Breaking news: Leonard Pllana till Dalkurd efter säsongen

I går kväll kablades nyheten ut på internet via Dala-Demokraten: Skyttekung valde Dalkurd. Och vem det gällde var ingen mindre än Grebbestads Leonard Pllana


Hej Leonard. Vi har nytts av en nyhet i Dala-Demokraten, berätta
- Jag är jätteglad och har skrivit 3-årskontrakt med Dalkurd. Detta var bra för mig för att kunna få ett treårsvisum. Dalkurd är en bra klubb och leder div 1 norra med nio poäng före tvåan så dom är på väg till superettan.

Du har spelat två är med Grebbestad. I fjol fick du endast vara med via dispens i andralaget men fick då inte spela med a-laget. Året i andralaget gick bra och du blev utsedd till årets spelare.
- Först vill jag tacka Grebbestad för allt, dom har hjälpt mig så mycket och dom är min moderklubb (säger Leonard trots att han startat sin karriär i Kosovo). Jag vill tacka Peter Svensson, Bengt Mattsson, mina tränare med Mattias Pettersson-Pohl i spetsen. Det var en bra säsong med b-laget och jag fick bra matchträning och väldigt nöjd över chansen.

Från i år så löste sig allt pappersarbete och du fick spela med a-laget. Och man måste säga att det gått fantastiskt bra för att vara första året med a-laget med bla 15 mål
- Jag tycker det gått bra och det har varit bra för min utveckling att spela med a-laget. Jag är väldigt glad för denna tid och vill återigen tacka alla, spelare, ledare och alla som hjälpt mig. Och jag kan inte göra målen själv utan behöver hjälpen från min kamrater.

Har du blivit överraskat att det gått så bra för dig?
- Jag hade inte tänkt så långt att det skulle kunna bli klubbyte. Grebbestad spelar i div två även nästa år och då hade jag kanske inte kunnat få visum för att spela här. Du hade jag varit tvungen att börja om med turistvisum och vad alt det innebär med massa pappersarbete.

Med framgångarna du hade på vårkanten så började andra lag få upp ögonen för dig
- Ja det stämmer men det viktigaste har ändå varit att försöka göra mål och hjälpa Grebbestad.

Du hade som sagt en fantastisk vår men det har gått lite trögare under hösten efter då bla provspel med både Helsingborgs IF och Dalkurd. Har det varit svårt att vara fokuserad?
- Ja det är klart. Det blev mycket resande fram och tillbaka. Men nu kan jag fokusera på bara Grebbestad och vill göra 100 % för dom, även om jag bara får spela en minut i matchen.

Varför blev det Dalkurd?
- Jag behövde skriva kontrakt före 15:e oktober då mitt nuvarande visum gick ut. Dalkurd visade tydligast att du ville ha mig och kunde skriva kontrakt nu. Men Helsingborg ville vänta vilket jag inte kunde göra. Även GAIS hörde av sig men jag tackade nej till dom då jag bestämt mig för Dalkurd.

Du är mycket omtyckt i laget och bland publiken. Hur kommer det att kännas att lämna laget?
Det kommer att vara svårt att lämna Grebbestad. Dom finns här i hjärtat (säger Leo och klappar sig över hjärtat). Grebbestad har hjälpt mig så mycket. Peter Svensson han är bäst. Han är min kompis. Han har hjälpt mig så mycket, och Bengt Mattsson. Sedan har Granit Berisha varit viktig med att kunna hjälpa mig med översättning och så. Men som sagt tidigare så vill jag tacka alla här i Grebbestad.

Lycka til framöver Leonard. Framför alt med din sista tid här i Grebbestad men även med spel i Dalkurd
- Tack så jättemycket

Läs mer om Leonards övergång i Dala-Demokraten

Läs mer om
Leonards övergång i Bohusläningen

Leonard Pllana

Jaconelli klar för Munkedal!

Kval till division I
2019-10-26 15:00

IFK BERGA
0-2

Bergavik IP, Kalmar
Träningsmatch
2020-02-08 13:00
BENGTSFORS IF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.