Storseger för Grebbestad mot serieledande Trollhättan

4-1 (1-0) mot Trollhättan. Vem kunde tro på en sådan storseger? Men Grebbestad gjorde en kanonmatch och då Trollhättan fått en man utvisad orkade man inte stå emot hemmalagets offensiv.

Första halvlek
Matchen startade i ett högt tempo och första fem minuterna var det FCT som var riktigt pigga och man försökte kanske gå på knock?

I tredje minuten fick FCT en hörn, som var tokigt feldömd. Och hörna slogs fin och högst upp kom Krister Andersson som fick på en bra nick men hårfint utanför.

Två minuter senare hade Grebbestad ett felpass som Oscar Ehner ställde om på och fick till ett skott som touchade en försvarare och gick i burgaveln.

Men efter första fem minuterna så jämnade spelet ut sig och det var tätt och intensivt där lagen växlade att gå till anfall.

Efter 16 minuter kom Grebbestads första målchans och då var det Tobias Carlsson som fick på ett härligt långskott som FCT's målvakt fick stöta ut till en hörna.

Men efter ca 25 minuter började det bli något mer Grebbestad i spelet och då kom snart ledningsmålet. För efter 33 minuter fick Grebbestad en hörna som Tobias Carlsson nickskarvade och först på bollen mitt framför mål fanns Edon Qeriqi och nickade in 1-0 för Grebbestad.

Trollhättan hade matchen igenom mycket svårt att skapa målchanser i öppet spel och man verkade bara satsa på långa uppspel och fasta situationer matchen igenom.

Men efter 40 minuter fick visserligen FCT ett jätteläge under spelet även om man bjöds på chansen. Grebbestad totalmissade för en gångs skull i försvaret och vips var FCT's bäste målskytt Josef Daud helt fri men han sköt utanför. Oj vad nära en kvittering.

Andra halvlek
Grebbestad var nära en smakstart på andra halvlek när FCT felpassade och Grebbestad kunde snabbt vända på djupet med boll på Leonard Pllana som kom fri men revs ner precis innanför straffområdets gräns. Tommie Veljovic blev utvisad och Grebbestad tilldömdes en straff. Straffen var dock svag från Leonard Pllana och Markus Mäkinen kunde rädda.

På något vis är det ibland svårt att spela med en man mer och FCT fick energi av straffräddningen.

Och fem minuter efter Grebbestads straffmiss var det i stället kvitterat. En fast situation givetvis och Pontus Johansson lyfte in bollen och mittbacken Fredrik Sundström kunde nicka in 1-1.

Men direkt efter målet hade Grebbestad några bra minuter och först var det Felix Norén som fick på ett kanonskott men skottet smet precis utanför krysset.

Direkt efter sköt Leonard Pllana ett lurigt långskott som Markus Mäkinen fick problem med. David Olsson kunde fånga upp returen och slog ett stenhårt inspel som sånär Christoffer Söderlund kunde stöta in.

Strax efter var det David Olssons tur med ett rykande skott men bollen smet strax över.

Men annars hade egentlig FCT en hyfsat bra period i matchen även om man inte kom till några farligheter men efter 75 minuter slog Grebbestad en djupledsboll på Christoffer Söderlund och FCT's målvakt kom ut helt galet och rev ner Christoffer och Grebbestad fick sin andra straff i matchen.

Den här gången tog straffen av Granit Berisha och han gjorde inget misstag utan satte 2-1 för Grebbestad.

Trollhättan försökte omgående att gå på offensiven i hopp om en kvittering men detta gav härliga ytor för ett allt piggare Grebbestad.

Bara minuterna efter 2-1 frispelades Olle Kristoffersson av David Olsson men Olles avslut hade lite att önska och räddades enkelt av Markus Mäkinen.

Men efter 80 minuter får man nog säga att matchen avgjordes. David Olsson såg ut att bli bortpassad men lyckades vinna bollen och avancera framåt och lyckades på något vänster tråckla sig igenom FCT's försvar och blev helt fri och satte 3-1.

Och bara tre minuter senare ökade Grebbestad på igen. Snabbt rappt passningsspel där ett uppgivet FCT inte hängde med och David Olsson hittade fram till en fri Mattias Svensson som satte 4-1.

I 90:e minuten så var det när ytterligare mål för Grebbestad efter slarv av FCT och Felix Kristoffersson fick ett jätteläge men skottet smet precis utanför krysset.

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Gratis till segern Mattias
- Tackar!

Återigen en suveränt genomförd match
- Jag håller med dig. Precis.

Första halvlek, ganska tät?
- Ja det var den. Vi visste hur Trollhättan skulle spela så det kom inte som någon nyhet för oss men vi var starkare än Trollhättan idag.

Själv är jag ganska överraskad över Trollhättans spel. Dom kommer från div 1 men matar nästan bara långbollar och har gjort det i båda matcherna mot oss. Jag hade räknat med at dom skulle rulla mer inom laget
- Vi var och såg dom spela mot Vänersborg i måndags och dom spelade precis lika dant då så det var inte alls något överraskande för oss.

Viktigt 1-0 i slutet av första halvlek
- Absolut!

Dom fick sedan en man utvisad men hade ändå kanske sin bästa period i matchen?
- Stämmer och dom gjorde mål på en fast situation och hängde med ganska bra tills det var ungefär 20 minuter kvar av matchen. Då orkade dm inte stå emot längre.

Hur länge skall den här formen hålla i sig?
- Det är 5 matcher kvar, svarar PP med ett brett leende.

Någon du vill lyfta fram idag?
- David Olsson, Edon Qerigqi, Tobias Carlsson och Markus Svensson

37 bilder från Grebbestad-Trollhättan

Ser att det är full aktivitet på Siljevigräset - klippt, luftat, ytstädat, linjerat och bevattnat.
Det pratas om träningspremiär på naturgräs för A-truppen på måndag - lika kul som kosläpp, äntligen :)

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC