Seger mot Vårgårda, 3-1 på ett hett Siljevi

Vårgårda toppar sin div 3 serie men kunde inte rubba Grebbestad som vann med 3-1 (2-0). Detta efter mål av Mattias Svensson, Anton Henriksson och Jonas Henriksson.

Första halvlek
Fösta halvleken bjöd på det bästa spelet i den rådande hettan. Matchen öppnades ganska jämnt men med lite mer bollinnehav av Grebbestad.

Men det var Vårgårda som var först med att vara nära at göra mål. En snabb omställning och Karl-Anton Pettersson var på väg igenom när han revs ner av Ulrik Karnström och Vårgårda fick en straff efter bara sju minuters spel. Vårgårdas Daniel Mar Olafsson slog straffen men bollen smet över ribban.

Minuterna senare kom Vårgårda i ett snabbt anfall på högerkanten med inspel och skott från ca 25 meter men klart utanför.

Efter detta blev det mer Grebbestad och man hade bra kontroll på Vårgårdas offensiv.

Första målchansen för Grebbestad kom efter 14 minuter då Jonas Henriksson släppte fram till Anton Henriksson som fick ett bra läge men skottet smet precis utanför den bortre stolpen.

Nästan direkt efter fick Anton Henriksson en ny chans efter ett inlägg från Felix Norén men skottet smet även denna gång utanför.

Efter 19 minuter tog Grebbestad ledningen. Detta efter samarbete mellan bröderna Markus och Mattias Svensson. Ok, lite turligt kanske? Markus Svenssons inspel tog nämligen på Vårgårdaförsvarare och kom perfekt till Mattias Svensson som löpte in fin och sköt 1-0 för Grebbestad.

Sedan gick en lång period utan direkta målchanser och mestadels med Grebbestad som det bollförande laget.

Efter 35 minuter kom det ändå en chans och då var det Jonas Henriksson som ner mot kortlinjen fick till ett inspel mot David Olsson vid första stolpen. Men David nådde inte bollen utan målvakten Niklas Eriksson fick en fot på den men inte bättre än att den gick vidare mot bakre stolpen där Anton Henriksson påpassligt dök upp och tryckte in 2-0.

Par minuter senare sköt Markus Svensson efter en hörnvariant men skottet blev inte så märkvärdigt och Niklas Eriksson klarade enkelt.

Efter 38 minuter försökte Jonas Henriksson med ett överraskande lobbskott från långt håll och ute vid sidlinjen. Riktningen blev ganska bra med en fullt utsträckt Niklas Eriksson kunde till sin gädje se att bollen smet precis utanför.

Två minuter senare försökte Vårgårda sig på ett anfall som Grebbestad bröt tidigt och bollen hamnade hos Rickard Johansson som snabbt satte i djupled på Anton Henriksson som kom fri men Niklas Eriksson räddade avslutet.

Minuterna senare sköt Granit Berisha en fin volley efter långt inlägg men strax utanför.

2-0 till Grebbestad efter första 45 minuterna efter ganska bra spel framåt med flera hyfsade avslut. Det plus säkert spel bakåt gjorde att Vårgårda egentligen bara hade straffen som bra målchans.

Andra halvlek
Efter en tämligen var första halvlek där ändå molntäcket låg över Siljevi. Det gjorde det inte under de sista 45 minuterna och d skönt också tempot en del i matchen då solen gassade på.

Vårgårda öppnade sedan med et bra inspel mot Samuel Nordqvist i den andra halvleken och han var inte långt undan men Grebbestad lyckades få bollen till en hörna via ett försvarsben.

Strax efter detta fick vi se ett bra samarbete med två inhoppare efter pausen för Grebbestad. Detta då Christoffer Söderlund fick spelade fram Oskar Lindberg till ett friläge. Oskar sköt bra men Niklas Eriksson stod för en fin räddning till hörna.

Grebbestads försvar var stabilt matchen igenom och efter 57 minuter slog Vårgårda en bra djupledsboll där Marcus Broberg via en lång tå i sista stund fick hem till egen målvakt i Marcus Gerd.

Grebbestad svarade upp direkt med Felix Norén som hittade in till Rickard Johansson blev helt fri framför mål men skottet rakt upp i ribban.

Karl-Anton Pettersson (Liverpool älskande :-)) var Vårgårdas bäste spelare. Trixig, snabb och avig. Efter 59 minuter väggspelade han fint till sig ett läge men skottet smet strax utanför.

Efter detta hände det återigen inte mycket framåt för något av lagen. Därför kom plötsligt 21 väldigt överraskande. Vårgårda fick fram en boll på djupet mot Daniel Mar Olafsson som lyckades komma fram till skott och sätta 2-1.

Men Vårgårda fick inte till något mer framåt utan Grebbestad kunde i stället stänga matchen på tilläggstid. Man krossade fint över till Rickard Johansson som hittade in till Jonas Henriksson som satte 3-1 i 91:a minuten.

Anton Henriksson, tillbaka i Grebbestadströjan och målskytt direkt. Hur tycker du matchen kändes?
- Det är kul att vara tillbaka och spela med gamla kompisar. Vi gör en riktigt fin första halvlek och leder med 2-0. Vi kanske skulle haft ett par mål till? Det kändes skönt at få en match med laget innan serien drar igång igen nästa helg.

Du var påpassligt framme vid ditt mål?
- Ja, men jag kanske borde gjort två till? Jag hade två fina lägen till före och efter målet. Men det var skönt att få göra ett mål.

Någon skillnad att spela med Grebbestad nu mot hur det var när du var här tidigare?
- Nja? Kanske lite att man blivit bättre själv och fått et bättre tempo vilket gör att man får lite mer tid på sig. Annars är ju killarna lika bra som vanligt. Det går på fem minuter så hittar man varandra igen så det kändes bra.

Du klev av i paus, en lite säkerhetsåtgärd förstod jag?
- Ja, jag har lite ont i ryggen så jag kunde inte springa riktigt så det var lagom med en halvlek. Jag ville spela men man får inte vara dum heller. Man vill ju vara fräsch till helgen.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Semestern från fotbollen är slut och ni är igång igen med träningsmatch mot Vårgårda och seger 3-1. Beskriv matchen i korta drag
- gött at vina och det var en helt okej genomförd match.

Fösta halvlek var kanske den bästa?
- Visst men jag tycker vi har ganska stort bollinnehav i båda halvlekarna.

Ett antal bra lägen i första?
- Vi hade väl 4-5 bra lägen plus målen där så det var bra.

Anton Henriksson tillbaka i Grebbestad och målskytt direkt, viktigt?
- Japp och han var påpassligt framme vid sitt mål.

Tempot sjönk i andra
- Jo, värmen var tuff så det blir svårt att hålla intensiteten matchen igenom. Men vi löser det på ett bra sätt.