Aprilskämt: Flo tillbaka i truppen

Efter att i höstas ha meddelat att axeln inte håller för mer fotboll, lämnar idag Alexander "Flo" Hedemyr nya besked:
- Jag är spelklar till midsommar!

Det var under ett återbesök hos läkarna på Carlanderska i Göteborg i januari som det tändes ett litet ljus i mörkret:
- De sa att rehabiliteringsträningen som jag hade gjort såg ut att ha gett bättre resultat än väntant. Jag ville inget säga då, eftersom jag inte visste så mycket mer, men jag har hela tiden pratat med Svea. Jag fick då ett nytt, hårdare träningsprogram och i måndags var jag där igen och då gjorde de en massa tester på mina axlar och jag har nu vad de kallade för "normal stabilitet", berättar Alexander.
- Det innebär att jag åter får spela fotboll. Dock är jag i riktigt dålig fotbollsform efter att ha fokuserat all träning på överkroppen. Jag behöver nu dra igång träning av kondition och bollkontroll. Konditionen har jag alltid haft lätt för så det skall nog gå bra, men jag siktar ändå på att vara tillbaka i slagkraftigt skick tidigast till sommaren.

Från träningslägret i Danmark säger tränare Svea:
- Jag har ju pratat med Alex under vintern och blev glad när han berättade att läkarna ändrat uppfattning i vintras. Nu hoppas vi bara att det skall flyta på och att vi skall ha honom tillbaka så fort som möjligt. Han säger att han siktar på midsommar, men min erfarenhet av hans fysiska form i övrigt är att han är lättränad och han kan nog vara spelklar tidigare än så.

Alexander Hedemyr Familjen överlycklig – Flo är tillbaka! Karriären slut för Flo

GRATTIS GIF, 98 år i dag sedan föreningen stiftades vid möte på Gestgivaregården.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.