Poäng men stor besvikelse efter 1-1 mot Kortedala

Tidig utvisning på Eric Ohlsson men ändå ledningsmål strax efter. Men efter bland annat två nya straffmissar fick Grebbestad bara med sig en poäng efter 1-1.

Första halvlek
Efter en jämn inledning av matchen på en ganska lite och något ojämna plan en fick Grebbestad en frispark i bra läge och Tobias Carlssons skott gick precis utanför efter nio minuter.

Efter en kvart kanske matchens mest avgörande situation hände? En djupledsboll från Kortedala kom målvakten Eric Ohlsson utanför 16-metaren och tvingades ta med händerna då bollen var på väg att studsa över honom. Rött kort direkt!

Inte nog med det utan Kortedala fick en frispark i fint läge men skottet tog i muren och ouppvärmde målvakten Martin Pettersson slapp ingripa.

Men trots utvisningen fick Grebbestad en bra start på matchen. Man slog en långboll upp till Jonas Henriksson som håll i och släppte till Markus Svensson som klippte till. Bollen touchade en Kortedalaspelare och gick hårt i bröstet på Rickard Johansson som fick med sig bollen fint och tryckte in 0-1.

Efter målet hade Kortedala ganska mycket boll men Grebbestad spelade mycket bra defensivt och dessutom klokt när man fick bollen och gick till anfall.

Efter 35 minuter var det nära straff för Grebbestad då Tobias Carlsson hittade fram till Jonas Henriksson som fick en bra smäll över benet men lyckades stå upp och sedan komma fri men Kortedalas målvakt Jonathan Tobiasson lyckades rädda.

Efter 40 minuter slog Tobias Carlsson en frispark fint in framför mål men Kortedalas Visar Yashin nickade fint bort den farliga bollen.

På tilläggstid gick Grebbestad miste om ännu et straffläge. Rickard Johanson löpte fint ner längs kanten, tog sig in bra och spelade fint in framför mål där en försvarare rensade bort bollen, rakt upp på en egen spelares hand men domaren valde att fria.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades bra av Kortedala som fint väggade sig till ett läge. Man kom till skott som tog på et Grebbestadsben och bollen hamnade hos Nikola Zivkovic som kom fri och sköt bra men Martin Pettersson svarade för en mycket fin räddning.

Men efter detta blev det allt mer och mer Grebbestad som tog över matchen trots en man mindre. Och när Grebbestad efter 48 minuter fick straff efter en fin löpning av Mathias Hegeland som när han skulle ta sig runt en försvarare lyfte med sig bollen och försvararen tog bollen med handen. Nu såg det ganska bra ut för Grebbestad. Om det inte varit för Jonathan Tobiasson. Han dök nämligen fint ner i sitt högerhörn och klarade Tobias Carlssons straff.

Kortedala hade inte mycket av spelet men fick en bra chans på frispark efter 52 minuter men Martin Pettersson klarade Jihad Nashabat skott till en hörna.

Grebbestad hade sedan kol på spelet och nästa läge kom efter 59 minuter via en frispark från Tobias Carlsson som Jonathan Tobiasson klarade nere vid sin högerstolpe.

Strax efter hade Grebbestad två fina djupledsbollar som Kortedala försvaret med stor möda klarade av att blockera skottförsöken.

Mitt i halvleken kom Kortedala tillbaka och efter 67 minuter lyfte man in en frispark som via en duell mellan Tobias Carlsson och en Kortedalaspelare prickade ribbans överkant och till hörna för Kortedala.

Tre minuter senare slog Kortedala en bra djupledsboll på Jihad Nashabat men Felix Norén svarade för ett härligt jobb hem och klarade att blockera skottet som gick i en båge över mål och till hörna.

Men Grebbestad redde ut Kortedalas anstormning och fick en hörna efter 77 minuter som Kortedala nickade undan men bollen hamnade hos Markus Svensson som fick på en kalasträff men vi fick även se en kalasräddning från Jonathan Tobiasson och 0-1 stod sig.

Men 0-1 stod sig inte länge. För minuten senare fick Kortedala en frispark som man lyfte in och nickade mot mål. Martin Pettersson såg att ha full kontroll men tappade olyckligt bollen till till Jerry Gustavsson som smackade in 1-1 efter 78 minuter. Mycket olyckligt för Grebbestad.

Och tre minuter senare var det ytterst nära att det varit underläge för Grebbestad. Kortedala fick en hörna som Mouhammed Omeirat kom upp högst på och nickade i stolpens utsida.

Men Grebbestad lyckades ta sig samma och ville få med sig en seger. Markus Svensson lyfte fram bollen till Jonas Henriksson som löpte mot mål när han trycktes ner av Visar Selemi och Grebbestad fick en straff och när sedan Visar slog Jonas hade domaren inget val utan visade ut honom och det var nu 10 mot 10 på planen.

Den följande straffen slogs av Felix Kristoffersson men återigen räddade Jonathan Tobiasson. Grebbestads femte straffmiss i serien. Tid 84 minuter.

När sedan Markus Svensson tappade bollen blev det till ett bra läge för Jihad Nashabat som sköt bra men stolpens utsida i 89:e minuten.

Minuten senare fick Kortedala sin andra utvisning när Ihab Yashin fick lämna efter två gula kort.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

1-1 borta mot Kortedala men jag misstänker att du är ganska besviken ändå?
- Jag är mycket besviken

Det blev en konstig match med tidig utvisning på målvakten Eric Ohlsson men vi fick ändå en ganska bra start på matchen?
- Ja, vi fick ju ledningen nästan direkt efter så det var bra.

Bra koll på första halvlek trots numerärt underläge och en del boll för dom
- Vi ligger väldigt bra i våra positioner och gjorde ett bra jobb över hela planen i stort sett hela matchen. Så därför känns det blytungt.

Olyckligt kvitteringsmål och dom hade sedan ett par fina chanser till?