan Ericsson och hans rådgivare Fredrik Mattsson att Jan dessutom upprättat två stiftelser som skall dela ut stipendier till unga idrottare och entreprenörer i Tanums kommun. Sammantaget innehåller stiftelserna i nuläget ca 15 Mkr.

Titta här på bilder från dagens pressinformation på Siljevi.

Så här säger Jan Ericsson vid dagens pressinformation:
"Jag har drivit företag i kommunen i över 25 år och vill nu gärna ge tillbaka något till den bygd jag har levt och verkat i under många år. Mitt idrottsintresse är stort och jag har ju stöttat GIF under många år så det föll sig naturligt att göra något extra för föreningen. Jag vill dessutom ge andra ungdomar som är idrottare och entreprenörer i kommunen en möjlighet att söka pengar för utveckling av sitt idrottande och företagande. Det är därför med glädje och varmt hjärta jag nu gör dessa satsningar som jag hoppas skall komma många till glädje och nytta."

En glad ordförande i GIF Anders Eklund säger så här:
”Idag är flaggorna hissade i topp på Siljevi, det är en mycket stor och betydelsefull dag i GIFs 93-åriga historia, det är nästan svårt att ta in även när det nu är fakta. Bengt Mattsson (ordförande i GIF 1971-2006 och numera Hedersordförande) och jag har haft en fantastisk och positiv dialog med Jan och hans rådgivare sedan början av året, från det att Jan signalerade att han ville göra något för GIF och våra ungdomar.
Alla GIF-are gläder sig idag och vi skall nu sätta riktig fart på vårt utvecklingsprojekt för Siljevi, så att det kan förverkligas och komma på plats så fort det någonsin går. Vår verksamhet växer och vi lider stor brist på tränings- och spelytor på Siljevi, så detta kommer bokstavligen talat som en skänk från ovan. Finansieringen av visionens första del är nu i stort sett i hamn och grunden är självfallet Jan´s generösa donation. Mål nr 1 är att ha en konstgräsplan klar under våren 2016, och därefter inriktar vi oss på ett förnyat klubbhus som skall bli klart inom några år”.

TACK JAN för din unika och storartade insats för GIFs och bygdens ungdomar !

Jan Ericsson Idrottsplats Siljevi Mera Siljevi - ett utvecklingsprojekt för GIF och Grebbestad GIFs P15/17 har fått stipendie från Jan Ericssons Minnesfond för unga idrottövare

Ser att det är full aktivitet på Siljevigräset - klippt, luftat, ytstädat, linjerat och bevattnat.
Det pratas om träningspremiär på naturgräs för A-truppen på måndag - lika kul som kosläpp, äntligen :)

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC