Rickard Johansson och Marcus Gerd skrev idag på för Grebbestad

Peter Svensson har idag lyckats få två fina påskrifter för Grebbestad. Rickard Johansson kommer närmast från IK Oddevold. Marcus Gerd kommer närmast från norska FK Gjøvik Lyn.

Hej Peter, du har något roligt att berätta idag
– Jaha? Jag vet inte vad det skulle vara som inte du vet eftersom du har varit med nu när Rickard Johansson och Marcus Gerd har skrivit på för Grebbestad. Det är det som är nytt för idag i alla fal

Berätta varför ni har sökt dessa två spelare
– Rickard Johansson är en spelare jag haft kontakt med tidigare. Vi har ju mött Lane många gånger och även Oddevold med Rickard i laget och vi har alltid tyckt att det varit en bra spelare. Sedan har vi ju kopplingen till Mattias Pettersson-Pohl som givetvis påverkat. Vad det gäller Marcus Gerd så visste jag att han var i Norge och spelade. Det var väl egentligen Granit Berisha som tipsade om att ta ett prat med honom när ni nu blivit av med Jonatan Hårenberg. Och på den vägen är det. Jag känner inte så mycket till honom än det jag har hört, vilket är enbart positiva saker som målvakt och person. Så det känns riktigt fint att få hit både Rickard och Marcus.

Om vi ser i övrigt på truppen då, nu har ni 13 man med dagens påskrifter. Något mer snart på gång från fjolårets trupp?
– Jag hoppas påskrift av bröderna Olle och Felix Kristoffersson bla. Dom har lite bekymmer med jobb resp. skola och vill stämma av där först innan dom slutligen bestämmer sig. Men jag har goda förhoppningar vad det gäller båda.

– Ulrik Karnström löser jag inom kort. Han har varit lite bortrest så vi har inte hunnit med att prata igenom ordentligt ännu. David Olsson är vi överens med det är bara att pappren ännu inte är signerade.

– Sedan är det så att Naweed Ashairi och Joshua Öster kommer förmodligen inte att förlänga med oss. Sedan räknar vi med att flytta upp et par egna spelare till truppen. Vi känns ganska klara även om vi inte stänger några dörrar.

Kan du bli fler nya spelare?
– Ja, man skall aldrig säga aldrig. Vi har ju bla pratat med Daniel Wilhelmsson och Andreas Johansson. Varken vi eller dom har riktigt bestämt sig så vi får se vad som händer där. Vi får sätta oss ner en grupp och se om vi behöver mer?

Två nya målvakter i laget nu, ser det då ut som även Martin Hansson försvinner?
– Det är klart att det lutar väl åt det? Martin gav en vis öppning till att fortsätta hos oss vilket vi väl kanske inte trodde han ville. Därför inledde vi sökningen efter målvakter och två målvakter får ju räcka.

Okey Peter, tack så mycket

Rickard Johansson Marcus Gerd Intervju med dagens nyförvärv Marcus Gerd Intervju med dagens nyförvärv Rickard Johansson

Grattis Tobias! Lycka till och välkommen tillbaka om några år.

Div I Södra
2018-11-10 14:00